Sixten

Sixtens första åk

Sixten fick sig sitt livs första pulkaåk idag och vilken succé det var! Redan nere på trottoaren på väg till Tegnérlunden manade Sixten på mig som om jag vore värsta slaven. Det var bara att dra och dra med andra ord.

Sixten är en väldigt tålig kille som gillar fartiga lekar och tuffa tag så att hänga i backen passar honom som handen i handsken! Det bådar gott inför vita vinterveckor i fjällen de närmaste åren. Jag längtar till vi kan spänna på honom slalom- och längdskidorna nästa vinter. Ojojoj vad det blir åka av då! Till dess nöjer vi oss med pulkan men den går fort den med!

Sixten tjoade och garvade hela tiden, till och med när vi åkte in i staketet. Äntligen har jag hittat en pulkakompis. För ja, jag älskar att åka pulka, snowracer och stjärtlapp. Vem gör inte det?

I backen träffade Sixten en kompis från öppna förskolan och vi bokade in pulkaåkning i veckan också. Kul!

Efter lunch hemma och lite amning packade jag ner gräbsen i vagnen och gick ut i snöfallet. Jag hade några timmar att ta igen på mina powerwalks, 420 min/vecka (60 min om dagen) siktar jag på, så efter två tunga timmar kring Vasastan, Karlberg och Kungsholmen kunde jag kryssa av två av passen på mitt träningsschema på kylskåpet. Jag brukar bli mest trött i benen när jag går med vagnen men idag var jag helt slut i triceps efter allt puttande genom snövallar och och slirande på gångvägen. Bra träning med andra ord!

Jag känner mig mycket bättre idag så förhoppningsvis har viruset dragit sig tillbaka och jag kan träna som planerat denna vecka. Imorgon har jag planerat in SatsBaby i Sickla så jag hoppas verkligen att jag kan åka dit frisk och kry.

Ett tips: vi följer en serie på SVT play som heter Våra vänners liv. Det är en svensk produktion med bland annat Gustaf Hammarsten och Shanti Rooney i huvudrollerna. Det är en mysig serie som jag verkligen gillar. Rekommenderas!

Men nu har vi sett alla avsnitt som finns på SVT Play så istället ska vi ikväll kolla på den femte säsongen av Dexter som vi fått och dessutom första säsongen av Modern Family som vi missade. Vem behöver TV nuförtiden? 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Alex 28 november, 2010 at 21:05

  Åh! Jag vågar inte visa Malte de här bilderna. Han skulle bli sååå avis!

  [Svara]

 • Svara mary 28 november, 2010 at 21:20

  hej lofsan!
  hoppas du håller dig frisk tills sats baby -passet på torsdag! Har precis bokat in mig på det, tänkte att det vore kul att gå när du kör passet då jag brukar läsa din blogg. Har en 6-månaders kille som började åla sig fram för en månad sedan, pga detta har jag inte varit på sats baby på ett tag, men jag hoppas att jag får lite tränat iallafall :), om inte så får jag träning att springa efter lillkillen. Har inte vågat testa minisats än men det börjar bli dags.. Vad tycker du om minisats för småttingar (som inte kan sitta själva än)?

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Vad roligt! Då ska jag se till att vara frisk och väl förberedd på torsdag! 🙂

  Jag tycker väldigt bra om minisats. Sixten har trivts sen han var där första gången. Om man känner sig otrygg som mamma kan man skola in barnet en stund någon dag innan det riktiga passet men det brukar vara tuffast för 1-åringar att premiära på minisats. 6-månaders fattar ju inte att mamma går. På Odenplan har de en bebishörna med massa kul babygym och babysitters som barnen hänger i, och så är de alltid tre i personalen på förmiddagen så det finns alltid en famn att mysa i för den som vill. Jag skulle inte lämna in en 6-månaders på eftermiddagen (från 15 och framåt) eftersom det är så mycket högre tempo då med många äldre barn. Mellan 09 och 14 är bäst tycker jag.

  Min erfarenhet är att Sixten aldrig kommit i kläm eller känts orolig på minisats och jag känner mig trygg med personalen. Men som sagt; gå dit en dag och bara ”va” om du vill känna in stämningen.

  Jag älskar minisats och framförallt verksamheten och personalen på Odenplan.

  Vi ses på torsdag!

  [Svara]

 • Svara Mira 28 november, 2010 at 22:02

  Åh vad härligt det ser ut ♥
  I vanliga fall brukar jag få njuta av pulka åkning på vintrarna då jag jobbar på förskola. Men nu när jag är hemma med Ella som bara är 4 månader så blir det inte så mycket.. 😉 Nästa vinter lär det bli!

  Ha en skön kväll, kramis!

  [Svara]

 • Svara Alfva 28 november, 2010 at 22:58

  Vi var ute en kort sväng med pulkan tidigare idag och A bröt ihop fullständigt när hon inte skulle få åka mer.
  Det är tur att man iaf hittat något de små gillar när man ska vara ute i de här köldtemperaturerna!

  [Svara]

 • Svara militarmamman 28 november, 2010 at 23:40

  Härligt för dig att du äntligen hittat en pulkakompis! Jag älskar med att åka pulka, plastpåse eller vad som, men det är lite dåligt med sällskapet… konstigt nog. Det är ju askul! Nästa år har jag Elise det ser jag fram emot!

  [Svara]

 • Lämna kommentar