Lofsan

Södra Kungsleden från Högis

För tredje gången sedan vi fick barn gick vi 15 kilometer tur och retur på Södra Kungsleden från Högfjällshotellet. Det är en perfekt led för yngre barn att hänga med på. Om man har riktigt tålamod kan barnen gå själva med det fungerar också att rulla en barnvagn hela vägen upp till första basstationen där det finns en underbar sjö, fina grillplatser och till och med dass. Vi har testar både att bära barnen när de varit riktigt små, i Ergo Baby på ryggen men nu när de är äldre och vill gå mycket själva men ibland vila benen så är Chariot CX2 perfekt.

Med en god matsäck, bra väder och sköna skor är denna utflykt ett perfekt arrangemang med milslång utsikt och fantastiska blåbärsbuskar och massor av hjortron.


Sixten älskar att fotografera. 🙂


Baxter var kaxig och vill köra vagnen uppåt.


Barnen fyllde på rösen längs med leden. Mycket stolta. Sixten vill föreviga.


Matsäcksdags, bästa stunden på dagen!


Chariot in action. Som en liten husvagn.


Hans tog ett dopp i den lilla fjällsjön. Överraskande varmt hälsar han.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Svara Ida 23 juli, 2013 at 19:23

  Vad härligt det ser ut! 🙂

  Jag har en son som snart är ett år, och jag vill verkligen komma igång med träningen. Jag jobbar sedan några månader tillbaka, och är helt slut på kvällarna. Jag kan inte gå på en promenad med sonen när jag kommer hem, för då somnar han i vagnen och nattningen förstörs. Behöver alltså träna efter att han har somnat för att inte förlora den lilla tid jag har med honom. Det är så svårt att motivera mig när jag är så fruktansvärt trött, jag tycker ju dessutom att det är så fruktansvärt tråkigt att träna. Hur gör man egentligen?!

  [Svara]

 • Svara Elin Maria 23 juli, 2013 at 19:31

  Det såg löjligt gött ut, ja ä int avis! Körde förresten ett av dina senaste pass i dag, det med 4 kettelbellövningar. Riktigt gött, skönt att få en riktig genomkörare med så få övningar och redskap. Dock har jag en fråga som jag skulle bli jätteglad att få svar på, från dig eller någon av dina kloka läsare. Jag hade lite svårt att få till ”swing med höga armbågar”. Har inte gjort den förut, vilka muskler vill man få med förutom vanlig swing? Ha en fortsatt finfin semester!

  [Svara]

 • Svara annah 23 juli, 2013 at 19:59

  Men åh så mysigt och vad söta de är när Sixten ska föreviga 😉

  [Svara]

 • Svara Spring! 23 juli, 2013 at 20:53

  Hur går ni efter Östfjällsstugan? Funkar det med vagn? Har bara gått dit och tillbaka.

  [Svara]

 • Svara Fru Minimalist 23 juli, 2013 at 21:05

  Oj vilka härliga och frilufsiga bilder på en hurtig och inspirerande familj! 🙂 Det där tipset på ort och utflykt sparar jag och hoppas på att få användning av om några år (när vi förhoppningsvis har barn).
  Fram tills dess kör vi en årlig fjällvandring i de Lappländska fjällen. Inom kort väntar tio dagar utan mobiltäckning, varmvatten, elektricitet och färsk mat. Men däremot underbara vyer, dagsetapper av olika svårighetsgrad, trevliga människor, bad i fjällbäck och enkel mat som trots det smakar gudomligt gott efter någon mil i benen. De bästa tio dagarna på hela året 🙂

  [Svara]

 • Svara Karolin 24 juli, 2013 at 19:11

  Så himla fantastiskt med semester för hela familjen som även innehåller tränig…. Önskar att fler än jag i min familj hade uppskattat nått sånt… Rena drömmen… Fortsatt trevlig semester!!
  Kram Karolin

  [Svara]

 • Svara Ewelina J 27 juli, 2013 at 12:22

  Ser jättehärligt ut! Detta ska jag föreslå för min friluftsnördiga man att vi gör med våra barn nästa år. Han kommer älska mig ännu mer!;) Hur gammal var Baxter när ni skaffade Chariot cx2? Vi har en cx1 nu till vår 2åring som vi ska byta ut så snart vår 3månaders baby växt i den.

  [Svara]

 • Svara Södra Kungsleden, Sälen | Life of Lisa - feat. Stella By Stardust & Miracle Max 1 augusti, 2013 at 23:22

  […] med familj (som också inspirerade rejält till denna spontana tripp helt och hållet med sina härliga inlägg) åkte vi till Högfjällshotellet idag för att där hoppa på Södra Kungsleden, som till vissa […]

 • Lämna kommentar