Lofsan

Resa med eller utan barn?

Tidigare i veckan bokade vi våra semesterveckor för sommaren. Jag har ett samarbete tillsammans med företaget Ving. Vårt samarbete innebär att jag kommer att hjälpa till med att svara på frågor om att resa med barn och berätta om de resmål vi besökt samt framför allt att resa till, utvärdera och blogga om Vings resmål och hotell.

Våren 2012 öppnar Ving ett helt nytt Sunwinghotell i Turkiet, närmare bestämt i Side på East Beach. Detta hotell kommer vi att bo på under två veckor i juli. Vi vill semestra hela vägen ut och bor gärna på ett hotell som har full service för barnfamiljer (skillnad mellan Sunwing och andra hotell) med pooler för alla åldrar (barnens storebror är 9 år), restauranger och matbutik inne på hotellområdet. Vi uppskattar närhet till stranden och lägenhet med både möjlighet att laga sin egen mat eller köpa med sig mat upp från restauranger eller butik. Eftersom vi reser med småbarn som somnar tidigt är det viktigt för oss att lägenheten har bra läge på hotellet så att det är mysigt att sitta på balkongen på kvällarna och inte titta in i en betongmur eller störas av nattklubbar. Vi vill kunna välja middag utifrån humör och hur pigga barnen är så vi bokar inte all inclusive eller middagspaket. Passar det med restaurangmat så kan vi gå ner dit, annars är det lika mysigt att äta middag på balkongen tycker jag. Alla Sunwing har en egen matbutik så det blir extra smidigt. När vi var på Kreta i somras fick vi till och med sätta upp allt vi handlade i butiken på rummet så vi behövde aldrig ha pengar med oss. Däremot så satsar vi på att starta dagen på bästa sätt och har beställt frukostbuffé till oss alla. Det känns lyxigt och smidigt med tre barn som är redo att hoppa i poolen så fort som möjligt. Föresten så äter alla barn under 12 år gratis på Sunwing så det är ekonomiskt smart.

Illustration på hur det nya Sunwing Resort Side East Beach kommer att se ut.

Hans och jag har aldrig rest på riktigt utan barnen (förutom en natt i Köpenhamn) och i maj ska vi till New York en weekend bara vi två för första gången. Jag kommer säkert längta ihjäl mig efter barnen men samtidigt ska det bli underbart att få uppleva New York på ett annat sätt, utan barnvagn, utan barn på restauranger och på ett barnovänligare hotell. New York är ju inget resmål som man åker till för att slappna av och chilla, jag tror alla som varit där håller med om att man är helt slut efter en dag på stan. Om man däremot vill resa i väg utan barn och slappa så kan jag verkligen rekommendera Vings så kallade Sunprimehotell. Om Hans och jag ordnat med barnvakter en vecka och tagit ledigt från jobbet för att åka på solsemester utan barn så skulle jag verkligen uppskatta ett barnfritt hotell, som Sunprime med 16årsgräns. Min syster och vår pappa har precis kommit hem från en veckas lugn och ro med sol och bad på Playa del Cura och hotellet Riviera Beach Suites & Spa på Gran Canaria. Precis som alla Sunwing Resort har Sunprime välutrustade gym med SATS gruppträningsklasser så att man kan passa på att träna när man har tid, på semestern. Restaurangerna på hotellet är så vuxenanpassade som det kan bli och det råder vuxenfokus på hela hotellet. Det skulle Hans och jag verkligen uppskatta om vi reser till solen ensamma nästa vinter.

Sunprime Riviera Beach Suites & Spa i Playa del Cura, Gran Canaria.

Kan ni tänka er att åka utomlands en vecka utan barnen? I första hand reser jag gärna tillsammans med barnen men det är klart att ges möjligheten skulle jag inte tacka nej till en vecka på Playa del Cura. Eller hur?!

Vill du läsa om vår resa till Kreta och Sunwings Ocean Beach Club sommaren 2011 och alla blogginlägg jag gjorde därifrån kan du klicka på bildkollaget nedan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Svara ♥ TUMADRE - ensamstående mamma till två ♥ 8 april, 2012 at 17:09

  Åh, så underbart! Vi var i Turkiet förra sommaren, i juli när det var som allra varmast och uppemot 45 grader flera dagar i veckan. Vi trivdes så bra! Turkiet är verkligen gästvänligt, varmt, det var god mat och fina stränder. Jag ser framemot dina recensioner därifrån – jag läste flitigt när du var på Kreta förra sommaren 🙂

  [Svara]

 • Svara Lina 8 april, 2012 at 17:43

  Åh det ska bli intressant att få följa er resa i Turiket med barnen. Vi var i Turkiet för 2½ år sedan med barnen o det var helt ok.
  Men förra året i september reste jag o sambon själva, utan barn en vecka till Kreta o det var helt underbart. Blir ju en helt annan resa. Jag tycker att man absolut kan unna sig en sådan resa en gång om året när det bara handlar om en vecka… Vi kommer göra om en ”resa utan barn” även detta året.

  [Svara]

 • Svara I min lilla lilla värld 8 april, 2012 at 19:14

  Nope. Inte en vecka. Jag vill dela allt det där med dem. En weekend är en annan sak

  [Svara]

 • Svara Therese 8 april, 2012 at 19:22

  Vi har en pojke på 8 mån och har inte rest något med honom ännu. Jag är absolut för resor utan barn, tror det behövs ibland. Vi planerar att åka på vår tredje NY-resa när Theo kanske är runt 1,5år. då blir det utan honom så man kan shoppa shoppa shoppa och sitta och njuta av maten länge:) kommer inte ha dåligt samvete för jag vet att han har det bra där han är.

  [Svara]

 • Svara Katarina 8 april, 2012 at 20:01

  Åh, vad kul det skall bli att läsa om!

  Jag har följt din blogg ett tag, men nu kunde jag inte låta bli att kommentera! Kände igen allt du skrev typ, tycker ju likadant 😛
  Jag hittade den när jag sökte på OB på kreta. Vi skall själva dit i sommar med vår då 1.5 år gamla son. Längtar sååå efter att ha läst alla dina inlägg om det!

  Jag vill också samarbeta med ving, haha, låter ju hur nice som helst att få åka och testa hotell :))

  [Svara]

 • Svara ellenojag 8 april, 2012 at 20:26

  Ska bli kul att ”hänga med” på er resa till Turkiet!!
  jag och Anders var på Sunprime Riviera Beach Suites & Spa i Playa del Cura, Gran Canaria innan vi fick Ellen, så skönt med barnfritt hotell, när man själv itne har barn 😉

  [Svara]

 • Svara Em - mamma på NZ 8 april, 2012 at 22:40

  Jag skulle inte kunna lämna bort vår son i en vecka för att åka på semester. Han är 18 månader och har varit med oss i både Singapore, New York och på två långflygningar mellan Nya Zeeland och Sverige. Vi njuter gärna av en kväll på tu man hand men när kvällen är slut vill vi hem till vår lille älskling. Jag har förstått (efter att ha pratat m vänner i sverige) att det är ovanligt att aldrig ha lämnat bort sitt barn över natten, men för mej har det aldrig funnits en anledning eller behov av det. Kanske för att vi alltid rest mycket, även innan vi fick barn.. Tids nog kommer han vilja ha sleep-overs hos sina vänner eller själv säga att han vill sova kvar hos farmor, men då är det hans val. Tillsdess upplever vi våra semestrar och weekends away tillsammans!

  [Svara]

 • Svara Aniika 10 april, 2012 at 07:13

  Jag åker till Istanbul på reportageresa för Ving i maj. Oj som jag ser fram emot det!

  Grattis till blodådran på armen förresten, grymt jobbat! 🙂

  [Svara]

 • Svara ulrikatrendspanar 13 april, 2012 at 10:10

  Men så kul att du ska skriva om resor också:) då ska jag passa på att fråga dig om lite tips. Jag och min väninna ska åka på tjejresa i höst oktober/november. Det är vi och våra småtjejer som då är 3,5år gamla.

  Vart ska vi åka? Vi vill såklart ha det varmt och skönt – ha ett bra hotell som både har barnklubb och träning och kanske lite spa till oss stora tjejer.

  Vad är det som gäller då tror du?

  Kram Ulrika
  http://blogg.alltforforaldrar.se/ulrikatrendspanar/

  [Svara]

 • Lämna kommentar