Lofsan

Södra Kungsleden från Högfjällshotellet

Vilken härlig dag på fjället vi fick!

Vi var nog beredda på lite mulet och regndroppar, som det har varit varje dag den här veckan men solen sken och det var varmt. Vi tog bilen upp till Högfjällshotellet där vi parkerade. Rakt över vägen startar Södra Kungsleden med en asfalterad gångväg 2 k rakt upp på fjället. Med ett picknickvänligt vindskydd avslutas det rullatorvänliga stråket och en grusväg tar vid. Barnvagnsvänligt faktiskt med åh vad ofriluftsaktigt att komma med Bugaboo. 🙂 Det är många som hört av sig och frågar om våra bärredskap. Vi har en BabyBjörn Active som Baxter åker bekvämt på min mage i. På bilderna nedan bär jag Baxter på ryggen i en ErgoBaby, den kan han åka både på mage och rygg i men bara in mot kroppen och inte framåt. Den är svår att använda om man bara är en vuxen, det är knepigt att få upp Baxter på ryggen med den om man är själv. Då är BabyBjörn active bättre. Hans bär Sixten i en Vaude bärstol. Den är otymplig och tar mycket plats men är fantastisk eftersom man kan packa mycket under barnet i det stora facket. Idag vägde hela stolen med Sixten i 25kg men det fungerar om man är stor och stark som Hans.

Vi gick cirka 4km uppåt fjället men sedan gick leden ner under trädgränsen så då bestämde vi oss för att ta vår matsäck medan utsikten fortfarande är vidundrande. 2-åringen sov i bärstolen och Baxter kröp bland blåbärsbuskarna medan vi vuxna drack varm choklad och åt butterkakan jag bakade igår. Sixten vaknade. Vi doppade smörgås i drycken och plockade bluuubäääär som åkte rakt ner i magen. Några kilometer att gå tillbaka medan Sixen letade efter flygplan och Baxter vaktade Sixten. Måste hålla koll på det viktiga i livet vettni.

Vi är hemma en sväng nu och vilar en timme innan Hans och jag ska tillbaka till Högfjället för vår date. Vi ska äta på Ristorante, något så exotiskt som en italiensk restaurang mitt på fjället. There is love in the air.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Mimmi L 3 augusti, 2011 at 15:45

  Vilka härliga bilder och vilken underbar utsikt!
  Barn kan verkligen sova hursomhelst ibland, tänker på bilderna i bärstolen och selen. Ser så skönt men samtidigt oskönt ut!

  [Svara]

 • Svara Sofia M 3 augusti, 2011 at 18:59

  Åh vilken härlig dag ni har haft. Mitt fjällsug blev verkligen mindre tack vare de underbara bilderna. Måste bara övertala Olov om att en tripp till fjälls per år ska det minst vara så kanske vi hinner iväg innan hösten kommer. 😉

  [Svara]

 • Svara Lina 3 augusti, 2011 at 19:12

  Jag sitter här o ler när jag ser de fina bilderna.
  Det ser verkligen helt fantastiskt ut o så otroligt söta grabbarna är! 🙂
  Hoppas ni får en mysig date!

  [Svara]

 • Svara A 3 augusti, 2011 at 20:08

  Har också en BBActive å en ergo. Nu när sonen är snart 1,5 så kliver han i ergon själv. Men jag håller helt å hållet med dig, Activen är smidigare/ var smidigare då man var själv!

  [Svara]

 • Svara Aniika 3 augusti, 2011 at 23:25

  Vilka fantastiska bilder! Det ser verkligen idylliskt ut!

  [Svara]

 • Lämna kommentar