Lofsan

Restaurangen – Ocean Beach Club Makrigialos

Familjen Renman äter middag på Ocean Beach Club Makrigialos

Jag måste tyvärr skriva att efter två besök på vår restaurang här på hotellet är jag inte imponerad. Det är synd för det mesta vi möter varje dag är på topp; personal i baren, städning, poolen, solbäddar och så vidare. Det märks att hotellet är nytt och att ambitionsnivån är hög. Men tyvärr blir dalarna djupa om topparna är höga. De centrala punkterna håller hög standard men restaurangen har en hel del att jobba med om de ska leva upp till de andra områdenas standard. Det blir Grand Hotellkänsla vid poolen och motellfeeling i restaurangen. Det är inget fel med motell om det är det man förväntat sig och betalat för men Ving säger:

”… det bästa av Medelhavets mat…” och…smakupplevelser utan gränser…”

och då är förväntningarna därefter.

För det första har vi vid båda våra middagar bara presenterats allinclusivemenyn, som man i och för sig kan beställa á la carte  ifrån men vi är inte intresserade av att ta förrätter mezestyle från buffé och sedan efterrätter där bredvid. Vi vill äta mat som inte ligger på varmhållning i kantiner som en skolmatsal, speciellt inte för de priser som anges. Det finns en ren á la cartemeny men den glömdes tydligen bort. Två middagar på raken. Efter missförstånd från servitörens sida fick vi ikväll till slut varsin tallrik med souvlaki och pommes. Det stod pitabröd i menyn men det var nog hönökaka istället. Seg som en skosula.

För det andra  så betalar vi tre gånger högre pris på hotellets restaurang än för en souvlaki på vår favoritrestaurang ute på byn. Det borde vara högre kvalitet på maten. Det är gott men inte som det borde smaka med tanke på prisnivån. Det är tur att all personal är supertrevlig och att det är en snygg restaurangdel för annars vore det lite floppat. Man får gärna ta saftigt betalt för mat. Men då ska menyn och maten som serveras hålla en hög kvalitet. Det räcker inte bara med trevlig personal.

Det passar oss bättre att äta på någon restaurang ute på byn, vi har fått en riktig favorit, eller handla i hotellets lilla minimarket (så himla bra att den finns! och allt går att sätta upp på rummet så vi behöver aldrig gå runt med pengar, bara att hämta en glass åt Sixten och sajna ett kvitto, I like!) och göra grekisk sallad och äta på balkongen. Det är många av gästerna som har allinclusive och de verkar helnöjda men det konceptet passar inte oss just nu. Kanske om några år när gräbsen blir äldre. Tills dess anpassar vi oss efter deras status och vad vi är sugna på för kvällen. Just nu blir det mycket halloumi (som jag alltid trott var grekiskt men det är tydligen cypriotiskt?) och kyckling. Och så hoppas vi att Baxter är nöjd i sin Orbit och att Sixten är iPadsugen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Jessica 21 juli, 2011 at 08:16

  Så himla roligt att läsa om era upplevelser på semestern! Ser helt underbart ut. Älskar Grekland och den grekiska maten så kanske blir det ett besök dit någon gång… Jag kan dock inte låta bli att undra om du är sponsrad av Ving, med tanke på dina beskrivningar och ”rescensioner”? Så spännande i så fall!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Det ÄR helt underbart!

  Nej, jag är inte sponsrad av Ving.

  [Svara]

 • Lämna kommentar