Lofsan

Skinnarviksberget

Efter morgonens träningspass tog vi igår en promenad runt Södermalm med destination Skinnarviksberget. Det har varit ett fantastiskt fint höstväder här i Stockholm och vi har nyttjat det till fullo hela helgen.

Vi avslutade promenaden med varsin glass på 18 smaker och lite fika på Fabrique. En jättefin helt vanlig lördag. Utan löpartävlingar och TV4.

En bisats: Flera frågar varför vi bytte från Mountain Buggy Duet till Bugaboo Donkey igen. Vi hade en Donkey förra sommaren och hösten men när vi flyttade och bytte förskola så fanns det inget barnvagnsförråd, alla vagnar stod utomhus hela dagarna. Barnvagnsnörd som jag är kan jag inte leva med att låta en Donkey stå i regn, rusk och snö året om så vi sålde den och köpte Duet som inte är lika ömtålig. När vi efter sommaren bytte förskola igen och därmed också fick ett bra förråd till barnvagnarna så bestämde Hans sig för att köpa en ny Donkey till mig mot att jag sålde Duet och där är vi idag. En skid/cykel/löparvagn i Chariot CX2, en Donkey, en Orbit (som jag by the way vill sälja om någon är intresserad), en Britax Bagile och en Quinny Yezz ingår nu i barnvagnsgaraget här hemma.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Svara Maria 7 oktober, 2012 at 23:33

  Hej!
  Vilket härligt höstväder ni verkar ha haft idag 🙂
  Jag kommenterade ett inlägg tidigare, och frågade var din R.L jacka var köpt… Jag menade ju såklart Abercrombie-jackan. (vart fick jag Ralph L ifrån?)
  Skulle du mot all förmodan bli less på den så har du en köpare direkt! 😀

  Tack för Sveriges bästa träningsblogg!

  [Svara]

 • Svara Ulrika 7 oktober, 2012 at 23:54

  En liten reflektion angående detta inlägg. Jag är en två barnsmor som tidigare bott i vasastan men bor nu i hus. Jag är som jag redan tidigare skrivit idag väldigt Inspirerad av dig men jag funderar på hur du tänker med dina egna barn och deras träning.
  Jag är själv av uppfattningen att barn idag åker för mycket vagn och tycker det är ganska motsägelsefullt att en som du har 5!! Barnvagnar. Varför? Du må vara barnvagnsNörd etc men i din position med en av Sveriges större tränings bloggar och förebild för många unga mammor sätter det ett ganska konstigt ideal. Jag har ca 2,5 år mellan mina barn och den äldste har typ aldrig åkt vagn sedan han blev storebror och det har funkat jättebra. Den enda vagn vi haft är en urban single och en sulky. Även vi lever ett väldigt aktivt liv.

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Oj, det var en väldigt intressant reflektion. Med det resonemanget innebär det att barn till människor med flera bilar eller cyklar också går för lite? Jag kan lugna dig med att min 3-åring tränar ingenting. Han leker. Och springer och går. Och klättrar och hoppar. Många timmar varje dag. Och det oavsett hur många vagnar jag äger. Att äga 5 vagnar är för mig samma sak som att ha längdskidor, pulka, slalomskidor, telemarkskidor och snowboard. Samma sak fast för olika behov.

  [Svara]

  Ulrika Reply:

  Kul att du svarar. Vad jag menar med träning och barn är inte att de ska gå i några organiserade aktiviteter eller liknande. Träning kan ju ha en mycket vidare betydelse än så och vad jag menar är att uppmuntra och delvis kräva att barnen rör sig för egen maskin så mycket som möjligt och så tidigt som möjligt och inte bara när det är lek och kul utan för att man måste. Öht så är väl det ett grundproblem i dagens samhälle att vuxna såväl som barn rör sig för lite naturligt i vardagen, dvs därför måste man gå på gym, ha pt 🙂 etc. Jag hoppas verkligen inte du tar illa upp för att jag skriver såhär men jag tycker det är intressant att diskutera då det häremot finns väldigt starka kommersiella intressen som nog gärna såg att barn åkte vagn upp i skolåldern. Sist men inte minst tack än en gång för en jättebra träningsblogg!!
  Ps till våren vill jag tipsa dig om att skaffa sparkcyklar till dina killar, dvs cyklar utan pedaler. Världens bästa grej att lära sig cykla på och ett utmärkt alternativ till vagn ds

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Tack, vi har både springcykel och vanlig cykel som används flitigt. Och barnen går mycket själva, du behöver inte oroa dig. 🙂

 • Svara Amine 8 oktober, 2012 at 03:06

  Hej,
  Er nya Donkey är så snygg speciellt
  att den har svart på chassit, är det ett skydd?
  Vet du om cameleonen också kommer få så?
  Kolla gärna in på min blogg, är ny i bloggandet.
  http://www.minemalm.wordpress.se
  Hälsningar Amine

  [Svara]

 • Svara Caroline 8 oktober, 2012 at 10:41

  Måste kommentera det Ulrika skriver, alla barn är ju olika! En 2,5 åring kan ju vara mer vild än tam ;-)… Vi själva väntar syskon i januari, min son är då nästan 3 år… Vi har köpt en duet för annars hade jag blivit galen, har en vild hund också… Jag är glad så länge min son vill åka vagn, jag vet vart jag har honom. Sen givetvis ska jag inte låta honom åka tills han fyller tio ;-)… Barn rör på sig så mycket ändå så dom behöver nog knappast gå för att transportera sig.. Fast visst finns det vissa där barnen borde röra mer på sig. Läste en blogg en gång, hennes då 3-åring vägde 37 kg?!?!? Men få fick han aldrig gå själv. Hon gav honom cola, godis och bullar istället för mat då hon trodde att han inte tyckte om vanlig mat?!?!? Stackars liten. Dom gjorde en fetmautredning och såg efter ifall han hade några medicinska problem. Men det hade han inte… Så han fick ”banta”.

  [Svara]

 • Svara Lina 8 oktober, 2012 at 15:06

  Det vore jätte kul om du kunde tipsa om bra sittvagnar.
  Vår son e 1,5 år och vi har nu en teutonia fun. Jag gillade verkligen liggdelen men är inte alls förtjust i sittvagnen. Själva sittdelen lutar liksom framåt vilket gör att vår son sitter jätte dålig i den, han glider liksom ner.
  Jag har provat en buggabo cameleon och då satt han bättre. För det känns som den lutar lite bakåt.

  [Svara]

 • Svara ElinF 8 oktober, 2012 at 15:54

  Hej,
  Fastnade för din väst, vart kommer den ifrån?
  Ser ut som en härlig dag, nästan så att jag kanske också vill skaffa familj så småningom, haha.

  [Svara]

 • Lämna kommentar