Lofsan

Tävla om bästa kyckling-receptet

Påsken är precis över men jag tänkte dra ut lite till på det här med kycklingar ändå. 😀

Hemma hos oss är kyckling en vanlig ingrediens i maten, eftersom det är en god, nyttig och bra proteinkälla som är lätt att variera i massor av olika former.
Dessutom är det populärt hos barnen.

Vi köper alltid svensk kyckling så vi vet att bra regler för djurhållning har följts.
En favorit hemma hos oss just nu är kycklingwraps med mynta, yoghurt, rostad kokos och heta hasselnötter.

Längre ned i det här inlägget så hittar du ett recept på denna rätt, som går blixtsnabbt att fixa och som är poppis bland både små och stora. (Resterna fungerar dessutom bra som sallad på jobbet nästa dag.) Som de flesta av er vet så är det inte jag själv som lagar mat särskilt ofta hemma hos oss, men sedan Kronfågels nya Minutkyckling kom så har jag flera gånger överraskat här hemma.

Minutkyckling är nämligen redan färdig och behöver bara kombineras med andra ingredienser till färdiga rätter som caesarsallad eller andra favoriter man har – den finns dessutom i flera olika smaker, för olika typer av rätter.

I samarbete med Kronfågel har jag nu en tävling där ni har möjlighet att vinna presentkort på 300 kr från Kronfågel. Skriv ditt bästa, enkla kycklingrecept i kommentarsfältet nedan innan den 6 april så har du chansen att vara en av de fem personer som vinner.

Här har ni min egen favorit – ”Lofsans heta kycklingwraps”!

Såhär gör du:

(Om du har väldigt ont om tid kan du strunta i att skala nötterna och rosta kokosen, då tar detta bara ett par minuter.)

Häll hasselnötter i en torr, het stekpanna. Rosta nötterna samtidigt som du skakar pannan ofta. När skalen börjar få färg och spricka häller du över nötterna på en handduk. Låt svalna. Rosta samtidigt kokos i den torra, heta pannan tills det får lite färg. Låt svalna. När nötterna svalnat, rulla ihop handduken och rulla runt nötterna inne i handduken tills det mesta av skalen försvunnit. Hetta upp olja och smör i en panna, häll i de skalade nötterna tillsammans med lite finhackad chilli och en tsk flytande honung och hetta upp det hela en kort stund. Låt svalna. Blanda turkisk yoghurt med lite citron, salt och malen peppar. Hacka dina favoritgrönsaker. Gör en wrap med grönsaker, nötter, kokos, myntablad, yoghurt och Kronfågels Minutkyckling.

– Klart!


Våra barn gillar att bygga sina egna wraps om man ställer fram alla ingredienser på bordet.

Vilket favoritrecept på kyckling har du? Dela med dig av ditt bästa recept här på bloggen så kan du vara en av de fem som vinner både evig ära och presentcheck!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Kommentarer

  • Svara Emelie 30 mars, 2016 at 22:04

    Vår stående favorit är fetaostkyckling – kycklingfile, grädde, fetaost, soltorkad tomat och dragon lagas i ugnen. Serveras med ris och broccoli.

    [Svara]

  • Svara Maria 31 mars, 2016 at 05:23

    Här hemma älskar vi Kycklinggryta med oregano & balsamvinäger. Blir verkligen gott. Enkelt men också festligt. Såhär gör jag: (6-8 portioner)

    1 kg kycklingfileér
    3 vitlöksklyftor
    100 gr champinjoner i klyftor
    1-2 skivade moröttar
    Smör
    ½ tsk salt
    2 krm svartpeppar
    3 dl vispgrädde
    2 dl creme fraiche
    2 msk kycklingfond
    1-2 msk oregano
    3 msk balsamvinäger

    Skär kycklingen i mindre bitar.
    Hacka vitlök & stek kyckling med vitlöken så den nästan är genomstekt.
    Låt svampen & morötterna steka med en stund.
    Salta & peppra, och blanda i övriga ingredienser.
    Låt koka några minuter till såsen tjocknat något.
    Gott med ris (gärna blomkålsris) eller klyftpotatis & och en sallad. 😛

    [Svara]

    admin Reply:

    Grattis! Du är en vinnare!

    [Svara]

    Maria Reply:

    Åhh vad roligt!

    TACK ! 😀

    [Svara]

  • Svara Lena-Maria Vallrud 31 mars, 2016 at 10:05

    Mitt favoritrecept tar lite längre tid men å andra sidan sköter det sig själv i ugnen.
    Lägg 4st kycklingfileer i en form, salta o peppra (jag kryddar även med santa marias chicken steak men det går lika bra utan också). Blanda 3 dl grädde, 2 dl creme fraice, 1 dl soya och 1 tsk sambal oelek. Häll såsen över fileerna och ställ in formen i ugnen i ungefär 30 min. Serveras med ris eller klyftpotatis.

    Vill man lyxa till det så snitta upp varje file och bred på lite färskost med smak av vitlök innan du häller på såsen.

    [Svara]

  • Svara Helén i Vilrummet 31 mars, 2016 at 14:37

    Enkelt och MYCKET gott!

    ***Herrgårdskyckling***

    4 kycklingfiléer
    2-3 dl crème fraiche
    2 tsk dijonsenap
    1 pressad vitlöksklyfta
    1-2 dl hackad persilja
    150 g strimlad rökt skinka
    2 dl riven ost
    Salt
    Peppar

    Dela kycklingfiléerna i två delar.
    Lägg filéerna i en form, salta och peppra och ställ in dem i ugnen i 10 minuter i 225 grader.

    Blanda crème fraiche, dijonsenap, pressad vitlök, hackad persilja, strimlad rökt skinka, riven ost och salt och peppar. Häll över kycklingen och ställ in i ugnen igen i ca 30 minuter.
    Servera med ris eller pasta och en mumsig sallad.

    Smaklig spis!
    Kram Helén

    [Svara]

  • Svara Alexandra 31 mars, 2016 at 21:03

    Mitt favoritrecept är enkelt men fantastiskt gott – en helt vanlig kycklinggratäng.

    4 kycklingfiléer
    1/2 purjolök
    10 champinjoner
    1 paket bacon
    2 dl cream fresh
    3 dl grädde
    Kryddor t.ex. peppar, örter
    Lite soja
    1 buljongtärning (kyckling)
    Ost till topping, gärna västerbottensost

    Börja med att steka ett paket kyckling i antingen smör eller kokosolja. Strimla kycklingen till mindre bitar och blanda sedan ner dem med prujolök, champinjoner och bacon i en ugnsform. Rör ihop creme fraische med kryddor, soja, buljong och grädde. Häll ner detta i ugnsformen och toppa med ost. Gratinera i ugnen tills det fått färg, ca 20-30 min.

    Servera med stekt ris, rotfrukter eller en sallad med grönsaker, frukter, nötter, fetaost och lite honung.

    [Svara]

  • Svara Sofia 2 april, 2016 at 06:00

    Grillade kycklingbiffar med tortillabröd och goda röror!

    *Blanda kycklingfärs med valfria kryddor, ägg och lite röd curry pasta, forma försiktigt till biffar (obs kladdigt!!) pensla lite olja på folie och lägg på biffarna och grilla tills de är genomvarma.

    *Grilla också på tortillabröden så de får lite fin yta.

    *Servera med hemmagjord tomatsalsa (krossade tomater, salt, hackad rödlök, chilli och vitlök) och proteinbearnaise (lättkvarg, äggulor, dragon, havssalt,olivolja, citron) och din favoritsallad!

    Perfekt lätt och näringsrik sommarmat!

    Kram!

    [Svara]

  • Svara Josefine 2 april, 2016 at 18:41

    Absolut bästa favoriten med kyckling: HEL färsk kyckling i ugn. I stor form lägger du kycklingen. Ös på med champinjoner, morötter, lök och matlagningsgrädde. Salt och peppar. In i ugnen till klar. Så så så fantastiskt gott OCH mättar många magar!

    [Svara]

  • Svara Ulrica Olsson 2 april, 2016 at 19:54

    Vad gott det lät med dina wraps Lovisa, det måste vi testa

    Mitt tips är en kycklingsallad, snabbt och gott;

    Valfri kyckling från Kronfågel (färdiglagad)
    Avokado
    Färsk bladspenat
    Röd paprika
    Fetaost
    Rårivna morötter
    Körsbärstomater
    Solrosfrön
    Gojibär
    Öländsk rapsolja citrongräs

    Mängderna bestämmer man själv, lätt att utesluta eller byta ut ngt man inte gillar

    [Svara]

  • Svara Annika 3 april, 2016 at 14:58

    Kul! En tävling vi alla har nytta av, win-win att få testa dessa nya recept. En favorit hos oss är Mexikansk lasagne.

    Man skär ca 500 gram kycklingfileer i mindre bitar, steker tillsammans med 1 lök och 1 paprika. Sen blandar man i 2 msk vetemjöl, 2 dl vatten, 2 dl grädde, 1 påse fajita spice mix, 1/2 burk Salsa sås (medium). Gillar man ananas så blandar man i en burk med ananasbitar också. Dessa ingridienser får koka ihop sig några minuter. Såsen är då klar.

    Varva sen i en ugnssäker form: Sås- ett lager tortillabröd- sås-riven ost -tortillabröd- sås – ost osv. Avsluta allt med sås och riven ost. In i ugnen 200 grader i 10-15 minuter och sen är det klart. En god sallad till och vips har man en mumsig maträtt att njuta av!

    [Svara]

    admin Reply:

    Grattis, du är en vinnare!

    [Svara]

  • Svara Emmy 3 april, 2016 at 20:05

    Jag skulle faktiskt göra en kycklingkebab!

    Recept:
    Minutkycklingen
    0.5 Hackad chili
    1 Vitlöksklyftor
    1 citron (saften)
    Lite chilisås + tomatpure
    Salt & peppar

    Blanda ihop allt det här och sedan serverar du det med en fräsch sallad, lök, tomat och gör en vitlöksdressing till på kvarg, vitlök och naturell yoghurt.

    In med allt detta i pitabröd & fredagskänslan kan infinna sig vilken dag i veckan som helst!

    [Svara]

  • Svara Camilla 5 april, 2016 at 06:59

    Här kommer recept på de möraste, enklaste spetten, supergoda med sallad eller purjolökspaj.

    Marinerade kycklingspett
    (Marineras 1 timme innan grillning.)
    4 kycklingfiléer
    16 träspett
    1-2 röda paprikor

    Marinad
    1 dl olja
    3 msk kinesisk soja (gärna kikoman)
    2 tsk färskriven ingefära
    2 hackade vitlöksklyftor
    1 msk pressad citronsaft
    2 msk farinsocker

    Gör såhär:
    1. Lägg träspetten i blöt i vatten. Skär kycklingköttet i långa smala remsor.
    2. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Lägg ner kycklingköttet och rör om. Ställ svalt och låt marinera ca 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Trä upp köttet på träspetten och sätt på en bit paprika. Lägg spetten på bakplåt och stek i ugnen ca 15 minuter (eller tills kycklingen är klar).
    4. Servera dem ljumma.
    Går även att köra utan spett i ugnsfast form.
    Då delar man paprikan och kastar in tillsammans med kycklingen ca 20 minuter eller tills allt är klart.

    [Svara]

    admin Reply:

    Grattis, du är en vinnare!

    [Svara]

    Camilla Reply:

    Tack, å vad roligt!! 🙂

    [Svara]

  • Svara Sara 5 april, 2016 at 11:14

    Hej. Vi använder kyckling i alla dess former hos oss. Barnens favorit är vanliga tacos gjorda med kycklingfärs istället för med nötfärs. Tillbehören kan varieras i all oändlighet förstås.

    Annars gillar jag min gamla lergryta och tillagar ofta en hel kyckling i den och serverar den sen med ris, grönsaker och sås. Kycklingen blir så mör och saftig när den får tillagas i lergrytan.

    [Svara]

  • Svara Birka 5 april, 2016 at 14:15

    Kyckling med Citronpasta – galet gott – anser alla vi bjudit den på (4 port)
    3 citroner – pressade och rivet skal
    1 dl olivolja
    125 gr nyriven parmesan
    en slurk honung
    minst en kruka basilika
    Mixas med stavmixer ihop till en krämig sås – smaka av med salt och peppar

    Stek kycklingfilen i bitar efter att ha saltat och pepprat. Koka 250-300 gram tagiatelle (gärna grön).
    Strax innan servering blanda sås, pasta och kyckling och riv över lite mer parmesan och pynta med ett basilikablad.
    Ät och njut!

    [Svara]

    admin Reply:

    Grattis, du är en vinnare!

    [Svara]

  • Svara Paola 5 april, 2016 at 18:10

    Mitt bästa recept för hel kyckling! Hela familjens favoritkycklingrätt! Billig, snabblagad och underbart god.

    Italiensk kycklinggryta med oliver & tomater, 4 port

    1 hel kyckling
    1 stor gul lök
    3 pressade vitlöksklyftor
    2 burkar krossade tomater
    3 dl valfria oliver
    Färsk hackad röd chili
    Olivolja
    Salt och peppar
    Dela kycklingen i lagom stora delar. Bryn runt om i rikligt med olivolja. Ta ur kycklingen och stek lök och vitlök mjuk. Lägg tillbaka kycklingen och häll på tomater och en halv burk vatten. Låt puttra i ca en kvart. Lägg i oliverna och hackad chili – så mycket du vill ha – och låt småputtra ytterligare ca 20 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Garnera med basilika och servera med sallad, ris eller italienskt lantbröd.

    [Svara]

  • Svara Siv 6 april, 2016 at 08:26

    Mitt bästa kycklingrecept är Grekisk pytt i panna!
    En färgglad enkel rätt att bjuda på.

    kyckling, tunna kycklingfileér (har man väldigt bråttom finns det fryst färdigstekt tacokyckling)
    1 påse tacokrydda
    1 fp Fetaost
    1 fp mozarella
    1 ask körsbärstomater
    2-3 sötpotatis
    1 st röd och 1 st gul paprika

    Börja med att skära potatisen klyftor och in i en långpanna i ugnen 225 gr (ca 20 min)
    Skär kycklingen i strimlor och stek i stekpanna och krydda med tacokrydda
    Strimla paprikorna
    strimla mozarellaosten
    smula fetaosten
    När potatisen har varit 20 min i ugnen ta ut plåten och lägg på övriga ingredienser med osten överst.
    Salt och svartpeppar efter behag
    Sätt In plåten i ugnen igen och låt alla grönsaker bli varma och låt osten får smälta.

    Gör under tiden tzatsiki med
    1/2 gurka,
    1 burk crème fraiche,
    1-2 vitlöksklyftor.
    Riv gurkan på rivjärn salta på gurkan så vätskan dras ut. Krama ut gurkan
    och blanda med crème fraîche ovh pressad vitlök.

    [Svara]

    admin Reply:

    Grattis, du är en vinnare!

    [Svara]

  • Lämna kommentar