Lofsan

Spara till drömmar med appen Dreams

I samarbete med nya spar-appen Dreams.

Jag shoppar inte särskilt mycket och är nästan helt ointresserad av lyx och flärd. Men är det något jag unnar mig så är det att resa och uppleva nya (och helst varma!) ställen. Jag prioriterar därför resor så ofta jag kan, och det gör att det framför allt är till resor som jag sparar pengar. Och det finns goda argument för att resa mycket! Det finns forskning (bl a från Lunds universitet) som belägger att resor är bra för hälsa och välbefinnande. Det är inte bara äventyret, värmen, solen och D-vitaminerna som får oss att må bra, utan också att få spendera tid med nära och kära. Dessutom mår hjärtat och blodomloppet bra av värmen, eftersom det arbetar lättare då det slipper kylan. Immunförsvaret blir dessutom starkare och som om inte det vore nog så har kroppens hormoner lättare att reparera alla celler som skadats av jäkt och stress när vi sover gott och slipper jäkt. – Resor är bra, med andra ord! Men det visste du ju redan.

 

Dreams är en helt ny app för sparande där man på ett nytt, roligt och enkelt sätt kan spara till saker man går och längtar efter. Det funkar så att man målar upp sin dröm på ett tydligt och konkret sätt i appen, kopplar det till ett datum och sedan bryts sparandet ned i mindre belopp och kopplas även till ”sparhacks, små, konkreta spartips i vardagen. Det fungerar som små utmaningar som hjälper dig att hoppa över onödig konsumtion och hjälper till att få uppögonen för vilken skillnad det kan göra att välja bort vissa onödiga saker. Om du t ex hoppar över en köp-latte så klickar du på rätt sparmynt och så görs i stället en automatisk överföring till ditt sparande i stället. – Smart!
En annan kul grej är appens olika ”triggers” som man kan aktivera om man vill. Ett exempel är ”Tjuven” som helt enkelt stjäl pengar från dig och för över dom till ditt sparande i stället (dock MAX 200 kr per gång och det GÅR att stänga av, haha).

Testa gärna Dreams till ditt sparande. Det kostar ingenting, du kan enkelt föra över pengar fram och tillbaka mellan konton, det är helt säkert via Bank-Id och du behöver inte heller byta bank, smart nog.

För att använda Dreams måste du vara 18. Appen laddar ni ner HÄR.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar