Lofsan

Snacka om dåligt morgonhumör

I en facebookgrupp jag är med i diskuterar vi händelsen med mamman som blev misshandlad på bussen. Gubbens beteende går absolut inte att rättfärdiga men jag tycker att kvinnan hade dåligt omdöme som lämnade sin nyfödda bebis i vagnen för att sätta sig på ett säte några rader längre fram med sin 3-åring. I centrala Stockholm rör sig så mycket märkliga människor och många är väldigt opålitliga. I detta falllet blev det uppenbart att det blev en livsfarlig risk. Jag har vänner vars vagnar har vält vid plötsliga inbromsningar, det finns flera olycksfaktorer med andra ord.

Hur ställer ni er till detta? Har ni lämnat bebisen i vagnen i barnvagnsutrymmet för att sätta er på ett säte längre fram när ni åkt i rusningstrafik?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara JoHannah 19 oktober, 2011 at 23:23

  OMG aldrig i livet att jag skulle lämna vagnen och gå och sätta mig någon annanstans! Och nej det har jag aldrig gjort. Jag går inte ens ifrån vagnen längre än att jag snabbt kan nå den när jag är i affärer. Som sagt, man vet aldrig vem man möter.

  [Svara]

 • Svara ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥ 20 oktober, 2011 at 09:32

  Nej, det har jag aldrig gjort och jag står hellre upp precis intill vagnen än sitter ner. Men nu när barnen är lite större så kan man ta med sig båda barnen och sätta sig på ett säte.

  [Svara]

 • Svara Caroline 20 oktober, 2011 at 12:12

  Nä absolut inte. Därför åker jag heller inte buss eftersom här i Malmö åker man inte gratis med vagn. Så jag måste lämna Elliot i vagnen för att kunna betala om jag ska åka buss. I rusningstrafik är det inte direkt lätt att ta sig fram till betalningen. Så jag tar hellre bilen.

  [Svara]

 • Svara MansonDust ~ nybliven 4-barnsmamma 20 oktober, 2011 at 16:23

  Åker aldrig buss. 🙂

  [Svara]

 • Svara Johanna - Tvåbarnsmamman mitt i kaoset 26 oktober, 2011 at 11:22

  Jag går ALDRIG från vagnen!
  Eller hjo, om min sambo är med och står kvar, annars står jag upp oavsett hur långt vi ska åka, vid vagnen.

  Mest för att jag är rädd för att chauffören kör som en dåre och vagnen ska rulla iväg eller välta, men även då jag sett många som går förbi och rycker och sliter undan vagnarna för att dom tycker att dom är ivägen när dom ska förbi, även om det bara handlar om 2cm ut i ”gången”.

  [Svara]

 • Lämna kommentar