Träning, Videobloggar

Svar på läsarfråga – träning under graviditet

Hej Lovisa!
Har du några tips på hur jag ska träna min ländrygg under graviditeten? Några bra övningar? Jag är i vecka 24 och får mer och mer ont för varje dag.

Beroende på hur stor din mage har blivit och hur vältränad du var när du blev gravid så kan du göra mer eller mindre svåra övningar. Eftersom jag inte vet hur bra teknik du har så rekommenderar jag dessa två övningar för dig, dessa fungerar bra under graviditet och även efteråt.

Diagonallyft

Höftlyft

Tänk också på att undvika att svanka under dagarna. Dra in svansen mellan benen så att du spänner rumpan en aning, detta brukar avlasta en värkande ländrygg. Jag hojtar till när ett helt reportage om träning för att minska graviditetsrelaterad smärta kommer ut i Vi föräldrar Gravid.

Lycka till!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Kommentar

  • Svara Saras Träningblogg 21 januari, 2014 at 21:09

    Du har alltid så bra tips! Gillar att du lägger ut video för då kan man se ordentligt hur man ska göra!

    [Svara]

  • Lämna kommentar