Lofsan, Sixten

Sixtens sjunde dag

Och på den sjunde dagen vilade han.

I Karins famn på balkongen

I Karins famn på balkongen

Min kanotkompis Karin, vi har känt varandra sen jag var 12, var förbi och höll oss sällskap medan pappan var på gymmet. Sixten var för första gången klarvaken i någon annans famn än våra. Men sen somnade han. Och sov flera timmar i Karins famn. Karin mös.

Vi gillar Karin. Hon hade inte bara med sig present till Sixten.

Dinosaurieälg från Kalikå. Från snälla Tant Karin till Sigge.

Dinosaurieälg från Kalikå. Från snälla Tant Karin till Sigge.

Hon kom även med en flaska rosa bubbel till pappan och en stor burk nyplockade blåbär till mamman. Gott på gröten imorgon! Tack Karin! Jag peppar för att Karin ska anordna årets kräftskiva på deras gård i Sörmland. Lätt årets kalas. Förutom min egen 25-årsfest. 3 veckor kvar till födelsedagen…

Och att Sixten vilade på den sjunde dagen är inte helt sant. Han tränade också. Gjorde goda försök till att lyfta handen mot leksakerna. Imorgon kanske han får upp armen också. Sigges starkaste sida är inte finmotorik. Eller grovmotorik. Men han är en hejare på att vara världens sötaste bebis.

Sigge Stark tränar.

Sigge Stark tränar.

Avslutningsvis bjuder jag på Hans förlossningspresent till mig. Mitt i lustgasen önskade jag min en blomma. ”En sån där blomma med navelsträng.”

Sagt och gjort, en sån där blomma med navelsträng. Min är den vänstra. Ni kan väl gissa vems den högra är.

Sagt och gjort, en sån där blomma med navelsträng. Min är den vänstra. Ni kan väl gissa vems den högra är.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar