Lofsan

Restauranger i Makrigialos

Idag tog vi allihopa en promenad ner till byn Makrigialos. Det är några hundra meter till den riktiga gatan men sedan ligger restaurangerna på rad. Första delen av stans restauranger når man antingen direkt från den kilometerlånga stranden eller från gatan. Man kan inte gå med barnvagn längs stranden men väl på trottoaren innanför första kvarteret. Den andra delen av byn restauranger ligger längs med ett promenadstråk som avslutas med en liten hamn. Vi hade fått uppfattningen att det knappt finns några restauranger nere i byn och hamnen men jovisst! Många. Och med mysiga uteserveringar både på dagtid och kvällen. Det är lite knepigt att ta sig dit med barnvagn eftersom det är lyktstolpar strategiskt placerade mitt på trottoaren med smidigt intervall men sedan blir det enkelt. Det är kul att det knappt är en enda skandinav därnere, bara massa greker. Sedan vet man att några hundra meter upp vid dens tora hotellkomplexen hänger flera hundra svenskar, norrmän, danskar, tyskar och spanjorer.

Sixten fick åka på min rygg med ErgoBaby på vägen dit. Då vet jag att han aldrig tröttnar. Dessutom är det trevligt att kunna peka ut saker för honom och veta att han faktiskt ser, till skillnad från när han sitter i vagnen. Vi brukar sjunga ”Lilla Ludde” fast utbytt till ”Sixten” när han sitter på min rygg. Jag sjunger versen och Sixten bidrar med ”hohojaja”.

Först gick vi hela gatan bort och vände. Vi valde en ganska välbesökt restaurang, alla kretaner är ju lediga eftersom det är söndag, men efter att ha väntat i 20 minuter på att få beställa gick vi därifrån. Ni som undrar över ryggen på sittdelen till Orbit; man kan öppna upp ryggen för att släppa in luftcirkulation. Det är jättebra eftersom det är så varmt här. Mellan 34 och 38 grader. Baxter är sval i vagnen men suffletten är uppfälld när han sover. Ser ni på översta bilden? Istället för barnstol så vrider vi sitsen 90 grader och vips sitter Baxter som en kung.

Istället förärade vi värsta grymma crêperian vårt sällskap. Med soffor i en loungedel, 70-talsmusik á la Motown och fantastisk service blev vi så överraskade. Jag åt en fetaostburgare, otippat gott kryddat, alla biffar vi ätit har varit på jättefin färs med bra kryddor, och Hans någon märklig matcrêpe med kött och salami. Så om ni är i Makrigialos och vill äta bra och fräsch mat till nästan ingen peng alls, gå till Coukos, precis i början av gågatan. Gillar ni crêpes kommer ni inte bli besvikna. Resten av menyn var varierad och spännande, hit går vi tillbaka senare i veckan!

Ser ni vår efterrätt däruppe? Mums säger jag bara. Hans och jag delar alltid efterrätt. Bra smaltips om man nu tänker på sånt. Sixten gav Baxter nappen från bordet på sista bilden. Den talar för hur det har varit sedan vi kom hit; i 10 dagar med andra ord. Sixten, som varit världens nappkille, har inte använt den en enda gång. Innan så har han alltid somnat och sovit med napp, i bland även i bilen. Men på Kreta är Sixten inte intresserad av napp, skakar bara på huvudet. Tänk om det var så enkelt. Han var färdig liksom. Från en dag till en annan. Vi får se, kanske ångrar han sig hemma. Exciting.


Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Lillan 25 juli, 2011 at 12:19

  Hej, Vad härligt det ser ut. Vi ska åka dit hela familjen i sep, och jag kommer ha med en ni månaders. Jag tänkte höra med dig vad du ger Baxter för mat, äter han det ni äter eller ger du barnmat? Finns det att köpa på plats?
  Ha det fortsatt underbart.

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Åh, ni kommer att bli så nöjda!

  Baxter dricker specialvälling som vi har med hemifrån, det finns Nestleburkar med puré att köpa överallt också. Däremot är blöjor svindyrt, det går åt många fler när man badar också så om ni ska vara här länge och har utrymme kan det vara en idé att ta med hemifrån.

  [Svara]

 • Svara jojjan 25 juli, 2011 at 16:09

  Jag uppskattar verkligen att du bloggar på semestern! Härliga semesterbilder blandat med träning och hotellbetyg. Det känns nästan som att jag är med er på semestern 😉 Nu ska jag strax ge mig ut på en löprunda. Fick en startplats till tjejmilen i morsdags present. Har tidigare bara sprungit fem km som längst men nu springer jag en 8 km runda utan problem utan varken onda knän eller höfter (som spökat för att jag blivit för ivrig i löpningen). 🙂

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Vad roligt att du uppskattar det!

  Lycka till med löpningen, ska du springa i Stockholm?

  [Svara]

 • Svara amanda mamma till lukas 25 juli, 2011 at 18:31

  hej lofsan jag hoppas att du svarar på denna frågan, jag alltid har undrat skulle vara mycket tacksam för svar!

  jag undrar finns det bugaboo här i stockholm, skulle jätte gärna vilja ha en sån vagn men när jag går till babyland (en stor affär med barnsaker) så finns det inte, man ser att du vet mycket om vagnar det är darför jag frågar dig och föresten sixten och Baxter är helt underabara och jätte söta! du är själv jätte snygg så!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Tack!

  Bugaboo Donkey finns att beställa på Barnbutiken på Gamla brogatan redan nu, den levereras då i september. Den första leveransen kommer att ta slut direkt om man inte har förbokat så passa på redan nu!

  Jag älskar vår Bugaboo Donkey!

  [Svara]

  amanda mamma till lukas Reply:

  jaha men bugaboo donkey är väl till två barn/tvillingar! jag skulle vilja köpa bara 1 plats/en barn

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Sorry! Jag var för snabb med att läsa! Den vanliga ensitsiga Bugaboon finns också på Barnbutiken. De har massa färger att välja mellan och snabb leverans! Hälsa från mig om du går till Gamla Brogatan!

 • Svara jojjan 25 juli, 2011 at 21:48

  Yes, jag ska springa i Stockholm! Sprang en kortare runda idag, 6 km, då ja kände mig lite sliten. Tyvärr fick jag ont i båda höfterna. Skit! Blir till att ta det lite lugnt nu.

  [Svara]

 • Lämna kommentar