Lofsan

Syskonsympati

Baxter mår mycket bättre nu. Om det inte vore för prickarna skulle vi inte märka att han var sjuk ens. Han äter penicillin till på söndag men behöver inte tavegyl mot klådan längre. Alla blåsor har torkat, 7 dagar efter första blåsans uppkomst.

Sixten var på förskolan i måndags när Baxter och jag var inlagda på sjukhuset och Hans lämnade honom på tisdagen och jag hämtade. Onsdag och torsdag har han varit hemma tillsammans med mig och Baxter trots att Sixten är frisk. Egentligen är jag av den principen att friska syskon ska gå till förskolan men eftersom Baxter var så infektionskänslig dessa dagar ville jag inte att Sixten skulle komma hem med basilusket och utsätta Baxter för mer än nödvändigt. Dessutom så känns det lite meckigt just nu när vi inte har syskonvagn och Sixten inte känner sig hemma i kvarteren. Det tar vääääldigt lång tid att gå 800 meter hem. En timme sisådär. Imorgon fredag har förskolan planeringsdag och stängt men på måndag tar vi nya tag igen. Då ska Baxter vara ensam med Sixten på förskolan utan mig några timmar. Spännande! 🙂


Sixten och jag på Loppi.se’s familjedisco på Café Opera i söndags. Fotat av Teresa.

Brukar ni ha syskonet hemma från förskolan vid sjukdom?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Jennie 24 november, 2011 at 18:20

  Hej!
  Har en bebis i magen och jobbar på förskola.
  Tycker man ska ha båda barnen hemma om det funkar i praktiken.
  Ja barn behöver stimulans och allt det där men även hemmamys mitt i veckan. Den här möjligheten finns inte sen när barnen går i skolan.

  [Svara]

  Anonym Reply:

  Håller helt med!

  [Svara]

  Anonym Reply:

  håller också helt med

  [Svara]

 • Svara Ulrika 24 november, 2011 at 19:13

  Generellt skulle jag nog hålla alla hemma. Ok om man har koll på ett en varit sjuk innan och inte ska smitta längre men om det gäller t.ex. kräksjukor och liknande så kan man ju smitta innan det bryter ut och sedan ett par dagar efter att man blivit symptomfri och i sådana fall skulle jag tycka att det vore dumt mot andra barn att låta något barn som kan vara smittsamt gå till förskolan. Man vill ju gärna att andra sak tänka likadant och hålla sina barn hemma vid smittorisk men jag tror tyvärr många främst tänker på vad som är bekvämast för dem själva i stunden. Vet från mina år med jobbiga magproblem när jag var rädd att bli smittad av magsjukor et.c. hur nonchalanta vuxna människor är när de haft magsjuka. Många springer ut bland folk så fort de mår bättre trots att de fortfarande är smittbärare. Det tycker jag är trist.

  [Svara]

 • Svara Sofie 24 november, 2011 at 21:19

  Skönt att höra att lillkillen e bättre igen!
  Här har vår gått med hosta o förkylning en längre tid så idag var vi hos läkaren för en starkare hostmedicin. Känns som om det bara går runt runt på dagis så det känns lite hopplöst!

  [Svara]

 • Svara Nea 24 november, 2011 at 22:51

  Jag lämnar det friska barnet på dagis för att det sjuka ska få möjlighet att ta det lugnt och vila utan ett syskon som stirrar. Att ha barnen hemma en dag mitt i veckan har jag ändå eftersom jag jobbar obekväma tider.

  [Svara]

 • Svara Johanna 25 november, 2011 at 17:42

  Jag arbetar som förskollärare och problemet med att lämna iväg det friska barnet är att i MÅNGA fall blir sedan även syskonet sjukt… Förkylningar, feber och hosta kan därför gå runt på avdelningen och vara svårt att bli av med… Sedan är det upp till varje förälder, vi ifrågasätter aldrig om någon lämnar (förutom vid kräksjuka)…
  Men jag tycker absolut man ska ha syskonen hemma!

  [Svara]

 • Svara Småbarnsmamma 26 november, 2011 at 04:45

  Att ens ha en tanke på att lämna iväg ett av sina barn är helt oförståligt för mig ?
  Är du hemma och har en hel dag att lägga tid på barnen så ska väl båda få ta del av det?
  Även om ena barnet är sjukt kan det friska få mysigt och egentid då den sjuka sover
  Perfekt !

  Att lämna bort ett barn är alltid ett svek
  Ta vara på tiden för de är bara små en gång

  [Svara]

 • Lämna kommentar