Lofsan

Sixtens 2-årskalas

Igår hade vi stort kalas för våra och barnens vänner här hemma. Trots att Sixten fyller år mitt i sommaren så har Hans och jag bestämt att han ska få ha ett rejält kalas varje år ändå, när alla är hemma från semestrar och resor.

Hans hade bakat en stor gräddtårta, en fransk chokladtårta och kanelbullar med vaniljkräm och mandelmassa som vi bjöd våra gäster på tillsammans med jordgubbar och vispgrädde åt de som kör(t) LCHF i sommar. De behövdes inte för tårtan gick åt ändå. Vi startade med barnkalas som sedan gick över till vuxensoffhäng allt efterhand de små gästerna och deras föräldrar droppade av. Sixten fick flera böcker, jättebra nu när han tycker att det är roligt att bläddra själv och berätta för oss om vad han ser. Ett nytt förkläde att ha bredvid pappa i köket hänger på kroken, bredvid pappas såklart. Vi samlar sedan 2 år tillbaka på Brios träleksaker och vi fick ett nytt tillskott till kollektionen, härligt. Det var tur att många böcker kom i paketen för sedan flyttade en brandbil in i hemmet, kör fort och med sirener men värst av allt var pianot Agnes och Henric kånkade hit. Succé bland alla barnen. Utom Malte som bara ville köra bil.

Sixten förvånade oss alla med att faktiskt öppna och visa intresse för alla fina paket, det trodde jag inte att han skulle ha ro till. han tackade också fint. Hemma hos finns inget mitt & ditt utan alla leksaker är allas, det gör det nog lättare för Sixten att hantera de andra barnens intåg i leksakshörnan. Han har aldrig visat eller gjort något för att markera att andra barn får leka med leksakerna, det är vanligt att 2-3-åringar ”markerar revir” inför andra barn.

Tack alla fina barn och vänner för att ni kom och firade Sixten tillsammans med oss.


Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Mamaizon 14 augusti, 2011 at 18:04

  Vilken härlig blogg! Och ett STORT grattis till lille Sixten! ^^,

  Mig kan du hitta på http://nattstad.se/mamaizon
  ♥Bloggar om: – humor – drinktips – bäbissaker – film & musik – inredning och design – foto – och mycket mer!

  ♥ Livet som gift, upp över öronen förälskad och som blivande mamma till en söt liten *hemlis* ♥ BF Hösten 2011 ♥

  Vill du också börja tjäna pengar på din blogg?? Börja redan idag! http://www.nattstad.se/blogga?r=697922
  Pösselipöss! ♥

  [Svara]

 • Svara I min lilla lilla värld 14 augusti, 2011 at 18:15

  Åh, vilket härligt kalas

  [Svara]

 • Svara Jenny 14 augusti, 2011 at 21:02

  Perfekt kalas. Skönt att se att ni inte behöver hoppborgar, clowner och annat lyx för att fira Sixten.

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Haha, det är verkligen inte vår stil.

  [Svara]

 • Svara Jossan 15 augusti, 2011 at 10:07

  Vilka härliga bilder! Det var en liten tjej som hade en så söt klänning på sig, lila/vit rutig med orange kant. Du råkar inte veta var den är köpt? 😉

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Fråga mamman Alfvan.wordpress.com

  🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar