Lofsan

Söderhäng och Salomon dubbskor

Vi försöker komma in i våra nya kvarter här på Söder. Vi blev väldigt hemma på Drottninggatan och Hötorget och kontrasten mot Ringvägen och Hornsgatan är stor. Vi var på Konsum för första gången, helt okej, jämfört med den Ica som ligger närmast oss är den som NK Livs. 🙂

Sixten får cykla så länge som han klarar av det. Utan overall går det riktigt fort om han vill. Jag sålde ju vår Bugaboo Donkey och står utan syskonvagn och då har jag hellre honom på cykel än gåendes. Den lilla cykeln som jag får frågor om varje gång den syns i bloggen köpte vi i Bromma på XXL Sport, den minsta springcykeln på marknaden. Den är helt perfekt för Sixten!


Sixten fick köpa en jordnötskaka på Konsum att fika med på en bänk på Ringvägen. Baxter fattar inte det här med godis men ville gärna hålla i en napp. Whatever makes him happy.

Baxters lilla prick i svanken har fått några pyttekompisar men om inte Sixten hade haft sina röda prickar hade jag aldrig trott att Baxters prickar var vattkoppor. De kliar ingenting än så länge som tur är. Baxter gjorde tidig morgon vid 03 i natt men det kompenserade han med hjälp av en tretimmarssovning mitt på dagen och en kortis på seneftermiddagen. Han verkar inte bekymrad eller ankommen av vattkopporna, det gjorde inte Sixten heller. Skönt för dem! Och skönt för Hans som får vara lite extra mycket pappa i natt när jag stänger in mig i ett annat sovrum för att sova en hel natt. Det händer sällan.

Lite tråkigt med Baxters prickar är att vi missade Salomons event i deras butik på Norrlandsgatan. Temat är Vinterlöpning och jag har fått mitt livs första dubbskor av Salomon att springa med i vinter. Det är roligt att testa nya saker och att springa med dubbar känns som en riktig utmaning. Är det någon av er som brukar använda dubbskor eller broddar på skorna när ni springer vintertid?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Malin 17 november, 2011 at 20:10

  Jag har ett par Icebug-skor som jag springer med. De är speciellt bra då det är isigt och halt. Är det hård packad snö tycker jag de vanliga löparskorna passar bättre. Framåt våren däremot när det smälter på dagen och fryser på framåt eftermiddagen när solen går ner är dubbskorna klockrena! Mina är ganska tunga och det känns särskilt om jag springer längre distanser men jag tycker att de är superbra på vintern. Då finns det liksom ingen ursäkt alls att inte springa ute hela vintern 🙂

  [Svara]

 • Svara Mimmi L 17 november, 2011 at 20:14

  Skönt att få vattkopporna avklarade tidigt!

  Jag går ju bara, springer inte. Men jag brukar ha broddar på skorna vintertid. Tycker det är hopplöst att slira runt med vagnen och vara orolig för att halka iväg eller ha jobbigt att komma framåt. Det svåra är att hitta några som sitter bra och inte glider av eller åt sidan. Maken köpte mig ett par på XXL förra året och de satt bra, minns inte vilka nu men det är ju snart dags att plocka fram dem.

  [Svara]

 • Svara Jessica 17 november, 2011 at 20:30

  Jag kör med Icebug. Så bra, kan.springa på blanka om jag vill. Kram

  [Svara]

 • Svara Andréa 17 november, 2011 at 20:30

  Jag springer med broddar ibland men tycker det är lite ”styltigt”. Testade dock ett par icebugs (Pytho 2, via jobbet) förra året och de var super! Hade gärna köpt ett par, men eftersom jag var såpass gravid att jag ändå inte skulle springa så länge till (trodde jag, sprang ju ändå lite tom v 35) blev det inget. Om det blir lika fin vinter i år som de seanste åren slår jag nog till! Salomons har jag dock aldrig testat, bara vanliga terrängskor.

  [Svara]

 • Svara Anna 17 november, 2011 at 22:26

  Jag köpte ett par Icebugs begagnat förra hösten och det är nog det bästa köp jag gjort. Dom är vansinnigt bra att springa i och jag använde dom till Army Training också. Var nästa lite ledsen när jag fick ställa undan dom i våras. Men nu står dom redo igen i väntan på första isen.

  [Svara]

 • Svara Madde 18 november, 2011 at 16:42

  Köpte Icebugs förra vintern (bor ca 40 mil norr om dig) och kommer för evigt springa med dubbskor på vintern =)

  [Svara]

 • Lämna kommentar