Lofsan

Simträning för newbies

Idag simmade jag mitt första utomhuspass någonsin. I mitten av augusti ska jag simma Riddarfjärdssimningen, en tävling runt Riddarfjärden i Stockholm. Som det känns just nu är mellandistansen på 1600 meter alldeles lagom utmaning för mig. 2500 känns väldigt långt, 800 meter klarar jag nog med bekvämlighet.
 
 Trots att det var 21 grader i Gyllebosjön här i Skåne så invigde jag min våtdräkt. Jag vill träna så tävlingslikt som möjligt och eftersom jag aldrig simmat utomhus och aldrig haft våtdräkt på mig så känns det viktigt för mig att vänja mig vid det. Våtdräkten ger ju märklig flythjälp och gör så att kroppen hamnar lite annorlunda i vattnet samtidigt som jag förstår att det är en vanesak att komma in i ett flow med andningen och trycket över bröstkorgen som dräkten utgör.
 
 Det är skönt att jag har en hel månad till tävlingen, för efter idag känns det extremt avlägset att jag ska klara av Riddarfjärdssimningen. Jag räknar kallt med att behöva simma en del bröstsim men det är ju nästan omöjligt med våtdräkt på tycker jag. Det vore supercoolt om jag lyckades simma crawl i alla fall halva loppet!
 
 


Min våtdräkt såg jag finns på
 REA på AddNature just nu.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar