Sixten

Sixtens nya vagn; iCandy Peach

Nu är det slut på tråkiga inlägg som bara handlar om smärta, tårar och olycka. Idag är första dagen på resten av våra liv!

Idag har vi köpt en ny barnvagn till Sixten!

Efter olyckan i lördags har jag varit rädd för att använda vår Teutonia Spirit. Det är en trehjuling med svängbart framhjul, om vi hade haft en fyrhjuling hade antagligen inte vagnen åkt utför trappen och den hade framförallt inte vält. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om något ytterligare skulle hända Sixten i den vagnen. Därför begav vi oss på vagnjakt i dag.

I morse när jag låg och funderade på vilken vagn jag ville köpa blev jag bekymrad över att veta vad jag INTE vill ha; en trehjuling, utan att veta VAD jag vill ha. Fördelarna med Bugaboon tycker jag är den lilla och tajta konstruktionen, lättheten i att ändra läget från sittande till liggande och smidigheten i körningen. Jag har dock alltid varit skeptisk mot Bugaboon, den känns plastig, skramlig, instabil och svårkörd på ojämn mark med sina kundvagnsliknande framhjul.

Jag var dock inställd på att köpa en Bugaboo, den har minst antal fel i min värld, och vi besökte Barnbutiken på Götgatan för att se om de hade några vagnar i lager. Jag vill ha en vagn i dag, senast på måndag!

Vi kände och klämde på Bugaboon men varken Hans eller jag kände oss övertygade om att det är rätt vagn för oss. Då ser Hans något skimrande i ögonvrån. Något vackert. Det klickade för oss direkt!

Låt mig presentera min nya ögonsten:

– iCandy Peach!

”iCandys grundläggande filosofi är att erbjuda föräldrar vackra barnvagnar av oöverträffad kvalité och design. Med mer än 75 års familjeerfarenhet skapar vi tidlösa eleganta produkter i moderna färger och nutida design. Vi använder tyger av högsta kvalité, framtagna med stor omsorg. Dessa egenskaper ger varje enskild iCandy produkt dess egen identitet och individualitet.”

Den har samma fördelar som Bugaboon, men saknar dess nackdelar. Två stabila, lite större framhjul, lägre tyngdpunkt för sittdelen och rejäl stötdämpning. Den har en snygg aluminiumstomme både i chassit och i suffletten. Annars bygger den på exakt samma princip som Bugaboon Camelion utan att vi behöver betala för en liggdel, som man måste, det är standard för Bugaboon.

iCandy som vagnmärke introducerades på den svenska marknaden så sent som i somras och modellen Peach kom i vintras så det är en ovanlig vagn. I London däremot var den högfrekvent på gatorna, jag såg flera varianter på deras smarta syskonvagnsystem där den vanliga vagnen blir en syskonvagn med en påbyggnadsdel. Det är alltså en vanlig vagn där två sittdelar får plats. Man kan också sätta bilstolar, liggdelar eller blanda dem på samma chassi. Hur smart som helst om man har två barn i vagnålder!

Vi berättade för tjejen i butiken vad som hänt Sixten och som vanligt berör vår historia alla som får höra den. Tyvärr fanns inte vagnen i lager. Vi berättade hur viktigt det var att vi får en vagn så snabbt som möjligt, helst idag. Vi frågade om vi fick köpa visningsexemplaret, helt orörd har den stått uppe på en hylla. Hon bad att få ringa ett samtal till sin chef, jag höll tummarna, och jo, det kan vi absolut få göra.

-”Det är ju så synd om pojken!”

Vi invigde vagnen i dag genom att ta en runda på Ica Maxi i Stadshagen. Håll i er vad jag är nöjd! Jag är kär, förälskad, betuttad, I love min nya vagn!!!

Jag är imponerad över det tillmötesgående bemötandet vi fick på Barnbutiken. Vilken service!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara MansonDust 14 februari, 2010 at 12:22

  Jättesnygg vagn !! Förstår att ni är nöjda. 😀 😀

  [Svara]

 • Svara Lisen 14 februari, 2010 at 20:07

  Jätte fin! Vilken snäll butik 🙂 vad fick ni ge för den? Kram

  [Svara]

  Lovisa Reply:

  I standardutförandet, alltså bara med sittdelen kostar den 7500.

  [Svara]

 • Svara Alfva 14 februari, 2010 at 20:33

  Läcker! Varför fanns inte den på marknaden när man letade?!
  Jag kan mig bara inte ta mig för att gilla Buggan. Det går rysningar genom hela kroppen av den, men iCandyn är ju… Ja.. 😉

  [Svara]

 • Svara jenny 15 februari, 2010 at 17:06

  wow vad snällt att ni fick köpa den vagnen. hoppas ni blir supernöjda, det är så viktigt att ha en vagn man litar på o tycker om att köra.
  själv har jag en bugga cam o jag älskar den, men sambon avskyr den haha
  han är väldigt lång o kommer då långt från vår dotter + att han tycker den är skranglig…
  o jag kan säga att nu när det är snöhögar överallt är jag glad att man kan ta av de små snurrhjulen o byta till vinterhjul så att det blir en vanlig fyrhjuling!

  [Svara]

 • Svara Marre 15 februari, 2010 at 21:56

  Snygg vagn 🙂 och praktiskt om det blir tillökning ! Krya på lilla S och hoppas det läker fint .

  [Svara]

 • Svara Anna 24 februari, 2010 at 22:15

  Attans att den inte fanns när jag letade som mest efter syskonvagnar!! 🙂
  Jag varvar en ärvd urgammal skranglig Phil&Ted’s med en Bugaboo Cam plus åkbräda nu när jag skall på tur med båda pojkarna.
  En sådan här hade ju varit mumma! 🙂

  [Svara]

 • Svara Helena 27 februari, 2010 at 17:07

  Hej!
  Håller på och letar vagn och har också fallit för iCandyns snygga design. Har ni upptäckt några nackdelar? Hur är den i förhållande till den andra vagnen som ni hade tidigare?

  [Svara]

  Lovisa Reply:

  Hej!

  Det beror ju helt på vilka behov man har:

  den är perfekt för oss inne i stan men den funkar inte så bra i terräng jämfört med vår trehjuling. Den går inte heller att jogga med. Men vi ska köpa en ren löparvagn att komplettera med.

  Jag gillar dock inte de andra modellerna av iCandy, bara peach.

  Rekommenderas alltså!!

  Men än så länge älskar jag den,

  [Svara]

 • Svara Axel 2 april, 2010 at 00:51

  Hej! Surfade in här av en slump. Vet inte hur gammal er son er men undrar lite vad du tror om storleken på Peach, hur länge tror du man kan ha den?

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Det som begränsar på höjden är suffletten, den kan höjas en del, men inte hur mycket som helst. För benen har vi cirka en decimeter kvar innan de når kanten.

  Sixten är 8 månader, jag hoppas att vi kan ha hans sittdel till han är två år, men han är en lång bebis så vi får se!

  [Svara]

 • Svara Mountain Buggy Terrain | 23 februari, 2011 at 10:12

  […] iCandy Peach iCandy Peach Converter Syskonkonverteraren till iCandy Peach iCandy Peach Blossom Syskonvagn med Maxi Cosi som liggdel Gesslein Swift Paraplyvagn att resa med Teutonia Spirit Den första vagnen Mamas&Papas Twin Voyage Paraplyvagn i syskonvariant […]

 • Lämna kommentar