Lofsan

Sommarfina och löparvänliga fötter

En vanlig fråga som jag får kring löpning är hur man skyddar fötterna från blåsor och skavsår. Småskavanker som ömma tånaglar eller skavsår kan förstöra både träningspass och lopp om man har otur.

Jag tycker att det viktigaste är att man har bra skor. Vilken typ av sko man ska välja är väldigt individuellt. Ju mer grön du är inom löpning desto viktigare är det att du har en sko som är anpassad för dig. En löparsko tycker jag inte att man ska behöva ”springa in” som en vandringskänga eller pjäxor utan löparskor ska sitta perfekt skönt direkt. Många tjejer som jag jobbar tillsammans med köper för små löparskor; dela för att de är vana vid att skor klämmer åt men också för att en del anser att det är ”fint” att ha små fötter som kvinna. Men bara för att en löparsko ska kännas luftig vid tårna så ska den inte glappa i hälen utan sitta ordentligt kring fotleden. Då har man bra förutsättningar för smärtfri löpning.

Ett annat viktigt tips för dig som inte vill få problem med fötterna av löpningen är nagellack. Målade tånaglar är hårdare och minskar risken för att du får blånagel. Jag har alltid nymålade tånaglar på långpass och lopp. Blåsor på sidorna och under fötterna förebygger du genom att ha ordentligt filade fötter och inte gammal hud. Jag går på pedikyr en gång i månaden och får hjälp med målning och filning. Däremellan underhåller jag fötterna vid behov och smörjer in dom var tredje kväll inför natten. Jag har sett riktiga mardrömsexempel på när huden lossnar från fötterna efter lopp eller långpass, det kan man lätt undvika genom att sköta om sina fötter ordentligt.

Man behöver absolut inte gå på pedikyr så ofta som jag gör men det är ändå viktigt att sköta om sina fötter hemma. Inför sommaren när man gärna har sandaler, tofflor eller öppna skor så tycker jag att det är extra viktigt att fötterna också SER och inte bara känns bra. Idag testar jag i samarbete med Salvequick för första gången en sån där populär produkt som verkligen slagit igenom; nämligen Exfoliating socks. Exfoliating Socks innehåller en gel som gör att döda hudceller flagnar efter en behandling.
Gelen innehåller hyaluronsyra, kollagen och aloe vera och andra aktiva naturliga ingredienser som påskyndar hudens läkningsprocess så att fötterna blir silkeslena. Om 7-10 dagar ska all ”död” hud ha flagnat bort. Jag vet inte om det kommer att bli så stor skillnad på mina fötter men det känns väldigt spännande att prova!

Man ska ha fötterna i påsarna i 90 minuter. Jag satte på vanliga strumpor utanpå och jobbade med mailen samtidigt.

Om du också vill testa finns mer information hos Salvequick, där finns också en rabattkod på 30:- till dig.

Jag lovar att dela med mig av resultatet!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Svara Annah 3 juni, 2015 at 02:44

  Körde en kur i helgen. Ett tips är att smörja in ovansidan så man inte tappar hud där. Brukar bli som babyfötter =)

  [Svara]

 • Svara Emelie 3 juni, 2015 at 05:14

  Supersmidigt för de flesta, men ett litet tips; var försiktig och testa gelén på en liten bit hud först. Jag har inga kända allergier eller ens känslig hud, men mina fötter svällde upp till ballonger och nässelutslagen nådde upp till knäna efter en endaste behandling med exfoliating socks. Inte löpvänligt alls kan jag lova!

  [Svara]

 • Svara Kathrin 3 juni, 2015 at 11:25

  Testade såna förra sommaren och har aldrig haft så mycket skavsår som efter det. Det var som att fötterna inte tålde något efter denna behandling 🙁

  [Svara]

 • Svara Jennysen 4 juni, 2015 at 03:50

  Har prövat denna typ av produkt och ÄLSKAR resultatet! 😀 Dags att köra igen! 🙂

  [Svara]

 • Svara Cecilia 17 juni, 2015 at 09:14

  Jag tycker att dessa ”sockor” är världens grej! En ”äckelhärlig” upplevelse som efter att man fjällat klart ger supermjuka fötter tom nagelbanden blir fina. Visst kan det vara lite jobbigt de dagar som de fjällar men helt klart värt det. Jag springer mycket och tycker att fötterna mår alldeles utmärkt. En kompis tipsade om att ta duscha fötterna/ ta ett kort fotbad för att luckra upp huden lite innan man tog på sockorna. En annan väninna sa att om man badade badkar frekvent under själva ”processtiden” så verkade ”sockorna” inte alls lika bra. Daglig dusch ingen påverkan. Bra att planera in behandlingen lite så att man inte fjällar som mest när finsandaletterna ska på till sommarfesten 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar