Lofsan

Resultat Stockholm Halvmarathon

Herregud vilken upplevelse jag har haft idag!

Jag hade relativt låga förväntningar på Halvmaran idag eftersom jag aldrig sprungit distansen, inte tränat löpning grenspecifikt mer än tre veckor och dessutom körde mitt livs jobbigaste löppass i Hammarbybacken i torsdags. Förväntningarna var alltså rätt låga men med en realistisk målsättning på 1.50.

Jag växlade mellan gång och jogg från Söder ner till Slottet och startområdet som uppvärmning. Eftersom jag ville stå längst fram i startgruppen gick jag direkt till startfållan även om det var 25 minuter kvar till min start.

När det äntligen var vår tur att springa var gatan tom framför oss eftersom det var 5 min mellan startgrupperna. Jag höll igen första 5 km trots att jag hade kunnat trycka på mer i tempot. Benen kändes lite tunga efter backpasset i torsdags men pulsen blev stabil snabbt in i loppet. Jag var noggrann med att hålla koll på pulsen som låg mellan 179 och 182 hela tiden. Så fort jag kände att det var tufft i kroppen kollade jag på klockan och då låg alltid pulsen på 184 så jag anpassade farten till pulsen.

Jag delade mentalt upp loppet så här:

5 km 1/4
7 km 1/3
10 km nästa hälften
11 km mer än hälften
14 km 2/3
15 km 3/4
20 km nästan framme

Det var en bra disposition för mig som alltid jobbar mot delmål. Jag kunde beta av sträcka för sträcka och hade stenkoll på mina mellantider. Så länge pulsen inte överskred 182 fortsatte jag med samma tempo och det kändes förvånansvärt lätt. Jag kunde prata genom hela loppet och tyckte inte att det var jobbigt varken i lungor eller puls, det enda som var tufft var benen. Det stramade i knäna efter 15 km och låren blev lite tyngre efter 17 men då var det så kort sträcka kvar att jag bara bet ihop.

Det var kul att jag kunde varenda hörn på banan, vi sprang till och med förbi barnens förskola och gatan bredvid vårt kvarter. Det blev världens pepp för mig. Hans mötte mig på Söder mälarstrand och cyklade med en bit, det gjorde supermycket för min energi. Jag hade flera stycken som hejade på mig men flera upptäckte jag för sent eftersom jag hade musik i öronen. Oavsett så kände jag allt stöd. 🙂

När jag hade 5 km kvar blev jag så där nödig man kan bli när man springer långt men jag insåg att jag skulle kunna få en riktigt bra tid så jag bet ihop, bokstavligt talat. När jag fick utförslöpa mot Slussen och de sista kilometerna längs Skeppsbron till mål bröt jag känslomässigt ihop. Jag släppte på farten ordentligt och la in en spurt, jag var så extremt trött i benen och så fantastiskt nöjd med min prestation att det blev helt överväldigande. Jag grät på upploppet, allt kom bara över mig. Jag tänkte på att jag skulle klara att springa in på under 1.45, att Hans och barnen skulle vara stolta över mig, att jag lyckades göra mitt bästa, att jag aldrig under loppet tänkte ge upp, att jag lyckats njuta hela sträckan.

Jag känner mig så oerhört tacksam över att min kropp kan göra såna här grejer. Det är inte ens 2 år sedan jag födde Baxter och 14 månader innan dess som Sixten föddes. Innan de fanns i mitt liv fanns det inte på kartan att jag varken skulle kunna tro att jag skulle kunna klara detta eller genomföra det i verkligheten. Genom mina barn har jag lärt mig tro på mig själv och min egen kapacitet. Jag lägger inget ansvar på någon annan utan fokuserar till 100% på min egen insats. Varje gång jag lyckas med sådana här extremt påfrestande saker så bäddar jag in den härliga känslan av framgång, full kapacitet, tillit till kroppens förmåga och viktigaste av allt; tankens kraft på att allt är möjligt.

Och vilken tid fick jag då på Stockholm Halvmarathon? 1.42.54. Helt makalöst och jag tror knappt att det är sant när jag ser siffrorna. Tack alla ni som peppar och stöttar och får mig att överträffa mig själv så ofta!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

52 Kommentarer

 • Svara Katharina 15 september, 2012 at 20:26

  Du är så jäkla grym! Imponeras och inspireras av dig!

  [Svara]

 • Svara Alfva - nu med Barnprylsbloggen 15 september, 2012 at 20:33

  Ett rungande WOW. Du är grym, helt makalöst!

  [Svara]

 • Svara Marie 15 september, 2012 at 20:41

  Stort grattis, grymt bra jobbat!!

  [Svara]

 • Svara Helena, 15 september, 2012 at 20:41

  Underbart att du är så nöjd!!!! Det var en perfekt dag för ett perfekt lopp. Det var riktigt kul att titta även om jag missade de flesta jag skulle heja på (lite fullt upp att hålla koll på hund och barn).
  Hoppas att du firat vordentligt ikväll och antar att du kommer somna med ett leende på läpparna 🙂
  Mina vader mår INTE bra efter backpasset – stenhårda!
  Bra jobbat idag!
  /Helena

  [Svara]

 • Svara Mikaela L 15 september, 2012 at 20:44

  Du är grym! Skitbra jobbat, verkligen!!

  [Svara]

 • Svara Frida - Militärmamman 15 september, 2012 at 20:45

  Fantastiskt!!! Du är så jäkla grym, Kvinna!!

  [Svara]

 • Svara Rebecca 15 september, 2012 at 20:58

  Stort, stort grattis till din prestation! Visst är det underbart? 🙂 Jag ska springa mitt andra maraton nästa lördag och känner verkligen igen mig i det du beskriver. Det blir nog en tår när mållinjen kryssas. Grattis igen!

  [Svara]

 • Svara alltombarnvagnar 15 september, 2012 at 21:11

  Heja dig, du är en inspiration! Helt fantastiskt!

  [Svara]

 • Svara jojjan 15 september, 2012 at 21:14

  Fan vad du är grym! Det var riktigt länge sen jag kommenterade men jag läser dig alltid. Du är en inspirationskälla!

  [Svara]

 • Svara MammanMia 15 september, 2012 at 21:14

  Grattis! Vad underbart 🙂

  [Svara]

 • Svara Line 15 september, 2012 at 21:17

  Brukar sällan kommentera i bloggar, men nu måste jag 🙂 Grymt bra jobbat!!! Underbart blogginlägg att läsa! Rös när jag läste om dina känslor på upploppet. Vilken inspiration du är! 🙂

  [Svara]

 • Svara Cecilia 15 september, 2012 at 21:22

  Stort grattis, fantastiska du! Vilken prestation! Jag blir så imponerad av dig!

  [Svara]

 • Svara Elin Levin 15 september, 2012 at 21:32

  jättebra jobbat Lofsan! Härligt inlägg, du skriver bra! Njut nu av att bara vara! Det är du värd efter att ha kämpat så 🙂

  [Svara]

 • Svara Helena 15 september, 2012 at 21:36

  Du är ju fantastisk! Vilken prestation! Och jag kan verkligen känna igen mig i det du skriver att få barn innebar en vändpunkt i livet och att man nu ser på sig själv, sin kropp och sin prestationsförmåga på ett annat sätt än tidigare. Och att det handlar så mycket om tankens kraft för att realisera ioch utveckla den kapacitet som man faktiskt besitter. Och vilken tillfredsställelse det är när man känner att man lyckas med det! Grymt bra jobbat! 🙂

  [Svara]

 • Svara Sofia 15 september, 2012 at 21:41

  Så bra jobbat, grymt!

  [Svara]

 • Svara Charlotte 15 september, 2012 at 21:44

  Du är verkligen helt underbar! Du skriver så peppande o inspirerande! Och vilket härligt stöd du har i din man- tummen upp för Hans!:-)

  [Svara]

 • Svara dentvetydigamamman 15 september, 2012 at 21:46

  Helt otroligt! Du är så galet stark! Och dina prestationer peppar en annan halv-lat tvåbarnsmorsa 😀 Du är så grym!

  [Svara]

 • Svara Caroline H 15 september, 2012 at 21:54

  Stort grattis! Du insirerar mig. Kram.

  [Svara]

 • Svara Johanna 15 september, 2012 at 21:59

  Vilket lopp!!! Jag var tvungen att läsa två gånger för du beskrev ditt lopp och dina känslor på ett så härligt sätt. Om två veckor väntar Lidingöloppet på mig. Jag vill gärna uppleva samma sak som du gjorde ikväll. Fick mitt tredje barn för 9 månader sedan och är därför så glad att min kropp överhuvudtaget är redo för ett Lidingölopp nu.

  [Svara]

 • Svara Emma L 15 september, 2012 at 22:04

  Wow! Blir alldeles rörd när jag läser om din prestation. Grymt!!!

  [Svara]

 • Svara Anna -Trend o träning 15 september, 2012 at 22:14

  Grattis Lovisa! Riktigt bra jobbat. Du rockar verkligen – var stolt! 🙂

  Kram

  [Svara]

 • Svara sophia 15 september, 2012 at 22:17

  Wow säger jag bara! Så jäkla bra gjort!

  [Svara]

 • Svara Lina 15 september, 2012 at 22:35

  Grymt bra!!!! Jag stod å kolla efter dig på lindhagensg å hoppades få se dig men icke… Hade fokus på en liten Vild O oxå. Dock var han bra heja klack å jag körde honom säga heja Lofsan å heja Linda tills bi skulle komma 😉 trevlig helg!!?? Kraam

  [Svara]

 • Svara J ade 15 september, 2012 at 22:35

  GRATTIS!!! Grymt bra jobbat! Du såg väldigt sammanbiten men STARK och snabb ut på upploppet! Såg att du hade musik men vi hejade och tjoade ändå 😉 Du är om möjligt en ännu större inspirationskälla efter idag 🙂

  [Svara]

 • Svara I min lilla lilla värld 15 september, 2012 at 22:44

  Nästan så att jag bölar för fan!!!

  [Svara]

 • Svara Ann-sofie 15 september, 2012 at 22:58

  men shit asså, vill grina av dina ord! Du är såå grym!

  [Svara]

 • Svara Johanna 15 september, 2012 at 23:13

  Du är enastående! Fenomenal! Makalös! Grym! Bäst! Wow!

  [Svara]

 • Svara Lisa 15 september, 2012 at 23:31

  Alltså, så SJUKT bra och underbar inställning! Största grattis fantastiska Lovisa!

  [Svara]

 • Svara Karolina 16 september, 2012 at 07:45

  Såg dig på Lindhagensgatan, du såg lätttepigg ut! Bra jobbat, otroligt vilken kropp du har! Fortsätt skriva, du inspirerar mig nått otroligt.

  [Svara]

 • Svara Paula 16 september, 2012 at 08:34

  Fasiken vad coolt. Grym du är!

  [Svara]

 • Svara Annah 16 september, 2012 at 08:47

  Sååååååååååå duktig!!!!!!! Grattis! Vilken förebild du är!!!

  [Svara]

 • Svara Therese J 16 september, 2012 at 08:51

  Grymt bra jobbat tjejen! Du får en verkligen att tro på att allt är möjligt!

  [Svara]

 • Svara Linnea 16 september, 2012 at 08:58

  Grattis, jag visste väll att du skulle överträffa dig själv.
  Du är en för mig, ny inspirationskälla och förebild 🙂

  [Svara]

 • Svara Maria 16 september, 2012 at 10:08

  Stort GRATTIS !! Du är grym verkligen …
  =)

  [Svara]

 • Svara Helena Bejmar 16 september, 2012 at 10:22

  Duktiga du!!
  Sen du var med i nyhetsmorgon läser jag din blogg varje dag. Jag har laddat ner appen och gjort ditt 24 min pass ett par gånger. Vissa övningar sjukt jobbigt men jag tar det efter min förmåga och hoppas på resultat. Själv sprang jag tjejmilen i år, inte så bra tid kanske men joggade lite lagom HELA vägen. 1,14 min. Har inget snabbt löpsteg. Hur kan jag träna på det??
  Kram Helena

  [Svara]

 • Svara inka 16 september, 2012 at 10:31

  Supergrattis ”lofsan”, mycket bra jobbat, och vilken tid! du är nog född att springa långlopp, såg så lätt ut. Tack för en jättefin blogg och inspiration, du levererar verkligen med en underbar energi.

  [Svara]

 • Svara Lina 16 september, 2012 at 11:39

  Ville bara säga stort TACK för en superbra och inspirerande blogg + att du hjälpte mig att få den tid jag fick igår på halv-maran (och blev helnöjd med!)…. Råkade nämligen hamna precis bakom dig i startfållan, blev extra-peppad och fick en tokig ide om att försöka hänga på i ditt tempo(stalker-varning haha!!). Lyckades den första milen, brukar vara segstartad i vanliga fall, men sedan tappade jag bort dig. Då var jag dock ”igång” och körde vidare på egen hand! Gick i mål på 1.42.43, jippi! Så stort tack igen för att du gjorde så att jag vågade gå ut lite hårdare och satsa 🙂

  [Svara]

 • Svara Övning ger träning 16 september, 2012 at 11:58

  Grymt jobbat! Mycket imponerande.

  [Svara]

 • Svara Kärlek och Politik 16 september, 2012 at 12:22

  Wow!! Bra jobbat – före under och efter – njut av din välförtjänta seger!! 😀
  ~Titti

  [Svara]

 • Svara Kicki 16 september, 2012 at 13:30

  Grymt bra jobbat!! Skulle oxå ha varit där men med en hals som spökar fick jag stanna hemma i år… Jag har sprungit tre halvmaror och bryter oxå ihop över mållinjen fast ned ett leende från öra till öra samtidigt! 🙂 samlar mig Dick ganska snabbt men så ringer jag maken och då kommer det över mig igen 😉 nu siktar jag mot Hässelbyloppet istället – då ska jag vara frisk igen!

  [Svara]

 • Svara Cindy 16 september, 2012 at 13:37

  Vilken prestation, härligt jobbat tjejen! 🙂 Tar med mig den inspiration jag fick av detta inlägg till morgondagens backintervaller! Lidingöloppet kommer gå strålande det också ska du se!

  [Svara]

 • Svara Madde 16 september, 2012 at 14:11

  Härligt jobbat! Blir _ så_ inspirerad av att läsa din blogg. Har alltid tränat men legat mest i konfortzonen och myst, fått mitt tredje barn för ett halvår sedan.

  Såg ditt resultat nu och min gamla klubbkompis kom på plats 18 (!!!) i samma lopp som du, 35 år och två små barn. Wow!

  Så nu bara måste jag fixa milen under 50 minuter. Ut från komfortzonen så ska det gå!

  [Svara]

 • Svara Annelie 16 september, 2012 at 14:49

  Tack för bra inspiration för en som trampar vatten just nu! Min löpning är så tung och jag har så svårt att hitta glädjen i löpningen som jag en gång gjort. Det du skrev om att du inte gör detta för någon annan än dig själv fastnade hos mig. Jag ska ta det till mig. Stort grattis till din grymma prestation!

  [Svara]

 • Svara Sara Borg 16 september, 2012 at 14:52

  Grattis till en riktigt fin prestation!

  [Svara]

 • Svara Jenny 16 september, 2012 at 16:57

  Du är GRYM! Det är alltid lika inspirerande att läsa din blogg. Min son är 2 månader idag och jag har bestämt mig för att springa Göteborgsvarvet nästa år. Det enda lopp jag sprungit tidigare är tjejmilen så detta blir en härlig utmaning! Nu håller jag bara tummarna för att min kropp håller, har lite skador sen en trafikolycka för 4,5 år sedan men med mycket envishet, träning och delmål så ska detta också gå! Tryter motivationen så kikar jag bara in här så är jag tillbaka på banan igen:-) Sen passar det mig att ha ett mål att sträva emot, gärna flera mål och delmål, då får jag ut mer av min träning.

  [Svara]

 • Svara Annie 16 september, 2012 at 17:15

  Grymt!!! Jag blir så inspirerad och IMPONERAD av dig!

  [Svara]

 • Svara Helene 16 september, 2012 at 19:28

  Grymt imponerande! Börjar lukta medaljtid på Lidingö 🙂

  [Svara]

 • Svara Linda 16 september, 2012 at 20:50

  Du. Är. Grym!
  Häfigt att läsa, men en ännu häfitgare känsla i kroppen kan jag tänka mig 😉
  Grattis!

  [Svara]

 • Svara jossan 17 september, 2012 at 11:33

  Sjukt imponerande och det där med att bli rörd på målgången är nog vanligt 😉
  Grattis 🙂

  [Svara]

 • Svara Sandra 17 september, 2012 at 14:17

  Du är grym kvinna =)
  GRATTIS till en fantastisk lopp.
  Du inspirera som sjutton, tack =)

  [Svara]

 • Svara anneli 18 september, 2012 at 11:21

  Hej
  Undrar om du har något förslag på bra löparhörlurar?

  MVH Anneli

  [Svara]

 • Svara Spellista till halvmarathon | Lofsan.se 25 april, 2014 at 20:58

  […] springer jag min andra halvmara, 21 km, på tävling. Min första halvmara sprang jag 2012, Stockholm Halvmarathon, det var ett av mitt livs bästa tävlingsupplevelser. Den halvmara jag springer imorgon arrangeras […]

 • Lämna kommentar