Lofsan

Rena barnkläder

På fredag morgon åker vi äntligen till New York! Förutom denna resas höjdpunkt och fokus,  att Hans och jag ska springa New York Marathon, ser jag fram emot att komma hem med lite nya kläder till Sixten och Baxter. Barnkläder  är ett stort intresse hos mig.

MG_5170-610x406

Jag satsar nästan alltid på hög kvalitet när det gäller kläder till gräbsen. Förutom att slitstarka välsydda kläder håller längre så upplever jag att de inte blir urtvättade på samma sätt som många billigare plagg. I längden blir det mer prisvärt eftersom Baxter tar över Sixtens plagg som sedan antingen går vidare till vänner eller säljs. En stor bonus är såklart miljöaspekten.

Vi har provat många olika märken på tvättmedel under årens lopp. Ett märke med brett sortiment av Svanen-märkta produkter är Vanish. Sedan en tid tillbaka använder vi deras tvättmedel och fläckborttagare flitigt, framförallt på gräbsens kläder när de kommer hem från förskolan och har med sig fläckar från gräs och sandlåda.

IMG_9269

Vanish Oxi Action Pulver är min favorit, både för att det är effektivt mot fläckar och kan användas i låga temperaturer men även för att det är parfymfritt och rekommenderat av Astma- och Allergiförbundet. Eftersom jag själv är känslig mot vissa saker vill jag helst att produkter som gräbsen kommer i kontakt med ska vara parfymfria och utan färgämnen och därför känns detta som ett bra val.

Jag är nyfiken på era bästa tvättips när det gäller barnkläder och typiska barnfläckar. Sitter du inne på något riktigt bra knep som du vill dela med dig av? Bland er som tipsar tävlar jag ut ett Vanish-kit med olika produkter.

Har du inte testat Vanish och är nyfiken på deras produkter kan du beställa hem prover om du går in på Facebook.

Inlägget är i samarbete med Vanish.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Kommentarer

 • Svara pilla 29 oktober, 2014 at 16:59

  Kanske ses på flyget till NYC då!

  [Svara]

 • Svara Mauri 29 oktober, 2014 at 19:19

  Nu tappade du mitt intresse för den här bloggen helt och hållet. Att du ska hålla på och göra reklam för en massa saker hör inte hemma i en träningsblogg. Hoppas du får mycket pengar för det, för i längden kommer du förlora på det. Tack och adjö.

  [Svara]

  admin Reply:

  Hej! Jag tycker att det känns väldigt bra att jag kan få betalt för alla de hundratals timmar som jag lägger ner på att göra mina bloggläsare nöjda. Det finns många träningsbloggar helt utan reklam som du kommer att älska. Välkommen tillbaka om du vill!

  [Svara]

 • Svara Maria 29 oktober, 2014 at 21:50

  Jag brukar gnida in fläckarna med lite linoljesåpa och sen tvättar jag som vanligt, antingen med ett bra parfymfritt och miljömärkt tvättmedel eller med flytande linoljesåpa. Tycker som du att det är viktigt att tänka på vilka kemikalier som barnen kommer i kontakt med och att även försöka ha ett miljötänkande.
  Tack för en inspirerande blogg, du är bäst!

  [Svara]

 • Svara Anna 30 oktober, 2014 at 11:22

  Jag är inte heller så bekväm med dessa inlägg som sker ”i samarbete med” (t ex för rakprodukter för några veckor sedan?!). Jag upplever inläggen som otroligt krystade och mitt totala förtroende för bloggen minskar.

  Dock stör det mig inte så mycket att jag skulle sluta följa bloggen, definitivt inte. Men mitt positiva intryck av bloggen minskar för var gång ett sådant här inlägg dyker upp.

  Avslutningsvis vill jag verkligen tacka för alla andra bra och peppande blogginlägg, älskar när du lägger ut passupplägg och övningar! Och när du skriver om din egen träning, det ger mig mkt motivation både som tränande och instruktör!

  [Svara]

  admin Reply:

  Tack för att du berättar att du tycker om min blogg!

  [Svara]

 • Svara Linda KW 30 oktober, 2014 at 11:38

  Din blogg-> du skriver vad du vill. Skitbra tycker jag. Mitt tips vad det gäller rengöring av barnkläder, galltvål. Tycker det funkar bättre än Wanish på just gräsfläckar som är mer regel än undantag på knäna efter alla fotbollsmatcher!

  [Svara]

 • Svara Anna 2 november, 2014 at 18:34

  Tänker man på miljöaspekten så borde man definitivt inte använda Vanish! Finns bättre och mer skonsamma produkter att använda ex galltvål, olivtvål, såpa osv…
  Så mitt tips är att använda någon av dessa och skippa Vanish.

  [Svara]

 • Svara Anna 2 november, 2014 at 18:38

  Och jag håller med ovanstående om reklaminläggen, de är bara obehagliga att läsa. Har inget emot att du har reklam på bloggen, klart du ska tjäna pengar på det! Men att försöka framställa det som dina personliga åsikter lämnar en sur eftersmak. Det känns lite fejkat och opersonligt.

  Passar på att tacka för en bra blogg!

  [Svara]

 • Svara Ramona 3 november, 2014 at 15:56

  Försöker tvätta ekologiskt, så försöker få bort fläckar med galltvål och tvättnötter. Dessa fungerar prima på ”vanligt, dagligt” smuts, men på svårare fläckar behöver jag nya tips. Kanske borde pröva på vanish 😉

  [Svara]

 • Svara Vanish-vinnare! | Lofsan.se 13 november, 2014 at 15:24

  […] Hans och jag reste till New York för att springa marathon hade jag en tävling i samarbete med Vanish. Jag bad om era bästa tvättips när det gäller barnkläder och typiska […]

 • Svara Matilda 14 mars, 2016 at 19:23

  Håller med ovanstående, jättetråkigt att du framställer reklam på det där sättet. Känns oerhört krystat och jag blir illa till mods. Får väldigt dåliga vibbar av det.

  Jag hade aldrig själv använt mig av Vanish på mina barns kläder, inte en chans! Galltvål, olivtvål, linoljesåpa etc. är MYCKET bättre för både kläderna och barnet. Vanish är kemikalier på burk! Usch!

  [Svara]

 • Lämna kommentar