Lofsan

Sixtens födelsedagskalas på en vardag

Sixten är född i början av augusti 2009, på sommaren när alla stockholmare fortfarande är bortresta. Efter den här sommaren så splittras Sixtens förskolegrupp när 5 barn börjar skolan så vi bestämde redan i början av våren att Sixten skulle ha sitt födelsedagskalas innan sommarlovet. Vi bjöd hem hela gruppen och alla förskolelärare på kalas idag och Sixten har sett fram emot den här dagen i evigheter. Han är väldigt kalasfokuserad och tycker om att längta efter kalas.

Vi bjöd på två sorters korv, en vego och en vanlig med bröd och sedan fick Sixten skära första biten av den fina tårtan han önskat sig. Han fick välja vilken tårta han ville och då blev det en legotårta. Johanna som gjort tårtan är så duktig!

Jag styrde inte upp några lekar eftersom det är första gången Sixten har kompisar från förskolan hemma hos sig, de hade fullt upp med att leka med alla leksaker och bygga upp tågbana i hela vardagsrummet. Efter tårtan gömde jag små godispåsar runt om i lägenheten som de fick leta efter. Succé!

Jag är så glad över att Sixtens kalas blev så lyckat och att hela gruppen kunde komma. Världens bästa lärare, så fina barn och mjuk glad stämning, precis som Sixten vill ha det!

Vid 12.45 vinkade Sixten och jag hejdå till alla kompisar efter två timmar hemma hos oss, då gick gruppen tillbaka till förskolan. Sixten ser nu fram emot att bygga ihop legot och läsa boken han fick av kompisarna.

Att ha kalas mitt i veckan på en vardag så att alla barn kan komma var så spännande tycker Sixten och jag. Lärarna sa att det var så härligt att se hela gruppen på det här sättet, många av Sixtens kompisar bor långt från varandra och brukar inte kunna gå på helgkalas nämligen. Jag är supernöjd och funderar över att göra samma sorts kalas med Baxters avdelning till hösten!


Alla barnen på förskolan fick i morse varsin tröja med Skylanders av en förälder så när Sixten ringde på dörren i förmiddags tillsammans med sina kompisar hade alla matchande tröjor!


Hela avdelningen hade en gemensam present med sig till Sixten, så föräldrarna behövde inte gå och köpa något. Det tycker jag också känns väldigt sympatiskt. Sixten blir lika glad oavsett antalet presenter.


Jag är helsåld på vardagskalasgrejen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Svara Clara Edvinsson 3 juni, 2015 at 22:11

  Alltså WOW vilken cool och smart grej! Då kan ju alla komma och ha roligt tillsammans.

  [Svara]

 • Svara Bea 3 juni, 2015 at 22:32

  Vilken kul idé!

  [Svara]

 • Svara Veronica 4 juni, 2015 at 00:52

  Å vad mysigt! Hade gärna ordnat nåt sånt men det är ca 25 i gruppen så det blir nog lite väl livat

  [Svara]

 • Svara Marinda 4 juni, 2015 at 02:39

  När Sixten fyller 16 kommer ni kunna gör en rolig tårta iaf. Sixteen!

  [Svara]

 • Svara Marinda 4 juni, 2015 at 02:39

  När Sixten fyller 16 kommer ni kunna gör en rolig tårta iaf. Sixteen!

  [Svara]

 • Lämna kommentar