Lofsan

Stå rätt i plankan

Många tjejer tror att de står korrekt i plankan, jo men jag står på armbåge och tå och orkar tre minuter. Sen träffar de mig och så plötsligt orkar de bara en minut. I filmen berättar och visar jag hur en korrekt planka ser ut. Det är stor skillnad på planka och planka.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

33 Kommentarer

 • Svara Malin 18 januari, 2012 at 07:36

  Hej Lovisa, vad tycker du om idén att ersätta sylt på gröten med barnmat (fruktpuré) på burk? Bra eller dåligt? 🙂

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Varför? Om du vill ha mindre socker så kan du ta frysta bär, koka på spisen och söta själv med socker.

  [Svara]

 • Svara Therese 18 januari, 2012 at 10:04

  Hejsan.

  Du inspirerar verkligen mej till att börja träna igen efter min graviditet, men oftast är jag för trött. Sover dåligt på natten, inte på grund av den lille, kan bara inte sova. Vet du vilken verkan träning har för sömnen och när på dygnet är bäst att träna?

  När kände du att NU är det ”lättare” att leva lite mer som vanligt när man fått en liten, att man återgår lite till som det var innan? Konstig fråga kanske:) män när kände du att allt blev lite lättare?

  MVH THERESE

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Träning frigör endorfiner och adrenalin som man blir piggare av så att träna på morgonen är bra både för pigghet på dagen och sömnkvaliteten nattetid.

  Jag var inställd på att det skulle vara jobbigt att få en bebis men förutom sömnbristen (som vi fortfarande dras med) så tycker jag att det är lättare. Jag har alltid haft som mål att försöka fokusera på att fortsätta leva med träning och vänner i fokus och det har jag gjort även när killarna varit bebisar.

  [Svara]

 • Svara Jessica 18 januari, 2012 at 13:10

  Mycket bra, tack!! Under alla mina år har jag aldrig blivit dirigerad att stå så 🙂

  [Svara]

 • Svara SuperSHEro 18 januari, 2012 at 13:11

  Vilken bra och enkelt förklaring! Tycker det är svårt att förklara för andra, inkl mig själv ibland! 🙂 tack!

  [Svara]

 • Svara Gunilla 18 januari, 2012 at 13:49

  Tack! Äntligen fattar jag nog. 🙂 Plankfan is on!

  [Svara]

 • Svara Anonym 18 januari, 2012 at 16:49

  Toppen. Tack! 🙂

  [Svara]

 • Svara clara 18 januari, 2012 at 19:45

  Superbra film och instruktion. Trots att man tränat länge så finns det alltid saker att tänka på. Jag brukar ”hänga” i axeln och det har jag inte tänkt på att jag gör!

  Nu ska jag träna mer plankor, brukar lägge en 10-kilos vikt på ryggen eller köra med dottern för att det ska bli tyngre.

  [Svara]

 • Svara Klara 18 januari, 2012 at 20:13

  Ja jäklar vad det sög till i musklerna. Fast jag pallade ändå alla tre minuterna på tå, hurra!

  [Svara]

 • Svara Sofy 18 januari, 2012 at 21:06

  Kanon nu när jag ska börja göra plankmarathon… dessvärre lär jag väl orka ännu kortare tid nu än innan. Nåja, man ska ju börja någonstans…

  [Svara]

 • Svara Jennie 19 januari, 2012 at 08:07

  För en gångs skull har jag gjort rätt 😀
  Har tyckt att det varit lite knäckande när alla andra orkar hur mykcet som helst medans jag får gå ner på knä efter ett tag… Now I know why 🙂

  [Svara]

 • Svara 113 25 januari, 2012 at 12:36

  Toppen video!

  [Svara]

 • Svara En vecka för sent. | Nackabloggen – i det förväntade kaoset 20 mars, 2012 at 08:42

  […] plankan ska man väl banne mig kunna ge sig på tänkte jag. Så jag tittade på Lofsans instruktion och slängde mig ner på golvet. Pustade och frustade i vad som kändes som många långa sekunder […]

 • Svara Trimicke 26 maj, 2012 at 20:59

  Halloj!
  Utmana gärna mitt rekord i plankan, kolla på bloggen när jag slår världsrekord!
  /Trimicke

  [Svara]

 • Svara Bara ett inlägg om plankan också, så ska jag sluta skriva om träning ett tag, promise | Popjunkien 3 november, 2012 at 10:31

  […] jag är jättenybörjare fortfarande tittar jag gärna på videoinstruktioner hos Lofsan så jag fortsätter lära mig. Vill ju inte bli av med magmusklerna nu när jag fått dem. Dela: […]

 • Svara Anna 16 december, 2012 at 16:07

  haha, hittade hit när jag sökte på en helt annan grej men nu när jag kollat in din film inser jag ju att jag inte gjort helt rätt med mina plankor 🙂 jäklar vad det skakade i magen, blev plötsligt mycket jobbigare.

  [Svara]

 • Svara en liten krokodil « på studs 6 januari, 2013 at 19:48

  […] och han hävdar bestämt att han klarat 90 sek. Han är 71 år, kan tilläggas. Jag skickade det här klippet till honom så att han skulle kunna kolla sin teknik – titta ni också, det är bra! Han […]

 • Svara draglage 25 januari, 2013 at 14:49

  Tjena Lovisa!

  Jag och min fru kör plankan några gånger per vecka. Vet du hur många kalorier det går åt ungefär när man kör ”plankan”, låt säga 3 minuter.

  Tack på förhand!

  [Svara]

 • Svara draglage 25 januari, 2013 at 14:51

  Tjena Lovisa,

  Jag och min fru kör plankan några gånger i veckan. Vet du hur många kalorier som man förbränner ungefär, på låt säga 3 minuter?

  Tack på förhand!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  I princip lika många som att stå upprätt. Inga alls med andra ord. Stå i planka är en styrkeövning och inte förbränningsträning.

  [Svara]

 • Svara Lilla Lady » Träningsutmaning 29 januari, 2013 at 14:19

  […] Plankan instruktionsfilm […]

 • Svara Med himlen runt hörnet | Cribblogg 27 februari, 2013 at 19:59

  […] Lunges/Utfall  15 stycken på varje ben. – Squats  15 stycken. – Plankan  30 sekunder. – Sidoplankan  30 sekunder höger och 30 sekunder […]

 • Svara Sandy30 10 april, 2013 at 14:01

  Hej! Jättebra förklaring till övningen vilket jag misstänker att många ibland gör lite fel på eller inte orkar…
  Ha det gott!

  [Svara]

 • Svara Plankan | Ida 22 april, 2013 at 20:07

  […] Jag googlade fram den här instruktionen, vilken känns vettigare än många andra: http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2012/01/18/sta-ratt-i-plankan/ […]

 • Svara Ellenor 28 april, 2013 at 10:13

  Hej!
  Jag tänkte höra lite om träningen på planka.
  Jag har varit överviktig många år och nu efter
  min första graviditet så känner jag att jag vill börja träna.
  Jag har då hört att vill man bli av med mammamagen så
  Ska man köra plankan. Men inte sit-ups. Stämmer det? Samt
  Finns det något kanonbra sätt att bli av med hängmagen man har?
  Tacksam för svar.. Mvh Ellenor

  [Svara]

 • Svara Ellenor 3 maj, 2013 at 14:20

  Vad är bästa sättet att bli av med ”hängmage/bebismage” ?

  [Svara]

 • Svara Piggilin 25 juni, 2013 at 20:54

  Hej! 😉 jag gick igenom min första förlossning för tre månadersedan. Nu undrar jag en gång för alla ;)är det bra eller eller inte att börja köra plankan 3 minuter om dagen? Det har jag nu gjort men läser överallt olika svar.. ” gör inte plankan inom fyra månader då återfår du inte din platta mage” eller ” gör plankan tidigt då återfår du din platta mage” blir lite förvirrad ;)! Tacksam för svar 😉

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Det beror på hur mycket styrka du lyckades bibehålla efter förlossningen, hur stor din mage blev, din hållning, osv. Hur bred och djup separation har du nu?

  Har du laddat ner appen Mammamage?

  [Svara]

  Piggilin Reply:

  Tack för snabbt svar ;)! Oj ja bra fråga födde en bebis på 2800 så ganska liten en. Tränat i sju år men blev klart mindre under graviditeten. Gick på ett tufft spinningpass häromveckan och kände inte ett smack efteråt men idag när jag tog en joggingtur känns det som jag gått i tusen bitar. Ryggskott känns det som! Då hör till saken att jag aldrig joggat tidigare kanske inte min grej. Känns för övrigt som jag har konditionen som innan förlossningen. Har gjort plankan en minut varje dag tre gånger under två veckors tid och det känns också bra. Testade det med att hålla fyra fingrar över naveln som du beskrev tror jag ligger runt en och en och en halv cm ca svårt. Nu kom jag in på lite fler frågor här.. Men spinning och core pass borde väl vara ok att börja med nu?

  [Svara]

 • Svara Piggilin 25 juni, 2013 at 22:35

  Jsg hade heller inga större komplikationer under min graviditet.

  [Svara]

 • Svara Piggilin 25 juni, 2013 at 22:40

  Bombaderar dig med frågor nu. Ville även säga att jag innan graviditeten kört ca 4 ggr i veckan Medelpass även intensiv emellanåt . Så Medelpass, spinning, indoor är de jag tränar mestadels och är van vid.

  [Svara]

 • Svara Magövningen plankan! | Annika Sjöö 19 augusti, 2014 at 14:40

  […] Lofsans blogg hittar ni en jättebra video där hon beskriver vad som är viktigast för att utföra plankan med […]

 • Lämna kommentar