Lofsan

Social lunch & När ska man byta till riktig säng?

Den senaste tiden har jag ätit lunch hemma. Min bästa med kesella 1%, massa hallon, nötter och honung. Men idag var jag sugen på sällskap så Baxter och jag köpte med oss sallader från Hurtigs och gick ner till Hans och Alex på kontoret. Ner och ner, de är ju nästan högst upp i en av skraporna på Hötorget men neråt stan liksom. Det kommer jag nog att sakna när vi flyttat; att det inte blir lika spontant att hälsa på dem och Agnes som sitter på samma våning. I och för sig jobbar jag ju då så jag kommer nog inte hinna hänga med folk ändå.


Efter lite shopping på Stadium är B och jag på Waynes inne på Mio på Sveavägen. Han sover och jag dricker cola light. Snart ska vi hämta Sixten på förskolan men jag ville titta lite på barnrumsinredning först. Sixten och Baxter ska självklart dela rum i den nya lägenheten. Jag funderar på att köpa en låg loftsäng till Sixten som vi kan ha förvaring under och låta Baxter ta Sixtens spjälsäng utan långsida. Alternativet är att båda två får en varsin växasäng eller bara Sixten. Sixten är för liten att sova högt i en våningsäng tycker jag eftersom han går upp själv på morgnarna. Fast det är skönt att få så mycket golvyta och förvaring som möjligt tycker jag.

När brukar barn byta till riktig säng? När tror ni Sixten kan börja sova överst i våningsäng? Han är duktig på att klättra men jag vet inte vad som händer om han går i sömnen. Sixten började klättra ur spjälsängen strax efter 1 års ålder och jag är beredd att Baxter kan det då också. Då tar jag bort långsidan direkt. Vad säger ni?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Kommentarer

 • Svara Annica 21 september, 2011 at 14:33

  Jag skippade växasäng och köpte en lite lägre barnsäng istället. Min son är ca 15 månader och han tycker att det är jätteroligt med en stor säng där han kan ha alla sina gosedjur. Plus att det är skönt för oss vuxna när han ska läggas. Än så länge vägrar han att somna själv.

  [Svara]

 • Svara Angel19 21 september, 2011 at 14:48

  Vi har köpt en familjesäng; våningssäng med 80cm upp till och 120 nertill. Man väljer själv när man sätter dit stegen. Vår son fick börja sova där runt 2 års ålder. Perfekt att som förälder ligga i bredvid när de stimmar på natten. Lycka till!

  [Svara]

 • Svara Angelica 21 september, 2011 at 15:47

  Är helt tom på vilka fler ställen jag ska leta efter en smidig figursydd fleecejacka liknande de Sixten har, tyckte den var lite för dyr eftersom vi har flera andra jackor och så också. Har du nåt förslag? =)
  Eller ska man satsa på softshelljacka istället nu inför hösten, finns ju figursydda såna också men dom kanske inte är lika mjuka och smidiga att röra sig i? Vad tycker du är användbara plagg nu på hösten till de små? Vad har ni mer än fleecen sen?

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Jag var på stadium idag och såg att Everest hade fleece till ett bra pris men de var inte figursydda. Jag har dunväst till Sixten på morgnarna annars är det stickad tröja men framförallt fleece som vi använder mest. Jag kommer inte köpa någon softshelljacka, vi har en från pop från förra året som han får ha till overallen ska tas fram. Det är jättesvårt att veta sånt här tycker jag. Jag provar vad han trivs i.

  [Svara]

  Angelica Reply:

  Hittade nu en hemsida där de sålde Houdinis lite billigare än där jag tittade tidigare =) Vill ändå ha avtagbar luva på den och det är det inte många fleece som har.
  Men hur är den i storleken? Min son har precis börjat använda stl 92 i vanliga kläder, klarar han sig på stl 90 i fleecen eller ska man ta 100 kanske så han inte växer ur den ”direkt”?

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Grattis! De är stora i storleken, Sixtens gröna är i 80 och den vita i 90 så 90 är nog lagom till din också.

  Angelica Reply:

  hehe =) låter som en snåljåp kanske. men det var nästan halva priset. =)
  Tack för hjälpen!

 • Svara Annelie 21 september, 2011 at 16:06

  Vi köpte Ikeas ODDA säng som är en vanlig enkelsäng dvs 90×200, perfekt vid nattning eller om man själv behöver sova hos barnet. Dessutom har den 2 praktiska dra ut lådor där mycket förvaring ryms.
  Tror vi böt säng till Olivia strax innan hon var 2 år.

  Min rekommendation är att inte köpa en växa säng utan direkt gå på vanlig normal stor säng till barnen! Man kan lätt göra sängen mysig och få den att kännas mindre med gosedjur och kuddar!

  [Svara]

 • Svara ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥ 21 september, 2011 at 16:18

  Vi köpte också en längre barnsäng. Zack bytte till den när han var ca 14 månader.

  [Svara]

 • Svara Emelie 21 september, 2011 at 21:46

  Vår Elliot fyllde nyss ett och killarna delar sovrum. Bytte nyss säng till Ikeas vändbara säng Kura (bild finns i min blogg). Den är inte hög, passar oss med snedtak jättebra!

  [Svara]

 • Svara A 21 september, 2011 at 21:53

  Vi har inte bytt ännu, sonen på 19 månader är nöjd med sin spjälsäng än så länge. Å jag är nöjd över att veta att han ligger där han gör om nätterna! 😉 Vi kommer ta bort ena lång sidan när han inte är nöjd längre. Våra barn, det kommer vara 22 månader emellan, kommer få dela rum när det blir dags för det. Jag är riktigt sugen på att köpa Mios fina Snow våningssäng när det blir dags. Tror att de kommer att få ha spjälsängar fram tills dess. Sonen har en oval spjälsäng från BabyDan som det finns mycket plats kvar att växa i samt att den tar en vikt om 60 kg.. 😉

  [Svara]

 • Svara MansonDust ~ nybliven 4-barnsmamma 22 september, 2011 at 08:11

  Våningssäng rekommenderas från 5-6 år, men man känner ju sitt barn bäst & vet om det skulle funka. 🙂

  [Svara]

 • Svara Jenny 23 september, 2011 at 09:12

  Våra stora barn fick en sån där låg loftsäng när minsta var drygt ett och stora fyra. Då sov fyraåringen där uppe (vet inte hur hög den var, men man kunde pussa henne godnatt utan att stå på tå) och lillebror sov på resårbotten under. Det funkade jättebra, men jag blev förvånad över hur mycket plats den tog i rummet. Inte golvytan, kanske – den hade jag ju mätt upp innan, utan snarare intycksmässigt. Jag ångrade mig faktiskt att vi hade bytt från spjälis och växasäng så tidigt, jag hade hellre haft växasäng ett tag till. Men då har inga av våra stora varit sådana att vi ligger hos dem i sängen heller (till skillnad mot minstingen…).

  [Svara]

 • Svara plus size modest evening gown 9 januari, 2014 at 22:57

  Hi mates, is there any other nice website related to JavaScript articles, while this one is pleasant designed for PHP programming.

  [Svara]

 • Lämna kommentar