Lofsan

Sickan snackar

Annas son Lucas är 2,5, ett halvår äldre än Sixten. Det är jätteroligt för mig att följa Lucas och se vad som kommer att hända med Sixten framöver. Lucas blir allt bättre på att tala och uttrycka sig. Han har en Sixten på sin förskola som kallas för Sigge så min Sixten kallas också för Sigge av Lucas. Urgulligt.

Sixten har ett stort ordförråd för att vara under 2 år. Vi kan lätt rabbla över 50, närmare 100 ord som han använder dagligen. De mest frekventa orden är ajpäääd bamt (varmt) sitta teve cykel blöja bil båt plyplan hellikocko tåg där vagnen bada kissa Pappa Tom Basster om (kom) Agnes Henric Mormor äpple banan äääägg chips.

Det nyaste ordet Sixten lärt sig, igår faktiskt, och sitt första riktiga F-uttal (F är ett av de svårare ljuden att få till) är Ajfååån. Innan har det varit Ajpäääd oavsett storlek men nu kan han skilja på de två. Han har en egen Ajpäääd som från början var vår bådas men jag får bara låna den på nåder. Och bara om han får ha min Ajfååån istället.

Lika envis som mor sin är han. Den där Sixten. Sigge som Lucas säger. Eller Sissäm som Emelie kallar honom. Sixten Tomas Frans säger passet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Carola 8 juli, 2011 at 08:46

  Sixten och Ville verkar rätt lika i utvecklingen. De är väl nästintill jämngamla också? Ville blir 2år den 15 okt. Han snackar också en massa och F-ljudet har kommit hit också 🙂
  Fil säger han varje morgon och sol. Theodor var tvärtom, sen med uttalen.
  Hoppas ni får en underbar dag! Vi är på Öland så idag blir det en liten tripp runtom…

  [Svara]

 • Svara Morfar 8 juli, 2011 at 10:07

  Bra karl!

  [Svara]

 • Svara Hanna Runesdotter 8 juli, 2011 at 10:38

  Hihi, vilken cooling! 😉

  Ha en fin dag!
  Kram

  [Svara]

 • Svara Andréa 8 juli, 2011 at 12:44

  Vad lustigt, min Sixten heter också Thomas i mellannamn 🙂 (fast pelle ist för frans). Han kommer kanske också kallas för sigge ibland då det var det andra alternativitet tillsammans med Sixten och som jag gärna velat att han skulle hetat efterosm min morfar hette det. Nu fick det bli kompromiss men Sixten och Sigge somsmeknamn 🙂

  [Svara]

 • Svara Lotta 8 juli, 2011 at 21:44

  För att inte tala om hur cool han är, den där Sigge 😉

  [Svara]

 • Lämna kommentar