Videobloggar

Smala armhävningar med hantellyft triset med hantellyft åt sidan och med hantelrotationer

Genom att flytta ihop händerna mot mitten engagerar du triceps mer och mindre på bröstmusklerna när du gör armhävningar. Övningen blir tyngre så gör hellre på knä och med strikt teknik än att du står på tå och bara orkar gå ner lite grann. Du kan lika gärna sätta hantlarna uppe på en steplåda eller bänk också så blir det lättare. Sug in naveln och håll höften helt rak samtidigt som du lyfter upp hanteln rakt utåt sidan mellan varje. När du inte orkar fler armhävningar sätter du dig upp och lyfter hantlarna som om du flyger, växla direkt till hantelrotationer som är en liten men naggande elak övning för axlarna, mycket nyttig. Muskler som tränas: övning 1: triceps, framsida axel och baksidan av axeln, övning 2: utsida axel, övning 3: småmuskler inuti axeln.

Alla övningar som är i så kallad ”plankposition” tränar och stärker up korsettmuskulaturen och hjälper till att tajta till midjan, men det bygger på att du suger in naveln hela tiden och inte hänger på armarna som en hängbro. Ha hellre rumpan för högt än för lågt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Isabell 11 januari, 2012 at 13:40

  Har läst din blogg i några månader nu, och måste bara säga att du är fantastisk inpirerande! Framförallt när det gäller träningen där jag älskar dina klipp med superbra övningar, speciellt sånt här som man kan göra hemma.
  Och du är också en inspirerande och imponerande mamma som tar med barnen på dina resor och det är sällan man hör om att de är besvärliga, bara glädje 🙂

  Tack för en härlig blogg! 🙂

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Tack Isabell! Jag tycker att det är roligt att kunna inspirera andra tjejer till att träna.

  Det är klart att min barn kan vara besvärliga ibland men jag är bra på att fokusera på positiva saker i livet, det borde fler träna på.

  [Svara]

 • Svara Sofia - ett bättre du 11 januari, 2012 at 14:04

  Älskar dina tips på övningar. Ofta övningar som inkluderar flera muskelgrupper samtidigt, gillar starkt! Och kul att du filmar också. Du är duktig du.

  [Svara]

  lofsan Reply:

  TACK SOFIA!

  [Svara]

 • Lämna kommentar