Sixten

Söndagsroadtrip

Tråkväder inbjuder till roadtrip!

Vi har blivit riktiga sjusovare de senaste dagarna, Sixten sover som en liten gris. I morse vaknade han 11.20, herregud. Ingen dagssovning idag och istället tidigt i säng ikväll. Då hoppas jag att han vaknar kring 07 i morgon bitti. Pigg och glad inför förskolan. Baxter har sovit helt okej i natt med men hade en tuff period kring 04. Vi turades om att sova så jag känner mig väldigt utvilad idag, härligt inför en ny vecka med massa träning inplanerad och sedan avslutning med en hejdundrande Malmöweekend.

Baxter inviger snickisarna från Levi´s jag skrev om igår. Jag köpte dem redan i julas och nu har vuxit i dem. 🙂

Sixtens nya piké är från samma Ralph Lauren-kollektion som han har många andra plagg ifrån. Ni vet ju att jag gillar att klä Sixten i rosa, inte bara för att utan för att jag tycker att han passar i färgen. Jag köpte flera knallrosa och starkt lila tröjor i New York som jag längtar efter klä på honom i sommar. Våga rosa!

Dagens roadtrip gick runt hela Storstockholm. Vi startade från Drottninggatan och åkte ut mot Värmdö via Nacka. Det obligatoriska stoppet hos Systrarna Delselius vid Grisslinge avverkades för att införskaffa färdfika; deras lyxbullar med vaniljkräm förstås. (Maria, du har väl provat dem nu?!) Vi passerade Siggesta gård som denna söndag låg helt öde, vi bestämde oss för att åka dit när de har fullt ös med djur och loppis. Ida; du har koll på deras kalender va?

När vi kommit hela vägen ut på Värmdö parkerade vi bilen i kön till Rindöfärjan. Vi fikade lite bulle i väntan på att båten skulle lägga till och både Sixten, Tom och jag var förväntansfulla; Bilfärja liksom!


När man ska ta sig med bil från Värmdö till Vaxholm åker man först en färja till Rindö, kör igenom hela ön och sedan ytterligare en båt över till Vaxholm. Vaxholm bjöd på snålblåst och kyla, avtändande. Vi promenerade en sväng i hamnen innan en liten sen lunch på Vaxholms bageri.

Vi överraskade sedan Marie, Elvira och Sally med ett beök ute på Resarö och Sixten blev helt salig, citykille som han är. En oändligt stor gräsmatta, fotbollar, lekstuga, tramptraktor, hönor, katt och inga staket; himmelriket för Sixten. Hans fick sin sedvanliga husångest han alltid får när vi hälsar på hos vänner som bor i hus och bestämde sig för att flytta från city. Jaja, vi får väl se. Hus har både sina för- och nackdelar. Gräsmatta, utomhusmatplats och grill står ju stadigt på plussidan i alla fall.

Första veckan hemma efter en vecka på Manhattan har bestått av både glädje och tårar. När jag inte får sova ordentligt blir jag helt knäckt och i princip deprimerad. Jag har prioriterat bort träningen dessa dagar för att sova lite på dagen istället. Det känns viktigt för mig att ligga på minst 5 timmar per dygn om jag ska orka träna och få resultat. Nu har vi tre riktigt bra nätter bakom oss och jag känner mig taggad till tänderna. Imorgon blir det dubbelpass i Sickla; intervaller, gym och SatsBaby. Lovely!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Lotta 15 maj, 2011 at 20:25

  Även Halmstad bjöd på tråkväder i dag, ömsom regn, ömsom sol. Det blev kökshäng med misslyckad rabarberpaj och dessto godare bulgursallad, dock inte tillsammans 😉
  Hus har en massa fördelar, men det har banne mig lägenhet också. Vi njuter av att vår ledig tid inte upptas med en massa måsten i trädgården och att vi slipper känna tvånget att renovera stup i kvarten. Men det är klart, gräsmatta är mysigt! Blir man någonsin nöjd? Ha en fin söndagkväll och kör hårt i morgon. Kram Lotta

  [Svara]

  lofsan Reply:

  haha, nej, alltid är det något man vill ändra på.

  jag önskar mig så innerligt en balkong, i vår förra lägenhet hade vi två stora…

  [Svara]

 • Svara ida-maria 15 maj, 2011 at 20:51

  Jahadå,siggesta har vi koll på! Vi var på lopppispremiären för två veckor sen men det var inget bra drag alls. Vi väntar in sommar och sol,då brukar det vara bra drag! Synd att det var öde och tråkigt väder idag…

  Och visst ska vi ha mer rosa på kidsen! Lykka har nästan bara rosa i sin sommargarderob:)

  [Svara]

 • Svara Nea- 2barnsmamma till en 08:a & 09:a 15 maj, 2011 at 22:21

  shit vad lika gräbsen är sin storebror! vad kul Att få ett ansikte på honom =) När får jag hänga med er? har du en stund över när ni är i Malmö?

  …Våga mer rosa säger jag också!!

  Kram

  [Svara]

 • Svara Maria H 16 maj, 2011 at 19:54

  Är det mig du syftar på med bullarna, i så fall måste jag tyvärr meddela att jag inte testa dem än. Illa!
  Men, när vi ändå är inne på bulltemat så snubblade jag över ett nytt krämbullerecept när jag slösurfade på jobbet idag..
  Vad tror du om dessa till vår nästa lunchfika dejt?
  http://www.alltommat.se/recept/Kardemummagommor-med-ricotta-och-hallon-17543
  Måste ju hålla på traditionerna! 😀
  Kram

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Amen herregud vad gott!!! Ja tack ute på er gräsmatta!

  Nu har ni ju bil så det är bara att åka ut till Grisslinge! 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar