Lofsan svarar

Så här tänker jag

Stort tack för alla era reflektioner kring morgonens inlägg om magbilder. I kommentarsfältet tas diskussionen några steg längre för att handla om sundhet, ortorexi och så vidare och jag har läst allt ni skriver. Anledningen till att jag vill veta era tankar är ju framförallt för att det är ni som är mottagare av vad jag skriver och visar. Jag är sändare, har ett budskap och ni är mottagare. Hur ni tar emot, hanterar och analyserar mina budskap har jag svårt att ta ansvar för. Mina budskap hinner möta brus på vägen och framförallt absolut hamna hos er i ett sammanhang som jag inte kan styra över. Jag har ingen aning om vilka andra träningsbloggar ni läser, vilka kompisar ni omger er med, vilka tidningar ni läser, vilka TV-program ni tittar på, osv.

”Jag skriver allt det som jag själv vill läsa om i en blogg” – det var mitt första, spontana svar på frågan om hur jag tänker kring mina bilder, min fettprocent, träning eller vad det nu är jag skriver om. Jag sitter inte på kammaren och funderar i timmar på blogginlägg och vad jag ska skriva om utan bloggar alltid spontant om sådant jag känner för, sådant jag fått frågor om eller sådant som händer i mitt liv. Om jag skulle sitta och räkna antalet inlägg på temat kost, träningsövningar, magbilder och eftersträva någon form av relativ rättvisa inläggen emellan skulle jag inte hinna göra något annat på dagarna. Jag la upp magbilder när jag hade 20 läsare i veckan, jag gjorde det när jag hade 200 läsare i veckan och jag gör det när jag har 20.000 besökare i veckan. Jag lägger upp bilder på sånt som jag själv tycker är inspirerande och jag bloggar om det som jag själv vill läsa om andra. Jag älskar bloggar med videoinlägg, jag älskar när fysiskt och mentalt starka tjejer väljer att kraftfullt projicera sina resultat i form av sin kropp i bild och film.

Jag läser väldigt få träningsbloggar, kanske en handfull och då några av de största i Sverige. Vi alla stora svenska träningsbloggare har helt olika inriktningar och det ger er läsare en stor valfrihet att välja exakt vilken blogg ni vill beroende på vad ni har för syfte med att läsa bloggen. Det kan dock bli problem när man som läsare har sig själv och sina egna erfarenheter som norm för hur andra (bloggare eller andra läsare) ska tycka, skriva och bete sig.

En stor skillnad mellan mig och väldigt många andra är att jag inte lägger så mycket värderingar i det här med kroppar.  Min syn på kroppen skiljer sig därmed mot hur många andra ser på kroppen. Jag jobbar med kroppar. Jag ser potential i kroppar. Jag ser en människa framför mig med ett hjärta, en själ, en hjärna och en kropp. Jag kopplar isär kroppen från de andra delarna och använder den som en redskap eller maskin eller verktyg för något. Hjärnan, själen eller hjärtat vill någonting. Då ska kroppen kunna utföra det. Jag ser muskler, fett, hud, skelett, en anatomisk karta med nervbanor, muskelfästen och senor. Väldigt köttigt liksom. 🙂 Så när jag fotograferar min mage så tänker inte jag att jag ska visa 30.000 personer hur fantastiskt vältränad jag är. Jag tittar mig i spegeln och tänker att det är häftigt att en kropp i sin köttighet kan se ut på detta sätt och klara av allting den utsätts för.  Och den tanken och känslan vill jag förmedla till er. Att det är häftigt att kroppen kan formas. Mer avancerat än så är det inte. 🙂

Det här är en mammablogg om träning och vänder sig till alla som vill läsa en mammablogg med stora träningsinslag. Vissa mammabloggare tar bilder på kläder, andra tar bilder på cupcakes och tårtor och en tredje fotar sin mage. Jag ska verkligen ha er som inte vill se bilder på min mage i åtanke, men jag kommer inte att anpassa bloggen efter er. För jag vill visa att mammor kan vara starka. Och deffade. Och sunda. Och kloka. Och älska träning. – Jag är ett bevis på det. Mina PT-kunder är bevis på det. Flera tusen bloggläsare är bevis på det.

Som flera i kommentarsfältet redan skrivit, så får man själv ta kommando och rensa i informationsflödet och välja bort vissa bloggare om man har svårt att hantera bloggare och deras inlägg. Det behöver inte vara något fel på personen som skriver bloggen eller innehållet som sådant, tvärtom kan det vara väldigt inspirerande och berörande på olika sätt, men jag själv har många gånger svårt att ta till mig och hantera alla budskap och signaler som sändaren/bloggaren skickar (t ex om dolda ätstörningar). Därför väljer jag personligen aktivt bort bloggar som jag inte köper till 100%. – Men alla är olika!

Jag vill inspirera, utmana och engagera vuxna kvinnor och framförallt mammor till träning. Jag vill inspirera till en sund balans i livet och att alltid sträva efter en vardag man trivs med. Jag älskar mina läsare. Jag är inte min blogg. Jag är Lovisa Sandström: mamma, hustru, personlig tränare, lärare, kompis.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Kommentarer

 • Svara dentvetydigamamman 1 november, 2012 at 00:47

  helt rätt! kanonbra inlägg!

  [Svara]

 • Svara MammaSusanne 1 november, 2012 at 00:58

  Hej Lovisa! Jag kommenterade inte det inlägget innan, men kan säga när jag läser det du har skrivit nu blir jag glad 🙂 jag gillar/duggar dig starkt! Många säger att man inte kan , och många orkar inte ta tag i sina mamma kroppar, pga olika själ, men att du just bevisar att man kan pressa kroppen så hårt är bara coolt! Lika så vad kroppen gör mot en när man är gravid! Eller efteråt! Du visar bara att allt går om man vill och kan 🙂 och det kan jag med! Pga all inspiration från dig!!!! Du är grym! Snäll, snygg! Ps. Du får ursäkta om detta inlägg inte blev sammanhängande. Men skriver med iphonen ds. Mvh Susanne! Trevlig resa/semester 😉

  [Svara]

 • Svara Petra 1 november, 2012 at 01:00

  Helt rätt skrivet! Älskar din blogg och framför allt dina videos på övningar som jag själv tar mycket inspiration i från till min träning. Du är förebild för sunt levande! 🙂

  [Svara]

 • Svara Frida-Militärmamman 1 november, 2012 at 01:01

  Bra skrivet! Många kloka ord från en mycket stor inspirationskälla inom hälsa och tuff träning! /Stort fan

  [Svara]

 • Svara Jennyn 1 november, 2012 at 07:08

  Nej ha inte de i åtanke.. De som inte vill se magar!! Tänk på alla andra typ mig som VILL se magar;)! Den eller de som tycker det svider ja de kan som du säger välja annan blogg. Du ser ju bara på din Facebook sida hur många mammor vi är som hejjar på dig och har samma tankar som dig:)! Kör vidare precis på samma sätt. Kram

  [Svara]

 • Svara Annah 1 november, 2012 at 07:13

  Hahahaha, love the cupcake.. Men jag gillar att du visar din kropp! Det är ju ett bevis på att du gör rätt och att det du skriver om faktiskt fungerar!

  Ha en härlig resa!

  [Svara]

 • Svara Jenny 1 november, 2012 at 07:17

  Jag har följt din blogg sedan januari 2010 när en IVF-bloggare länkade till inlägget om hur en mamma till Sixten är. Du kanske inte ens minns det inlägget, men för mig har upptäckten av din blogg betytt oerhört mycket.
  Jag har hela mitt liv hållet på med lagidrott på ungdoms och senare hobbynivå, men Jari ärlighetens namn blivit lat de senaste åren. Samma månad du fick din Baxter fick jag min Arvid. Jag följde dig således under hela min graviditet och samlade massor med inspiration till att komma information efter förlossningen.
  Jag är även med i din Facebookgrupp sedan starten och även den har gett mig mycket inspiration och hjälp att träna när det varit motigt.

  Dit jag vill komma och sm jag vill att du ska veta är att din ärlighet, dina träningsuppläg, din syn på en mamma kropp har påverkat mig fantastiskt bra. Din inställning till din kropp som ett redskap som ska klarar av att vara en fantastisk mamma har smittat av sig till mig. Så fast jag är gravid i v 21 klarar ja av att bära min tvååring i bärsele, leka och busa precis så mycket han vill!

  Även om det finns dom som misstolkar ditt budskap ska du veta att det inspirerat och hjälpt mig!
  Så tack snälla Lovisa för all inspiration och ork du hjälper mig att ge mig själv!

  [Svara]

 • Svara Gunilla 1 november, 2012 at 07:27

  Återigen ett grymt inlägg! Tack bästa Lovisa! Hoppas ni kommer iväg och får en trevlig resa! Ser fram emot bilder från den. En sak som jag gillar är att jag kan ”följa med” på resor ut i världen genom att sitta hemma i min soffa och läsa det du skriver och se bilder. Jag älskar det. Många gånger är det det som gör dagarna ljusa när kroppen min inte samarbetar.
  Kramar!

  [Svara]

 • Svara Anna 1 november, 2012 at 07:55

  Bra inlägg Lovisa! Hann inte kommentera igår men jag älskar också heeela din blogg med magbilder och allt! 🙂 Fortsätt precis som du gör, du är en stor inspiration för mig!

  [Svara]

 • Svara sofiastiernman 1 november, 2012 at 07:55

  You are the best at what you do. PUNKT 🙂 Ha en grym resa! Stor kram

  [Svara]

 • Svara Maria 1 november, 2012 at 08:19

  Såååå bra skrivet!!

  [Svara]

 • Svara Malin 1 november, 2012 at 08:20

  Härligt, ärligt och alldeles fantastiskt underbart skrivet!

  [Svara]

 • Svara Evelina 1 november, 2012 at 09:09

  Hej!
  Jag är mamma sen 11 veckor och har ganska nyligen. Börjat läsa din blogg! Den innehåller precis det jag är intresserad av! Älskar träning så bra med tips på hemmaövnimgar då man inte tar sig till gymmet så mycket som man skulle önska 🙂 hoppas ni får trevligt i New York trots dom lite sämre förutsättningarna 🙂

  [Svara]

 • Svara Åsa i Falun 1 november, 2012 at 09:28

  Hahaha, älskar cupcake-bilden. Humor!

  Bra skrivet! Fortsätt gå på magkänsla i dina inlägg, fortsätt med magbilderna. Vi kvinnor har en tendens att inte glädjas med andra kvinnor, utan snarare skvallra, skuldbelägga o s v. Jag blir fascinerad när jag ser din mage – hur f*n går det till, tänker jag. Sedan vet jag att de flesta kvinnor – däribland jag- inte kommer att kunna få magrutor och det är inget jag strävar efter heller ( framför allt är jag inte beredd att göra det som krävs, det är heller inte så snyggt) Men jag missunnar inte dig dina! Det är superfascinerande att följa en kvinna som är så stark som du, som har så sunda och positiva värderingar som du, som är så träningskunnig som du. Jag älskar din blogg!

  Ha en bra New York-resa!

  [Svara]

 • Svara Em - mamma på NZ 1 november, 2012 at 09:34

  Vilket fantastikst bra inlägg! Det känns toppen att få läsa din syn på det hela och exakt vad det är du vill förmedla med din blogg, text såväl som bilder! Nu gillar jag din blogg ännu mer 🙂 Hoppas ni får en riktigt bra resa i New York, trots översvämningarna. Sänker man förväntningarna och är förberedd så kan det nog bara bli bättre än väntat!

  [Svara]

 • Svara Berit 1 november, 2012 at 09:47

  Helt rätt tänkt! Man måste själv göra aktiva val i detta mediebrus och du står för en sund och hälsosam blogg med mycket bra tips och bra filmklipp där man tydligt ser vad och hur man ska göra. Skulle jag ha en mage som du så skulle jag ta varje chans att få visa den.;) Fortsätt så och ha en toppenresa!

  [Svara]

 • Svara Mervi 1 november, 2012 at 10:16

  Kort och gott: du är min främsta inspirationskälla och du kommer fortsätta vara det också. Fortsätt lägga upp bilder på magen hur mycket du vill, för att det är ett bevis för att det du gör faktiskt fungerar! Och de stackars själarna som väljer att bli provocerade och ”få ångest och komplex” över dina bilder har ingenting med dig att göra egentligen. De har problem med sig själva och söker väl syndabockar för sina egna bristande mål kring vikt och träning osv. Var fortsatt stolt över dig själv och fortsätt med inspirationen och motivationen för oss läsare!

  [Svara]

 • Svara Pria 1 november, 2012 at 10:27

  Älskar att läsa din blogg! Är själv mamma som älskar att tränar och har full rulle i livet. Dina inlägg+bilder är så jäkla inspirerande och det är toppen med alla nya träningsövningar du bjuder på! Tok charmigt när en liten kille springer in mitt i och ropar på mamma. Man är inte mer än människa och det visar du!

  [Svara]

 • Svara Marie Sjögren 1 november, 2012 at 10:36

  Puss på dig <3
  Vi hörs sen och jag håller tummar och tår för att ni får det bra på resan!

  [Svara]

 • Svara Cecilia 1 november, 2012 at 10:48

  Bra skrivet.
  Ha nu en bra resa och ta hand om er.

  [Svara]

 • Svara sophia 1 november, 2012 at 10:53

  Hejja dig!!

  [Svara]

 • Svara Maria 1 november, 2012 at 10:57

  Fantastiskt bra skrivet! Jag har följt din blogg ett bra tag… Den är fantastisk! Ha en härlig resa i NY.

  [Svara]

 • Svara Johanna 1 november, 2012 at 11:29

  Du är bäst!

  [Svara]

 • Svara Prinsmamma 1 november, 2012 at 11:58

  Kort o gott, så jäkla bra skrivet!

  [Svara]

 • Svara Pernillaheterjag 1 november, 2012 at 13:11

  Amen!

  [Svara]

 • Svara Therese 1 november, 2012 at 21:57

  WORD!!! Du är min idol 🙂

  [Svara]

 • Svara Maria 2 november, 2012 at 00:06

  Jag är IMPAD!
  Otroligt proffsig blogg. Jag gillar kombinationen av det personliga/privata och det som handlar om träning och kost. Eftersom jag får lära känna dig som person och hur ditt liv fungerar får jag större förtroende för de tränings- och kostråd du ger. När jag läser om och ser videos och bilder på övningar och resultat vet jag ju i vilket sammanhang de hör hemma( ditt). Sedan har jag mitt sammanhang att sätta in allt i. Hur mitt liv ser ut, vilka prioriteringar och fysisk utgångspunkt jag har. Utifrån det väljer jag hur jag applicerar det på mig själv; hur jag äter, tränar och granskar min kropp. Jag är jag, inte din blogg;-)

  Jag är nöjd med de resultat jag uppnår med tanke på den arbetsinsats jag lägger in och jag förstår att du också är nöjd med dina. Och det bästa är ju att jag vet att jag faktiskt skulle kunna nå samma fina resultat som du om jag valde att prioritera träning och kost på samma sätt, för kan du så kan jag!

  För mig är inte en träningsblogg trovärdig utan bilder och filmer på både övningar och resultat!
  Tack och fortsatt lycka till med din träning!

  [Svara]

 • Svara Carolina 20 februari, 2014 at 16:04

  Hej! Vill bara börja med och säga att jag är ingen mamma, jag är en träningsfantast precis som dig. Och därför läser jag din blogg. Du är alltid lika inspirerande, positiv och kommer med kloka åsikter. Motiverar mig till tusen! Och dina magbilder är en av anledningarna till att jag tycker du är extra grym! Magrutor i kombination med ett hälsosamt tankesätt är något som lyser igenom hela din blogg.
  Så även om du är en mammablogg och inspirerar alla nyblivna mammor där ute..Så inspirerar du mig med. En helt vanlig tjej, som älskar träning, har inga barn och har väldigt många år framför mig innan de kommer hända.
  Du lyckas helt enkelt väldigt bra med de du gör! Läser inte mammabloggar annars.

  Du är en förebild helt enkelt! Hälsningar Carolina

  [Svara]

 • Lämna kommentar