Lofsan

Skidskolan i Åre

 

Vi låter barnen gå i skidskola hela veckan här i Åre. Jag gillar konceptet med 1,5 timme lektion på förmiddagen så att vi kan äta lunch tillsammans efteråt och fortsätta åka ett par timmar tillsammans hela familjen sen. När vi var i Alperna förra året hade den skidskolan aktivitet hela dagen inklusive lunch så vi bokade två timmar privatlärare på förmiddagarna istället. Det blev billigare än hela skidskolan plus att vi fick tid till att umgås – det som jag tycker är roligast med skidåkning.

Skistar har nivåindelad skidskola och barnen passade i gruppen Svängarna i år, perfekt nivå anpassad för att träna på svängar i röda backar, men de åker en del svarta backar också. Så spännande! Allra bäst tycker barnen är när deras skidlärare Jonathan visar dom hemliga banorna i skogen som man inte kan upptäcka annars. Jag får värsta minnesflashbackarna från när jag och mina systrar åkte värsta rallyn i puckelpistbanorna mellan träden. Jag vågar knappt hänga på barnen in mellan träden nu för tiden!

Vi bokade skidskola med samling i Rödkullen varje dag kl 11.15. Jag har aldrig åkt här själv och tycker att det är jättefint. Totalskidskolan inriktad på barn och vuxna med funktionshinder ligger här också. Älskar sitski-åkningen dom kör, sjukt proffsigt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar