Lofsan

Simkunskap för alla barn

Under förra året var jag ambassadör för initiativet Simma Sverige vars syfte är att öka simkunnigheten runtom i landet. Ni kanske minns att jag var med på Vansbrosimningen och höll i uppvärmningen inför alla starter förra sommaren?
Simma Sverige sponsrar några av våra mest framgångsrika simmare på elitnivå som tex Simon Sjödin och Michelle Coleman men brinner också för att alla barn och ungdomar oavsett var man bor ska kunna simma. Simkunnighet är år 2015 fortfarande en klassfråga, det är inte bra tycker jag och alla initiativ vars syfte är att ändra på detta gillar jag!
Simma Sverige stöttas av Svenska simförbundet och Coca-Cola tillsammans. Jag tycker att det är bra att ett så mäktigt varumärke som ibland kopplas negativt till hälsa tar ett stort samhällsansvar för att minska antalet drunkningsolyckor och ökad trygghet vid vatten så jag är gärna med och stöttar Simma Sveriges arbete med att öka simkunnigheten runt om i landet!
Förutom idrottsundervisningens simmoment i skolan så är simklubbarnas simskolor ett bra sätt för familjer att ge sina barn vattenvana. Eftersom Hans och jag har oregelbundna arbetstider så har vi svårt att låta Sixten och Baxter gå i organiserad simskola. Så istället tar vi vårt ansvar genom att gå till simhallen hela familjen och bada och simträna tillsammans på tider som passar vårt schema. Utöver det så har vi kört intensivsimskola med lektion varje dag när vi har varit på semester och nu kan både Sixten och Baxter ta sig fram utan puffar. Det känns tryggt om de skulle ramla i vattnet vid ett obevakat tillfälle!

Baxter IMG_0953 SixtenI samarbete med Simma Sverige

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar