Lofsan, Träning

Suunto Quest och Suunto Ambit

Jag ska inte sticka under stol med att en av de bästa sakerna med att blogga är alla de nya spännande produkter jag får testa. Barnvagnar står högt i kurs såklart men träningsprodukter och friluftslivsprylar är lika spännande. Min senaste samarbetspartner är Suunto, ett finländskt företag som skapar innovativa klockor för oss tränings- och friluftsnördar.

Jag har fått en Suunto Quest att testa och recensera och kommer också passa på att lyfta fram värstingmodellen i Suuntofamiljen; Suunto Ambit.

Suunto Quest är en smart klocka om man vill ha ut mer av sin utomhusträning och samtidigt ha en stilren klocka.

Man kan kombinera den med Suunto Foot Pod Mini och då mäter och visar Suunto Quest trådlöst hastighet och distans. Den lilla (9 gram) Foot Pod Mini bygger på accelerometer-teknik så att man direkt kan se förändringar i löphastigheten, och det är ju supereffektivt vid intervallträning och terränglöpning till exempel. Och om man vill ha hjälp med att hålla farten så kan man ställa in ett hastighetsalarm som piper när man springer för fort eller långsamt under sina intervaller.


Suunto har en träningsdagbok och community online – Movescount.com. Därifrån kan man ladda hem träningsprogram från direkt till klockan (!) och dessa styr sedan hastighet och intensitet. Smart!

Suunto har dessutom precis lanserat Ambit (som i Ambition), som är världens första riktiga GPS-pulsklocka för ”äventyrare”. Ambit är en sjukt cool klocka som antagligen är alla skidåkares, vandrares, terränglöpares och bergsbestigares våta dröm just nu. 🙂 Det är en klocka som kombinerar GPS-navigering, höjdmätare, kompass i 3D, pulsmätare och mycket annat… Någonting säger mig att instruktionsboken kommer vara ganska stor… 🙂

Att kalla Ambit för en klocka är till viss del orättvist, med tanke på att den kan mäta höjdskillnader, hastighet, puls, förutspå väder och hjälpa till med navigationen. Det är ju som en dator, fast på handleden.


Det bästa med just Suuntos klockor (förutom att de är sjukt snygga) tycker jag är att de synkar med Mac-datorer. Det gör inte Polar och flera andra märken. Oumbärligt för oss som är en Applefamilj. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara Paulina 16 februari, 2012 at 22:56

  Shit! En sån skulle man ju haft! Väntar med spänning på recension 🙂

  [Svara]

 • Svara Erika - Emblas mamma 16 februari, 2012 at 23:19

  Kul! Jag älskar min Suunto T3C och använder den till vardags oxå <3

  [Svara]

 • Svara Stina 17 februari, 2012 at 18:29

  Haft suunto i flera år, främst pga jobbet i försvarsmakten men det blev senare min bästa träningsvän med pulsklocka och gps-pod. Fixade inte footpoden då jag ville ha gps! Rekommenderar den till alla framför en vanlig löparklocka som garmin.

  Ska bli kul att höra vad du tycker!

  Kram Stina

  [Svara]

 • Lämna kommentar