Recept på nyttig chokladmousse

20140107 kl 16:55 » Lofsan

Vi jobbar på att byta ut jullovets kvällsglass till ett bättre alternativ härhemma. Ett nyttigare val behöver inte innehålla färre kalorier men har bättre kvalitet på innehållet. Stor mängd protein och bra fetter är jag ofta ute efter.
 
 Efter 2 experiment hittills med kesella, ägg och kakao kan jag nu dela med mig av ett recept på en nyttigare version av chokladmousse med högt proteininnehåll och lite socker och fett, om man vill.
 
 Hans gillar inte detta mellanmål men för mig som gillar choklad och söt smak är det perfekt.
 
 Vad tycker du?
 
 Innehåll till 2 personer:
 
 2 äggvitor
 250 gram lättkesella
 5 teskedar kakao
 Ev honung för sötma
 Ev rent jordnötssmör för nötsmak, mer fett och högre kaloritäthet
 
 Gör så här:
 
 Vispa äggvitan till ett styvt skum
 Blanda ner kesellan och de andra ingredienserna. Blanda ordentligt.
 
 Servera!16 kommentarer på “Recept på nyttig chokladmousse”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Elin

  Hej!
  Jag äääälskar din blogg och ditt sunda tänk kring träning och mat 🙂 och det var ännu bättre när jag kikade in idag och hittade lite recept på kvällsgott. tack!!

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Marja - Baka Sockerfritt

  Mums, det låter spännande! och ser jättegott ut!

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Elinor

  Åh det ser gott ut, blir ett bra kvällsmats-alternativ på min vilodag.

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Therese

  Verkar supergott, måste testa! Ett mellanmål helt i min smak 🙂

  [Svara]

 5. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)mari

  =) Mums. ska testas ikväll.

  [Svara]

 6. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Nina L

  Hej! Nyligen hittat hit, väldigt trevlig och varierad blogg!
  Ett fredagsmys som jag ”hittade på” när jag blev trött på ostbågarna är: några matskedar matlagningsyoghurt, en mogen avocado, ev lite sötningsmedel (jag tog en tesked florsocker) och valfri mängd frysta blandade bär. Mixa, och voilá! en god glass! Funkade smygbra på barnen som inte fattade att de åt avocado…

  [Svara]

 7. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Saras Träningblogg

  Det ser ju iallafall väldigt gott ut 😉

  [Svara]

 8. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Nina

  Spännande! Det måste testas 🙂 Tack för tipset!

  [Svara]

 9. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Gabriella

  Hej! Kan inte du skriva lite om träningsupplägg? Hur kan jag prestera inom löpningen och styrkan? Jag älskar att springa långt och älskar även känslan av att kunna lyfta tungt i marklyft. Jag får ut så mer synliga resultat av styrkan så vill inte prioritera bort den biten men jag får ut mer psykiskt av löpningen och vill gärna springa en halvmara. Går det? Just nu tränar jag tresplit och springer 3dagar i veckan. Har hund och barn och känner att mkt tid försvinner från familjen. Kan jag börja kombinera mina pass? Lång kommentar men tror fler vill veta mer om träningsupplägg. Tack för en inspirerande blogg 🙂

  [Svara]

 10. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Antonia

  MUMS vad gott! Testa ikväll som kvällsgotte.

  Även härligt att se dig skriva ”mer fett och högre kaloritäthet” med en helt neutral laddning, varken negativ eller positiv. Kalorier nämns gärna och ofta i negativ bemärkelse, vilket är väldigt synd! Det är väldigt hälsosamt att vara medveten om kalorier, och det går att skapa otroliga förutsättningar med vetskapen om näringssammansättning i mat. Det är ju inte förrän förhållandet till kalorier blir osunt, som vetskapen om dem blir farlig.

  Allt gott
  Antonia

  [Svara]

 11. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Anna

  En fråga, varför lättkesella istället för vanlig kesella? Jag tänker om man tillsätter nötsmör för mer fett kan man inte då bara ha vanlig kesella?

  Risk för att frågan låter kritisk (allt låter så kritiskt i text), men det är en seriös fråga 🙂 Jag äter ganska mkt kesella och velar alltid i valet mellan lätt och fullfet, men väljer i princip alltid fullfet då jag är lite anti lightprodukter. Hur tänker du generellt i valet mellan lätt och fullfet kesella?

  [Svara]

 12. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Kim

  Hej Lofsan,
  Åh detta ser helt fantastiskt ut 🙂
  Jag har en fråga som jag hoppas innerligt du svarar på.
  Jag är sjukt svag i bålen/ magen o jag undrar om jag skulle bli gravid. Är risken större att magmusklerna inte ”växer” ihop igen efter förlossning om man är svag i muskelaturen sedan tidigare?
  Tack för en fantastisk blogg!
  Kram Kim

  [Svara]

 13. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Maria

  Brukar göra något liknande men utan kesella. Ska testa detta också! Jag brukar värma hallon och krossa 2-3 valnötter till ”min” chokladmousse. Supergott!

  [Svara]

 14. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Marie

  Har nu testat!!! Blandade i Agarve sirap kakaonibs och toppade med kokosflakes!! Ärligt talat riktigt underbart gott

  [Svara]

 15. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Proteinspäckad chokladmousse | Militärmamman

  […] kväll fick jag till en riktig god, och såklart nyttig, chokladmousse! Inspirerad av Lofsan svängde jag enkelt ihop den här krämiga, fluffiga och alldeles underbara […]

 16. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Eva

  Hur många kalorier innehåller moussen?
  SEr så underbart gott ut ju!
  Trevlig helg!

  [Svara]Lämna kommentar