Lofsan, Sixten

Semmelinferno

Dagens Mamma

Igår var min kompis Jessica här hela dagen. Vi åt lunch, semla (herregud, det börjar spåra i antal) och Jessica och Sixten röjde järnet. De är på samma nivå kan man säga. 🙂 En fundering kring semlor: Jessica äter sin som en hamburgare, jag tar av locket först och äter sedan resten med en liten sked. Hur äter du din semla? För visst påverkar ätmetoden smaken?

Jag hade legat i sängen fem timmar under natten och vaknat typ fem gånger under dessa timmar för att hämta in Sixten, amma, ge välling, byta blöjor och så vidare så när jag satt och gäspade i soffan framåt eftermiddagen beordrade Jessica mig till sängen. Baxter och jag sov 90 minuter medan hon var med Sixten. Vilken fantastisk vän jag har! Jag vaknade som en helt annan människa och hade massa energi till kvällen.

Kvällen blev en tacodinner tillsammans med Agnes och mamma, massa vitlök och guacamole som vanligt. Smakar apa i munnen idag. 🙂

Sixten har fastnat i att säga Åhneeej med en bekymrad min så fort något dåligt händer. För varje majskorn som landar på golvet, om han spiller filmjölk på haklappen, tappar nappen, you name it! Till och med när Nasse blev nedslängd i en container av två skurkar på Nalle Puh så blev Sixten sååå besvärad; Åhneeej! Jag upprepar varje gång: det gör inget Sixten, vi tar upp isbiten från golvet eller men oj, vad tokigt, det gör inget! Fast det är bra att han har koll på hur saker och ting ska vara. Ordning och reda.

En annan rolig sak han har lärt sig är att skåla så nu skålar vi 30 gånger per måltid. Gärna samtidigt som glasen är vid munnen så att bara bottnen möts. Helfestligt tycker Sixten!

Gräbsen interagerar allt mer även om de är på lite olika nivå. Båda gör så gott de kan.


Deras mysoveraller med veteranbilstryck är från Gap.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara MansonDust 28 januari, 2011 at 16:24

  Jag äter min såhär: tar av locket & äter det, sen äter jag resten som en burgare. 🙂

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Men då blir man väl kladdig? Eller sånt gör kanske inget?

  [Svara]

 • Svara Alfva 28 januari, 2011 at 16:27

  Jag älskar din hoodie. Me want!!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Sjukt bekväm! 🙂

  [Svara]

 • Svara Natasha 28 januari, 2011 at 19:44

  vad söta de är tillsammans killarna, och Sixten verkar vara så snäll mot lilla Baxter 🙂

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Ja, intentionen är alltid god men ibland blir det lite hårdhänt. Han tycker om honom i alla fall.

  [Svara]

 • Svara Mira 28 januari, 2011 at 22:37

  Jag äter oxå som Manson Dust- finns inget annat sätt att äta en semla på 😉
  Har inte ätit en enda i år än, kanske borde ta en innan Thailand. NU har jag ju äntligen börjat röra på mig – promenerar minst 1 timme om dagen med barnvagnen. Så till och med vågen börjar visa lägre siffror – yeeeah. Då kan jag nog till och med unna mig en semla. Hittade en sida med smaksatta semlor.. hur god låter inte en semla med kardemumma och mörk tryffel? 😉 http://www.konditoriprincess.com/aktuellt.html

  Jaja, ska inte svamla mer, kikade ju in för att säga TACK för restipsen! ♥
  Kramis

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Jag har hört att saffranssemla är gott, måste nog prova det i år. 🙂

  Hojta till om du undrar nåt mer!

  Kram!

  [Svara]

 • Svara Ida-Maria med sin Lykka 29 januari, 2011 at 08:27

  Jag äter först locket. Sen drar jag av all grädde och äter bara brödet och mandelmassan!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Va?! Men grädden är ju lätt bäst?!

  [Svara]

 • Svara linda-mamma till Tyra 29 januari, 2011 at 16:51

  först locket, sen bullen med grädden för sig. Jag gillar inte mandelmassa heller, så helst en bulle utan mandelmassa. Jag har fått hemmagjorda med vaniljsås istället, och they are to die for. Jag lovar. Apropå saffranssemlor.En snabb variant av semla om man har några lussekatter kvar i frysen är att dela de på mitten och göra semlor av dem, funkar superbra. Behöver man bara köpa hem grädde, och mandelmassa om man vill ha det. ..Jättesöta småpojkar med matchande pyjamaser!

  [Svara]

 • Svara Susanne Lindahl 30 januari, 2011 at 15:16

  Din farfar Arne åt helst semla som så kallad Hetvägg: i en djup tallrik hälls varm mjölk och i eller på den läggs en semla! Äts sörplande med sked!

  [Svara]

 • Lämna kommentar