Sixten

Sixten 15 månader

Tänk att Sixten, som alldeles nyss var min bebis, nu är Storebror. Han fyller idag 15 månader, stora killen! Bredvid lillebror är han en gigant! Sixten är en kille som är duktig på att prata. Han säger tack så fort han får någonting i handen, artig som en liten herre. Han pratar oavbrutet. Mycket förstår vi, men inte allt såklart. Han är tydlig med sitt kroppsspråk och har en väl utvecklad mimik. Han är lättimpad och blir fascinerad av det mesta. Då blir munnen ett litet o och så låter han ooooooo och pekar. Sixten är en ständig källa till glädje. Han har en stor portion humor och skrattar oftast på rätt ställen i pappas skämt.

Det är alltid högt tempo kring Sixten, han är aldrig still. Favoritsysselsättningen är att dansa, det är tur att vi alltid har musik på så att han får inspiration. Han är duktig på att hålla takten och upprepa rörelser flera gånger på raken. Annars springer han mycket, snabbt och snyggt. Favoritleksakerna nu är gungälgen från Ikea och alla typer av bollar. Sixten bemästrar både underarms- och överarmskast, det gör idrottsläraren i mamma nöjd.

Sixten älskar att vara på MiniSats. Där finns stora klätterställningar, bollhav, tunnelrutschkana och massa annat att utforska. Han blir allt duktigare på att leka med jämnåriga barn såsom Malte och de barn han brukar träffa på MiniSats flera gånger per vecka men största idolen är utan tvekan storebror. Sixten älskar sin storebror.

Sixten sover 12-13 timmar per natt: 19/20-07/08 och en timme på förmiddagen.

Sixten visar extremt svalt intresse för lillebror. Några gånger går han fram till babysittern och säger hejjjje, ibland killar han lillebror under fötterna killkillkill eller klappar honom på huvudet. Han är däremot inte rädd för lillebror längre och besväras knappt när lillebror skriker.

Älskade lilla stora Sixten, 15 månader av enorm lycka och glädje!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Cissi 3 november, 2010 at 21:24

  gråter lite här bara. så fint. det gååår för foooort!!!!

  [Svara]

 • Svara Frida 3 november, 2010 at 23:33

  Jag fattar inte vad som har hänt med mej sedan jag blev mamma för här sitter jag och läser ditt inlägg med tårarna rinnande längst kinderna. Snacka blödig!! -men så skriver du ju så fint och ni är så fina på bilderna, ni riktigt strålar så jättekonstig är kanske inte min reaktion…

  Än en gång: Grattis till er totala lycka <3

  //Frida

  [Svara]

 • Lämna kommentar