Lofsan

Regn blev sol

Idag har jag haft en rent ut sagt skitdag. Det händer så extremt sällan, minns inte ens. Hans är ju bortrest och jag tog nattrejset med killarna själv. Det är alltid tufft att kliva upp typ 50 ggr mellan 23 och 06, inte värre för mig än för någon annan. När gräbsen gjorde morgon strax före 07 låg jag och drog mig i sängen. Jag ser från vår säng rakt ut till soffan där de satt och kollade på Disney Junior. Sixten kom och frågade efter min iPhone, Osoooo (Oso Special är hans favorit på YouTube) och jag tänkte att jag skulle få en lugn stund extra och gav den till honom. Jag nickade till och vaknade av att Sixten kom och bad om ostkaka. Ostkaka?! Jag tänkte att han nog var hungrig men tog varvet genom vardagsrummet först för att ta med mig pottan ut till toaletten. Jag lyfter på toalettlocket och ser min iPhone ligga där nere på botten och visa Oso. Suck!

Jag fiskade upp den och stängde av You Tube. Ringde till Hans (från mobilen!) och svor en lång ramsa. Sixten fortsätter tjata om ostkaka och jag blev arg eftersom jag inte kunde höra vad Hans genom Sixtens tjat. Jag sa till Sixten på skarpen, väldigt ovanligt för att vara jag och Sixten bröt ihop totalt. Det kändes som att hans ostkaketjat var en undanmanöver för att jag skulle glömma bort iPhonefadäsen.

Vi försonades men jag var på sjukt dåligt humör. Sixten var känslig som en fjäder. Baxter gnällde eftersom han var trött. Kaos. Jag bestämde snabbt att sluta stressa och skrev till Hans på facebook att han skulle ringa förskolan och så fick Sixten följa med till Sats istället. Han har inte varit sig själv idag så vi har haft många konflikter kring skitsaker som han aldrig håller på med annars. Fast i badkaret var de båda superglada och hoppade och plaskade. Sixten och Baxter har börjat leka såna där vilda lekar som man vet kommer att sluta med tårar men som jag inte har hjärta att avsluta eftersom de har så roligt tillsammans.

Dagen har känts så där grå som den bara kan göra om den startar med en mobil i toaletten och jag har räknat ner till Hans kommer hem. Jo, men om det är någon dag hans flygplan ska vara inställt så är det idag?!

Jag lyckades övertala min syster Agnes att komma på besök efter träningen så att jag få lite pepp. Hon är en bra lyssnare. Hans trillar in senare ikväll hoppas jag men tills dess ska jag tvätta ytterligare en tvättmaskin, städa undan och ta nya tag. Jag har fått fler fina mail från er läsare idag och det gör mig så himla glad. Lika mycket som JAG inspirerar ER inspirerar NI MIG!

Som avslut på dagen fick jag äntligen besked om att ett av projekten jag har på gång i höst går i lås och i oktober blir det åka av. Ni ska få veta mer. 🙂

Dagen började helt fel men slutar på ett bra sätt. Ikväll är det dessutom Hollywoodfruar, my favourite!

PS. Undrar ni hur det gick med min iPhone? DS.

PS2. Den är helt kocko och ringer upp hejvilt, väljer bland apparna och klickar… Jag hoppas verkligen att den går att synka med datorn snart så att jag kan säkerhetskopiera alla bilder och filmklipp. DS.


En fin bild på Baxter från häromdagen som jag lyckades rädda från mobilen genom att maila den till mig själv…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Miss Agda 26 september, 2011 at 17:41

  Nämen nej, stackaren. Vilken dag. Fast slutade bra 🙂 Hoppas iPhonen hämtar sig! Kram på dig starka mamman

  [Svara]

 • Svara Jenny 26 september, 2011 at 20:12

  Du har säkert redan hört knepet, men en vattenskadad iPhone mår riktigt fint av att stängas av och sedan läggas i en plastpåse fylld med ris. Bort med luften, knyt ihop och låt ligga några dygn. Gärna där det är lite varmt.

  Jag har testat själv efter en iPhone i handfatet (kan dock inte skylla på barnen, jag var bara lite stressad…) och den funkar ypperligt efter det. Innan rispåsen var den knäpp och aktiverade röststyrning hela tiden.

  [Svara]

  lofsan Reply:

  En kompis tipsade också om rispåsen så inatt blir det sovning på golvvärmen i risbädd för mobilen. Håll tummarna!

  [Svara]

 • Svara Gunilla 26 september, 2011 at 20:18

  Nu måste jag lämna ett avtryck här känner jag. Vilken pruttdag det började med! Usch tur de inte är så många ändå. Jag läser här varje dag, flera gånger om dagen. Du är helt klart en förebild! Jag har två små tjejer på 2 och 5 år och jag är reumatiker och kämpar på med träningen på det plan jag kan. Alla dagar har olika förutsättningar och det är svårt att planera träningen i förväg. Men det svåraste är ändå godiset….sockret…blää. Men nu kör jag och hoppas (kämpar för) att det håller. Då är läsning av din blogg helt klart nåt som motiverar starkt! Hoppas luren funkar o mannen är hemma imorgon och att solen lyser från början då!

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Tack för dina fina ord! Det är knepigt att vara reumatiker och hitta en nivå med träningen som fungerar. Det är bra att du söker balans med godiset. du behöver inte sluta äta det helt men LAGOM är bäst… 🙂

  [Svara]

 • Svara Annica 26 september, 2011 at 21:17

  Du är grym! Inne och läser flera ggr per dag. Blir verkligen peppad till träningen när jag läser det du skriver. Det som gör dig så grym är att du är helt vanlig men ändå ovanlig. 🙂 Lite flummigt, men du kanske ändå förstår. Slut på reklamen. Nu är det fruarna som gäller igen.

  [Svara]

 • Svara lillal 26 september, 2011 at 21:23

  kramar t dig 🙂

  [Svara]

 • Svara Anna 26 september, 2011 at 22:10

  Bajsdag helt enkelt men vilken tur att det vände. Jag har precis som du svårt att säga till på skarpen. Jag vill inte förolämpa eller försätta min son i en situation där han känner sig förminskad. Barn är så starka individer vid så unga år. Det är skitsvårt det där för man vill ju sätta gränser och inte skapa ett monster.

  [Svara]

 • Svara Johanna 26 september, 2011 at 22:15

  Hej!
  Ett tips är att plocka bort batteriet och simkortet, lägg allt i en påse med ris… Det brukar suga upp all eventuell fukt som är kvar!
  Eller om man kan så virar man in delarna i tex en handduk och lägger på ett element (om man har det i sin bostad).
  Lycka till!!

  [Svara]

 • Svara M.H 26 september, 2011 at 23:16

  Oj vilken dag … hoppas rispåsen gör susen,vanlig mobil kan man öppna frottera mjukt & föna 😉
  Läste om din flytt,grattis ! Ser toppen ut och Söder är väl Stockholms pärla tycker jag, bara att promenera runt Långholmen eller Reimers är ju så mysigt,bra gångväg redan från parkleken i Tanto.
  Hoppas resten av veckan flyter på bra.
  /Martina

  [Svara]

 • Svara Jenny 27 september, 2011 at 06:36

  Hoppas dagen idag blir bättre och att telefonen repar sig, åtminstone tillräckligt för att rädda det som finns på den.

  Jag kom på att du kanske kan svara på en Ralph Lauren-fråga som jag grubblar lite på. RLs barnkläder är ju små i storlekarna, så där är jag van att gå upp till mina killar, men nu ska jag skicka efter kläder till storebror som är 8 år och hamnar då bland storlekarna S-XL. Jag beställde en stickad tröja i våras i storlek M (10-12) som är riktigt stor och där S hade varit mycket bättre. Nu ska jag beställa lite pikéer och en långärmad rugbytröja och funderar på om det ska bli S eller M. Har inte möjlighet att prova tyvärr, men tanken slår mig att kanske är den serien kläder inte så små i storlekarna som Toddler-kläderna?

  Det var nu jag kom på att ni har ju också en storebror i familjen, har ni handlat RL till honom och har du i så fall någon känsla för de större storlekarna bland barnkläder?

  [Svara]

 • Svara MansonDust ~ nybliven 4-barnsmamma 27 september, 2011 at 08:49

  Kul att läsa att du också har skitdagar ibland. Jag trodde nästan att du var lite övernaturlig där ett tag. 😉

  [Svara]

 • Svara nygravid 27 september, 2011 at 09:04

  Hej Lofsan!
  Vilken tur ändå att dagen blev bra till slut, hoppas att ni fick sova i natt också!
  Kommenterar lite anonymt idag, för jag har precis fått reda på att jag är gravid (tjoho!), bara i v 4-5 so far. Tränade ingenting under min förra graviditet, för jag hade inte kommit igång med träningen innan graviditeten, periodare. Men nu har jag tränat rätt mycket (ca 4 pass i veckan) sen årsskiftet, mest styrka och intervaller har jag kört i ca 2 månader. Jag undrar hur du tycker att jag ska lägga upp konditionsträningen nu? Ska jag skippa intervallerna och bara ta en löprunda (el motsvarande) i stället?
  Keep up the good work!
  Kram

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Grattis! Då håller vi tummarna att det går bra. Fortsätt med intervallerna så länge som det känns bra!

  [Svara]

  nygravid Reply:

  Fasen, jag som hoppades få en ursäkt att slippa intervallerna 😉

  [Svara]

 • Lämna kommentar