Lofsan

Swimup med Simon Sjödin och Michelle Coleman

Ikväll hade jag min swimup på Eriksdalsbadet för ett gäng bloggläsare. Tillsammans med Simma Sverige bjöd jag in Michelle Coleman och Simon Sjödin, Sveriges bästa simmare och medaljörer på EM för att köra ett träningspass med fokus på frisim/crawl och framförallt andningstekniken. De som ville köra lite mer avancerat kunde göra det också. Det är det som är så kul och smidigt med simning, att alla kan träna tillsammans men ändå köra sitt race. Jag tycker att det är riktigt klurigt att köra löpargrupper med spridd nivå men i simning blir det inte samma utspridning.
 
 Detta var mitt andra träningspass tillsammans med Simon och Michelle. För mig har dessa två tillfällen med proffs gett mig mer än flera års simträning på egen hand. Jag är helt självlärd och även om jag behärskar frisim i alla fall i bassäng har jag fått en enorm skjuts både i fart och teknik men framförallt känner jag mig mycket tryggare i vattnet nu. När jag läste till idrottslärare på GIH så fick vi en simlärarutbildning men jag upplevde den kursen mycket mer inriktad på barn och pedagogik än på personlig färdighet och utveckling när man redan behärskar simsätten.
 
 Den 16:e augusti så ska jag simma min första simtävling, en så kallad Open Water-tävling där man simmar en förbestämd sträcka utomhus. Tävlingen heter Riddarfjärdssimningen och flera av tjejerna som var med och simmade ikväll ska också köra tävlingen så det känns jättekul. Mitt mål är att kunna växla mellan frisim och bröstsim, jag har aldrig kört frisim utomhus med glasögon och våtdräkt så bara att ens simma utomhus är en stor grej för mig. Men det känns supercoolt att kunna säga att jag har simmat runt Riddarfjärden eftersom jag älskar att springa runt den annars.
 
 Jag ska simträna med tränare i Hellas de två första veckorna i augusti, ni får gärna följa med om ni vill. Det är bara roligt att kunna dela simträningen med er!
 
 


I samarbete med Svenska Simförbundet och Coca-Cola.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar