Sixten

Sixtens första hårsnaggning

När Sixten var helt nyfödd klippte jag av en lock av hans då svarta hår, precis bakom örat, det hacket försvann aldrig. När han tappat allt hår på huvudet utom en krans med svart hår längst bak i nacken klippte jag av det med och sedan dess har Sixten fått en riktigt blond, len kalufs, ganska bångstyrig och med lockar åt lite olika håll beroende på väder och vind. De senaste veckorna har tussarna strax ovanför öronen blivit så långa att de står ut över öronen som små vingar och dessutom är perfekta samlingsplatser för diverse maträtter. Jag har menat på att jag längtar till Sixten får långa fina blonda lockar i nacken och på sidorna men när jag märker hur svettig han blir i nacken och hur, rent sagt, fult det är med de där landningsbanorna ovan öronen så tog jag till slut mod till mig idag och klippte av dem. Jag startade med lockarna ovan öronen, med en sax. Det var inte populärt hos Sixten. När jag väl kommit igång kunde jag inte hejda mig. Istället för sax bytte jag till hårtrimmern jag i går klippte både Hans och min pappa med, och så tog jag bort allt hår på sidorna så att det blev en riktigt mohikanfrilla. Det var inte snyggt. Inte någonstans faktiskt. Jag tror att Sixten har för mjukt hår för det. Eller för lite hår. Eller för runt ansikte. Fult var det i alla fall. Så jag ställde in trimmern på 3 millimeter och drog bort allt hår på sidorna och i nacken, håret mitt på skallen får vara kvar några dagar till så får vi se hur det här artar sig. Jag är nöjd i alla fall, Sixten ser två månader äldre ut. Som en 1-åring alltså.

Eller vad tycker ni? Blev det bra?

INNAN

INNAN

EFTER

EFTER

EFTER

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Amanda 21 juni, 2010 at 10:28

  Alltså Sixten e ju klockren hur han än ser ut i håret men jag måste säga att han blev snäppet snyggare efter klippet. Bra gjort Lovisa!

  [Svara]

 • Svara Amanda 21 juni, 2010 at 10:28

  Alltså Sixten e ju klockren hur han än ser ut i håret men jag måste säga att han blev snäppet snyggare efter klippet. Bra gjort Lovisa!

  [Svara]

 • Svara Alfva 21 juni, 2010 at 17:33

  Wow, Sickan är ju bara för skön! Och nu ser han ut som en liten pojke och inte en bebbe!

  [Svara]

 • Svara Alfva 21 juni, 2010 at 17:33

  Wow, Sickan är ju bara för skön! Och nu ser han ut som en liten pojke och inte en bebbe!

  [Svara]

 • Svara Marie 21 juni, 2010 at 21:28

  Det blev jättefint Lovisa

  [Svara]

 • Svara Marie 21 juni, 2010 at 21:28

  Det blev jättefint Lovisa

  [Svara]

 • Lämna kommentar