Lofsan

Stockholm Halvmarathon

Idag sprang min syster Agnes sitt första halvmarathon, jag är nog Sveriges stoltaste storasyster just nu.

Agnes har tränat inför detta lopp sedan i maj. Varierat med löpning utomhus har hon kört spinning, styrka och dansklasser. Hon har fokuserat på den träning hon tycker är rolig. Svårare än så behöver det inte vara. Agnes har aldrig varit en sportig tjej. Hon har aldrig varit särskild vältränad. Men sedan vaknade hon upp i maj 2010 och tog tag i både träning och kost. Och den mentala inställningen.

Idag genomförde Agnes sin halvmara på tiden 1.50.22. För er som är oinsatta betyder det en genomsnittshastighet på 5.13 per kilometer och ca 52 min per mil. Helt fantastiskt!

Man behöver inte vara manisk. Det behöver inte vara extremt. Det gäller bara att skapa rutiner i vardagen där jobb, skola, träning och socialt liv är i balans. Struktur och planering men framförallt prioritering är de tre nyckelorden för ett framgångsrikt projekt, oavsett om det är skola, träning eller karriär i fokus.


Heja Agnes! Baxter sitter i min nya bärsele BabyBjörn Comfort Carrier. My new best friend.


Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara lindasplace 18 september, 2011 at 09:11

  Kan du inte tipsa lite om hur man kan behålla kraften att träna och äta nyttigt. Jag tappar motivationen hemskt fort och hamnar i soffan med en chipspåse i alla fall efter bara några dagar. Sen kanske lite bra övningar man kan göra hemma. Jag är ensam med två barn på heltid 365 dagar om året och har inte möjlighet till barnvakt närsom, ingen möjlighet att gå på gymmet eller ut och springa. Inte råd heller för den delen. Kram

  [Svara]

  lofsan Reply:

  jag har satt ihop träningspass tillsammans med AFF, ska se om jag hittar länkar sen. jag ska hjälpa dig med ett inlägg om motivation

  [Svara]

 • Svara Sofia 18 september, 2011 at 10:45

  Jag undrar också hur man håller motivationen uppe, eller får motivation att göra en omstart.

  Flyttade för ett år sen och då hade jag inte råd att träna. gick innan flytt på yoga och var vältränad, fast och smidig. Körde lite hemma, men det var inte lika roligt. Började springa (utan att kombinera det med styrka…….) sprang milen i våras, men skadade mig och har fått gå hos sjukgymnast med inflammation i höften.

  Nu har jag flyttat igen och har råd att träna igen, men jag kommer inte igång…. en månad har gått sen flytten….

  [Svara]

 • Svara elinjosefine 18 september, 2011 at 12:07

  Riktigt bra jobbat!!!
  Det var riktigt längesen jag sparng en löpartävling och längtar till att sätta upp nya mål!

  Kram

  [Svara]

 • Lämna kommentar