Lofsan

Saras 15-veckorschallenge

En fantastisk tjej som jag har lärt känna genom bloggen är Sara. Sara är en av de mest målmedvetna människa jag någonsin mött. Jag träffar så oerhört många människor genom mitt jobb och livsstil, få människor har gjort ett sådant starkt intryck på mig som Sara. Hon är nybliven (exakt en vecka) tvåbarnsmamma och bestämde sig redan innan hon blev gravid för att komma i sitt livs form efter sitt andra barn. Sara har, efter en graviditet där hon tränade hela vägen fram till förlossning, inga graviditetskilon som ska förbrännas, ingen stor rumpa, inga kärlekshandtag som hon vill ha bort. Sara vill bli stark. Stark och tajt och uthållig. Helt i min smak.

Sara, en vecka efter förlossningen. 2011-09-11.

Tillsammans har Sara och jag startat en challenge, 15 veckor lång, fram till jul kör hon och jag denna challenge. Hennes mål är att för första gången i sitt liv ha magrutor. Det är genetiskt, beror på kosten och hur hårt och strikt man tränar. Vi har ingen aning om när vi når målet men om 15 veckor ska vi ha vara långt fram men framförallt lärt känna Saras kropp. Sara har en komplex bakgrund med ätstörningar, framförallt bullemi och det är extra viktigt att vi är lyhörda för kroppen och knoppens signaler och hela tiden vara på lagom men ändå mest optimala nivån.

Min uppgift är att hjälpa Sara strukturera träningen så att hon varken tränar för mycket eller för hårt. LAGOM. Vi letar efter en balans där träningen både är rolig och samtidigt ger resultat. Träningen ska vara ett andningsrum och energitank för Sara så att resten av dagen tillsammans med två små döttrar under 1,5 år känns rolig och stimulerande. Sara har extremt bra koll på sin kost efter alla sjukdomsår, hon vet vad hon mår bra av att äta och hur. Dessutom ammar Sara lilla Dixie vilket innebär att det är extra viktigt att hon äter näringstät mat på regelbundna tider. Detta är första gången Sara verkligen satsar på sin kropp och jag är övertygad om att hon under dessa 15 veckor att kommer lära sig verktyg och redskap och framförallt få erfarenhet om hur just hennes kropp fungerar och vilken livsstil som hon behöver ha för att må bra och ha den kroppen hon trivs med.

För i slutändan handlar det inte om en diet, en metod eller en challenge. Att vara i sitt livs form och må bra är en livsstilsförändring. Saras förändring. Följ  gärna vår utmaning här hos mig och i Saras blogg, 15 veckor från och med nu. Helt på Saras villkor.

Önska oss lycka till!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Stina 11 september, 2011 at 20:14

  Jag är så avundsjuk, jag tror jag döööööööör! Ni är bäst ni två så det här kommer bli hur bra som helst!!! Wow!

  [Svara]

 • Svara ellenojag 11 september, 2011 at 20:46

  Kommer självklart följa er, vem vet.. kanske till och med jag blir sugen på att komma iform 😉

  [Svara]

 • Svara zasata 11 september, 2011 at 21:08

  Vad duktiga ni är!!

  [Svara]

 • Svara Ändrade planer | Sara Tilling 11 september, 2011 at 21:30

  […] börjar imorgon. För Er som undrar vem det är jag anlitat: LOFSAN så klart. Min idol. My hero. Sen jag började följa hennes blogg har jag alltid sagt att jag ska […]

 • Svara ≡ Marie 12 september, 2011 at 00:51

  Vilken rolig utmaning =D

  [Svara]

 • Svara Föräldrafitness 12 september, 2011 at 07:05

  Det blir roligt att följa, en riktig utmaning! Jag tränar också en relatvit nybliven mamma i min blogg men vi är ”fegare” i vår målsättning.

  Heja Sara!

  [Svara]

 • Svara Hanna Runesdotter 12 september, 2011 at 09:29

  Tjohoo, blir skitkul att följa er!
  Kram

  [Svara]

 • Svara Thessan 12 september, 2011 at 14:11

  Hejja Hejja Hejja!

  Ni ska veta hur inspirerad man blir av att läsa sådan här! Och tänk vad otroligt duktiga ni är! Jag har inga barn alls, är inte ens gravid, men blir så otroligt peppad av detta! Att läsa om er småbarnsföräldrar som är i ert livs form får mig att inse att kan ni, så kan jag!

  Fortsätt blogga för guds skull, så vi andra soffpotatisar får eld i baken!

  Keep up the god Work Mamas!!

  Ha en trevlig dag alla Fina därute! /Thessan

  [Svara]

 • Svara Frida - Militärmamman 12 september, 2011 at 20:27

  Åh, vad inspirerande!! Följer slaviskt, såklart!!

  [Svara]

 • Svara Yohanna 19 september, 2011 at 00:27

  Halloj!
  Kom förbi här från Saras blogg för att kika på vad detta var för något.
  Det får en annans prestationer att som en piss i oceanien 😉

  Hälsningar
  Yohanna

  [Svara]

  lofsan Reply:

  alla jobbar utifrån sina egna förutsättningar!

  [Svara]

 • Lämna kommentar