Lofsan

Sixtens nya förskola & Prampack

Vi kom precis hem efter en tuff promenad, jädrar vad slirigt det är med vagnen genom alla snövallar och på trottoarerna! De flesta är inte plogade och de som är det är ofta avstängda mitt på kvarteret eftersom de skyfflar snö från taken. Världens träningspass!

Vi har varit på Sixtens nya förskola, jepp, ni läste rätt! Sent i fredags kväll loggade jag in och såg att han fått plats på vårt andrahandsalternativ, hur bra är inte det!? Vi stod som nummer 40 i kön men fick gå före på en garantiplats istället. 🙂

Helgens lokaltidning skrev att 100 barn i stadsdelen kommer att sakna förskoleplats i januari och friskolorna har ombetts ta in fler barn plus att vissa ungar kommer få åka till andra stadsdelar, det som jag var orolig för för vår del. Men vårt liv är ju en räkmacka och såklart fick vi bästa förskolan!

Förskolan ligger bara 700 meter härifrån, har en stor gård och fina lokaler. Det vanligaste i vår stadsdel är att förskolorna varken har egen gård eller fräscha lokaler men den här har både och. De har småbarnsavdelning, precis som jag har önskat och Reggio Emiliainspirerad pedagogik. Det kunde inte vara bättre och jag är så sjukt himla nöjd! Jippi!!!

Vi pratade lite snabbt med en av pedagogerna idag och senare i veckan ska vi dit på riktig visning men det lilla jag såg av lokalerna och den fina gården i vinterskrud ger mig riktigt bra magkänsla! Sixten smet in såklart och skaffade sig direkt några kompisar, min stora kille ska börja på förskola! Gud vad spännande detta är!

Vi har även varit på Babyland (efter tips från läsare som vanligt, grymt att ha er) och köpt en Prampack att packa iCandyn i när vi flyger. Det är första gången vi reser med den, innan har vi använt lilla Gessleinvagnen, men nu har vi ju två kids som ska med så då blir det iCandyn som får flyga. Eftersom vi ska göra många mellanlandningar mellan Mexico och Arlanda känns det extra bra att vagnen är bra skyddad även om en vanlig flight såklart också sliter på den. Det smartaste med väskan är, förutom att den går att rulla på hjul att vi kan packa lite extra i den. Med tanke på att vi ska vara borta i två veckor, i både 0-gradigt New York och 28-gradigt Mexico, samt att jag ska shoppa en hel del kläder så känns våra packningsmöjligheter en aning snåla.

Visst är det 20 kilo per vuxen som gäller?

Än en gång, fasen vad nöjd jag är med Sixtens förskola!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Natasha 20 december, 2010 at 13:33

  Grattis till bra förskoleplats! 🙂

  [Svara]

 • Svara Alfva 20 december, 2010 at 13:56

  Nä, nog sjutton har du väl mer än 20 kg på Atlantflygningarna?

  Grymt med förskola!

  [Svara]

 • Svara M.H 20 december, 2010 at 14:12

  Kul och grattis till förskole platsen 🙂
  Kolla på biljetten eller bokningsbekräftelsen där står hur många kilo du får ha !

  [Svara]

 • Svara Sofia 20 december, 2010 at 19:05

  precis, kolla på bokningsbekräftelser. Olika bolag har lite olika regler, är det SAS eller KLM kan d ha upp till 30 på vissa long legs vet jag..men det står alltid på bekräftelsen…KRAM….o ingen bebis än 🙁

  [Svara]

 • Svara Annelie 20 december, 2010 at 19:07

  Grattis till förskoleplats, får man fråga vad förskolan heter?
  Vi har vår dotter på Reggio Emilia pedagogik och det är grymt! Känns som barnen lär sig så sjukt mycket och allt är verkligen genomtänkt!

  [Svara]

 • Svara mary 20 december, 2010 at 19:11

  Grattis vad kul för Sixten! Är det runt odenplan ni ska gå? Vi står i kö tills augusti nästa år till förskolor här på norrmalm, hoppas vi får plats… man blev lite orolig när man såg Vi i vasastan-artikeln.
  Vad innebär det att ni fick garantiplats och fick gå före i kön? De andra som stod i kö, ville de åxå börja efter nyår, vad hände med dem? 🙂
  Har ni testat Engelbrekt k:a öppna förskola? Bra för både stora och små barn, dock julstängt nu.

  [Svara]

 • Svara Klara 20 december, 2010 at 23:04

  Grattis till förskoleplatsen!!! Vad heter förskolan där Sixten ska gå??
  Var nämligen i Stockholm & kollade runt på lite Reggio Emila inspirerade förskolor i oktober. med vårat jobb. Vi var bla på en förskola mitt i city,som heter Katarina Väster & att föreståndaren heter Sölve…& han var SÅÅÅÅ bra! =) Vilken man! 😉
  Förskolan var super & vi fick i alla fall massor av nya ideér till våran förskola som har börjat jobba Reggio Emila inspirerat!!!
  Ha en trevlig resa & god jul & gott nytt år!

  [Svara]

 • Lämna kommentar