Sixten, Träning

Sköna söndag

Vad skönt det är att komma hem från en resa på en lördag, hela söndagen blir ju fri för att fixa ordning och softa, nice!

Idag gick vi en promenad för att reka de förskolor vi fått tips på i området. Vi bor på Norrmalm men hör till Vasastan. Vasastan som område är gigantiskt, och platsgarantin för förskoleplats gäller för hela stadsdelen, så vi kan få plats för Sixten på andra sidan Odenplan. Sixtens köplats aktiveras på 6-månadersdagen; alltså 3/2 så vi måste ta beslut denna vecka i vilken ordning vi ska rangordna alternativen. Vi kom i alla fall fram till att de nya förskolorna som byggs i Sabbatsberg ligger för långt bort så de väljer vi bort. Jag ska se om jag kan besöka några kommunala alternativ närmare City och Drottninggatan och så ska jag googla de privata alternativen. Närhet till hemmet och pedagogisk verksamhet är två viktiga faktorer för oss när vi väljer förskoleverksamhet för Sixten.

På eftermiddagen idag kom Sixtens älskade morfar och moster hit på besök. Morfar hade med sig Sixtens julklapp: Hälge. Populär även nerpackad i kartong. Wellpapp och isoleringsplast är gott att tugga på!

Sixten gillar Hälge även om frågan om vem som bemästrar vem ännu inte är avklarad! Tack morfar!

Vi föräldrar lämnade Sixten i Agnes och Tomas våld och joggade upp till Odenplan för ett grymt benpass. Vi körde på riktigt bra, på slutet kunde jag knappt gå för att jag hade så ont!

När vi kom hem hade Sixten somnat så fint hos Agnes så jag kände mig lättad. Sixten brukar vara riktigt svårsövd men vid alla tre insovningar idag har han somnat utan att bli buffad i rumpan, kanske startar en ny era nu?!

Annars så kämpar jag med vattenvärlden på Super Mario Bros på mitt Wii, är på bossen och dör innan jag sätter sista hoppet i huvudet på bossen. Så störande.

Imorgon börjar ju vardagen igen; promenad till Sickla, träning, lunch och matshopping på Kvantum.

På kvällen ska jag laga middag åt min mamma, Agnes, Henric och Hans. Sedan ska min mamma stanna här med Sixten medans vi fyra går på bio. Snabba cash! Vi lyssnade på den som ljudbok i somras dagarna innan Sixten föddes och dagarna efter så det ska bli så kul att se filmatiseringen. Jag har dock hört att JW:s syster är helt bortplockad ur filmen vilket känns konstigt med tanke på bokens upplösning. Men det ska bli spännande att se hur filmfolket har löst det. Och jo: det är första biofilmen sedan Sixten föddes. Och ja: det är första gången vi har barnvakt för nöjes skull.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara skolfux 18 januari, 2010 at 06:58

  Vi ses på SATS idag!

  [Svara]

  Lovisa Reply:

  Ja! Vad kul!

  [Svara]

 • Svara MansonDust 18 januari, 2010 at 11:51

  Hehe, gungälgen har mina ungar med. Eller hade. Ring i snoken som mamma. 😉

  [Svara]

 • Lämna kommentar