Lofsan

Semmeldagen och om att fundera på vanor

 Barnens förskolepedagog frågade idag om jag (som är så träningsintresserad) äter semla så här på fettisdagen och ja, jag är lite ceremoniell och äter gärna semla på semmeldagen, lite chips på fredagskvällen innan middagen osv. Förut kunde jag vara lite gränslös och äta väldigt mycket men nu har jag en skön balans och kan vara lagom. Det är en bra grej att få barn för att då tvingas jag reflektera över just vanor och vilken syn jag vill att mina barn ska ha på mat och godsaker. Jag är till exempel noga med att barnen aldrig får äta godis ur påse utan alltid ur skål för att de ska kunna sitta i soffan och uppmärksamma att dom äter. Mina barn kan få godispåsen redan vid kassan men de vet utan att jag behöver säga något att man väntar tills man kommer hem med att öppna påsen. Det är väldigt skönt tycker jag. 🙂
 
 Idag gjorde vi en promenad till ett konditori på Mariatorget efter förskolan och fikade hela familjen. Det är lite vårkänsla på det!
 
 


Jag gillar grädde och Bullen men hoppar mandelmassan.


Sixten väljer alltid chokladboll


Och Baxter alltid bulle.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Svara Saras Träningblogg 4 mars, 2014 at 18:47

  Klart man ska ha semla på Fettisdagen! Gör man medvetna val är det nema problema! 😀 Det är vi värda!

  [Svara]

 • Svara Annah 4 mars, 2014 at 19:01

  Min mor är hemkunskapslärare i grunden och bakar semlor till hela arbetsplatsen, de är små och goda, alldeles lagom.

  [Svara]

 • Svara Maria 4 mars, 2014 at 19:17

  Vi pratar mycket med barnen om att äta balanserat och att det inte är några problem att äta fika, godis eller chips då och då, bara inte varje dag. Vi bestämde oss ganska tidigt att inte införa lördagsgodis och nu är barnen 8 och 6 och tjatar aldrig om godis. Ibland får dom på kalas och har kvar i veckor. Vi köper också ibland, men högst ett par gånger per år.
  En del tycker att vi är extrema men eftersom vi själva inte äter godis finns det aldrig hemma. Och heller ingen som frågar efter det.
  Vi fikar en del då jag gillar att baka och goda efterrätter får ofta bli vårt fredagsmys.

  [Svara]

 • Svara vicky 4 mars, 2014 at 22:10

  Jag bara älskar ditt tänk kring barnen om mat och annat, sådant som jag inte ens skulle tänka på!

  [Svara]

 • Svara Elisabeth Hallström 5 mars, 2014 at 09:14

  Vilken supersnygga blus!

  [Svara]

 • Svara Amanda 5 mars, 2014 at 13:35

  Du inspererar mig jätte mycket. Jag vill bli som dig när jag blir vuxen!

  [Svara]

 • Svara Linda Assarsson 5 mars, 2014 at 19:52

  Kikade in på din blogg för första gången ikväll och jag föll direkt 🙂
  Vilket sunt tänk, inspirerande!

  [Svara]

 • Svara Sophie 7 mars, 2014 at 21:44

  Ser smarrigt ut!!
  Och as-cool tapet i där i bakgrunden;-)
  /S

  [Svara]

 • Lämna kommentar