Lofsan

Restaurang med barn

När vi bor på hotell i en storstad under så pass lång tid som en vecka så tycker jag att matbiten är den jobbiga delen. Om barnen hade varit äldre hade det varit lättare att sitta på en restaurang och man kan välja matställen efter smak och humör och inte efter barnvagnsutrymme. Jag försöker hitta butiker och restauranger som har lite högre ljudvolym än andra, då märks det inte lika mycket när vi kommer med vårt följe, iPads och iPhone och youtube går för fulla muggar för att vi i alla fall ska hinna få maten till bordet innan barnen tröttnat och vill vidare. Här i London bor vi precis ovanpå en Pret a Manger, nyttig färdigmat, kaloriangivet innehåll och lätt att ta med till hotellet. Jag brukar köpa med dagens måltider därifrån, tömma minibaren (alltså inte tömma som i svepa) och fylla på med mina egna livsmedel. Då kan jag äta middag ”hemma” medan barnen tittar på TV eller sover och slipper all flottig restaurangmat, som i och för sig är god ibland men inte varje måltid under en veckas tid.

Första kvällen här i London åt vi på Pizza Hut, Sixten och Baxter älskade sin milkshake. Jag åt en ny typ av pizza som man köper per bit, 500 kalorier. Alldeles lagom för mig. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Svara ellenojag 11 januari, 2012 at 09:31

  Ja va sjutton skulle man gjort utan Ipad/Iphone!? hur gjorde folk förr liksom!? 😉
  fortsätt njuta av London snygging!
  kram o puss

  [Svara]

 • Svara sophia 11 januari, 2012 at 10:31

  Jag tycker som du med maten, men det jobbigaste för oss när vi reser är att mina barn är så otroligt kinkiga med maten och inte alltid gillar restaurangmaten någe vidare? Äter dina barn det mesta?

  En annan fråga. Räknar du alltid kcal? Är du jätte strikt med ditt intag?

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Nej, Baxter äter allt jämt och älskar mat med Sixten är just nu i matvägransperiod. Han äter smörgås och dricker mjölk. Vi låter honom vara eftersom han växer bra, är glad och pigg och dessutom fortfarande dricker välling ett par gånger per dygn.

  Jag är inte strikt med mitt kaloriintag just nu, när jag har satsat på att komma i form efter mina graviditeter har jag varit det. Jag vet ungefär hur många kalorier allt jag äter innehåller så jag behöver inte räkna. Eftersom jag träna mycket och inte har som mål att gå ner i fett så ligger jag på plus minus noll i intag/förbränning men när jag tränat efter förlossningarna har jag legat 500 kalorier under vad jag gjort av med.

  [Svara]

 • Svara Maria 11 januari, 2012 at 11:08

  Prova Caluccios på St Christophers Place, en tvärgata ner till vänster från Oxford Street ca 3-4 kvarter från ert hotell. God italiensk mat inte alltför långt från Vapiano i menyn, lite lagom stimmigt så funkat för oss med småbarn. Barnstolar och trevlig personal ingår. Gott och mysigt!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Åh tack Maria! Du kommer alltid med så bra tips!

  [Svara]

 • Svara Emelie R 11 januari, 2012 at 22:14

  Älskar Pret-a-manger!
  Var i London innan jul och blev så glad över att hitta en ”snabbmatskedja” med så vettiga alternativ. Dessutom dräller det ju av dem så man behöver inte leta länge. Undrar då alltid varför inte dessa kan ta och transportera och sprida sig även till Sverige? Vi har ju ett tråkigt utbud vad gäller nyttiga snabba alternativ.

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Ja, jag saknar verkligen liknande koncept i Sverige!

  [Svara]

 • Lämna kommentar