Lofsan

Söndagsträning

Mitt mål är att kunna avverka 20 träningspass fram till att vi åker till Egypten i mitten av december, totalt 4 veckor, nu 3 veckor kvar. Denna första vecka hade jag 5 pass som ambition och då är ett 30 min hemmapass lika mycket värt som 50 min på gymmet. Det viktigaste är att jag jobbar med rutinen till en bra vana. Min tröskel för träning har varit rätt hög senaste månaderna men efter 7 dagar denna vecka med 2 hemmapass (1 med Casalls träningsband typ TRX och 1 med 3kghantlar), 2 pass med 50/50 kondition och styrka och 1 rent konditionspass så känner jag att det börjar arta sig i min hjärna. Det behöver inte vara så avancerat och välplanerat alltid, det viktigaste är att det blir av.

Idag körde Hans och jag tillsammans i gymmet. Jag ville ha ett stort pulspåslag så jag körde superset med pulshöjare. 5 burpees, 20 saxhopp eller 20 upphopp efter varje set styrka. Totalt 9 styrkeövningar såsom latsdrag, sittande rodd, enarmslatsdrag, hantelrodd, tricepspress med rep och liknade som basövningar, låg teknisk svårighetsgrad eftersom det blir en högre intensitetsnivå med pulshöjare emellan varje set. Totalt 45 burpees, 180 saxhopp och 180 upphopp mellan styrkan är lika nyttigt för min hjärna som att gå i terapi. Man får distans till saker och ting.


Sixten är helt såld på sina Nike Free!


Baxter säger att han har en hund på huvudet som heter Vovve. Humor a la 2-åring. Hans jacka är min stora favorit från Tenson.

Vi har druckit smoothie härhemma och nu ligger jag och vilar lite medan barnen kollar på Kalle Anka på youtube. Jag SKA verkligen städa sovrummet och barnens rum idag. Det är skönt att starta en ny vecka med ordning och reda och när man vet vart alla kläder och prylar ligger.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Malin Bergkvist 18 november, 2012 at 16:00

  Sitter nu och försöker planera in träningspass för några veckor framöver. Förstår PRECIS vad du menar med att träningen hjälper till att få distans till saker och ting. Den blir en del av ett survival-kit i vardagen, ett MÅSTE för mig i denna grå månad.

  [Svara]

 • Svara Jonna 18 november, 2012 at 18:17

  Herre jösses. Jag bryter typ ihop av de pass jag kör med 60 burpees och 60 upphopp, plus en massa annat också då. Fast jag väger nog 30 kg mer än dig och har bara tränat intensivt i 8-9 veckor 🙂 men ju mer jag tränar desto mer vill jag orka så din blogg är bra inspiration gällande vad jag kanske kan orka någon gång i framtiden. Gillar dina filmer med, väldigt bra och lättförståeliga!

  [Svara]

 • Svara En kvinnas dagbok 18 november, 2012 at 19:54

  Vilken underbar mössa! OCH underbar kommentar om mössan 🙂

  [Svara]

 • Svara i min lilla lilla värld 19 november, 2012 at 23:18

  Oh,…. På onsdag är det JAG som ska köra ett sånt pass. Längtar tom. En paus från Crossfit

  [Svara]

 • Lämna kommentar