Lofsan

Rabbla dieter utan balans

 Att förra veckan var höstlovsvecka tyckte jag märktes tydligt. Många som jag jobbar tillsammans med var bortresta eller jobbade hemifrån och i Stockholm hade vi mycket turister i stan. Vi sparade barnens höstlov till nästa vecka då de ska följa med mig och Hans till Playitas. Det är tredje gången som jag åker dit och andra gången som min familj följer med. Själva hotellet är långt i från fancy men jag gillar verkligen konceptet med massa träning, kul aktiviteter för en aktiv familj och bra mat. Jag brukar alltid tipsa om Playitas till familjer som i första hand vill träna på semestern även om man såklart kan ligga vid poolen hela veckan också.
 
 Vi åker till Playitas tillsammans med tidningen Topphälsa och jag är med som löpcoach på plats. Jag själv har inte sprungit ordentligt sedan Alperna-resan i slutet av september, och för min egen del saknar jag inte löpningen men det ska bli kul att få hoppa i hotpants och ta fram solglasögonen mellan palmer och stränder igen och coacha andra. Jag har inte riktigt bestämt hur jag ska göra med min egen styrketräning nästa vecka eftersom jag ska springa 15 pass på 7 dagar. Någon justering behöver jag göra i alla fall!
 
 Idag är jag på kortbesök nere i Göteborg. Ikväll ska jag nämligen föreläsa på ett företag i staden. Det är tredje gången på kort tid som jag föreläser i Göteborg, superroligt! Min nyaste föreläsning som handlar om att skapa sin egen hälsotrend har fått enorm efterfrågan av företag som upplever att en del av personalen tränar massa medan andra rör sig ingenting. De flesta är duktiga på att rabbla dieter men har ändå svårt att skapa en bra balans mellan jobb, mat, vila och rörelse. Sånt föreläser jag gärna om och jag märker att det är väldigt uppskattat!
 
 


Jag har alltid jobbat på kvällar och helger, ända sedan mina allra första jobb efter gymnasiet. Nu när barnen är lite äldre och har sina egna rutiner och fasta tider på förskolan så att de alltid lämnas samma tid varje morgon så tycker jag att det känns konstigt att inte sätta mig och jobba direkt på morgonen. Jag förstår ju det logiska i att eftersom jag jobbar på kvällen och helgen så kan och bör jag inte jobba på morgonen också. Jag kan ju inte jobba bara för att alla med vanliga jobb gör det. Jag jobbar ju när alla med vanliga jobb är lediga. Det blir ändå så att jag ofta jobbar både på dagen och kvällen men nu strävar jag efter att inte ha dåligt samvete för att jag inte jobbar när alla andra jobbar. Idag tog jag en promenad nere vid Årstaviken istället för att sitta vid datorn efter frukosten. Superskönt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Svara M-L 4 november, 2015 at 17:28

  Måste först säga att jag gillar dig och ditt tänk runt träning och hälsa. Har även lyssnat på din pod och gillar verkligen den, men det är en sak jag inte förstår. Det är ju inte från dig och Jessica jag hör det första gången utan har snarare hört det för många gånger nu för att orka vara tyst och istället börja ifrågasätta. Varför lämnar man sitt barn på förskolan när man inte jobbar? För mig som mamma är det ofattbart och för mig i min yrkesroll som förskollärare är det inte ens tillåtet. Har man jobb ska barnets tider på förskolan följa arbetstiderna. Ta detta på rätt sätt, jag vill bara lyfta det för jag förstår inte hur det har blivit! När man är insatt i förskolans verksamhet så är detta en stor gåta. Annars stort tack för din energi och positiva anda!

  [Svara]

  admin Reply:

  Hej och tack! Eftersom både Jessica och jag har oregelbundna arbetstider och varken Jessica eller jag använder förskolan på tider vi jobbar (vi båda jobbar kvällar och helger) så lämnar vi våra barn på förskolan de tider som pedagogerna vill för att deras verksamhet ska fungera. Alla förskolor i stockholms stad (föräldrakooperativa, kommunala, specialpedagogiska och friskor) har sina regler och riktlinjer och du kan vara säker på att vi båda följer dom eftersom vi båda är offentliga personer. Kram!

  [Svara]

 • Svara Åsa 4 november, 2015 at 19:30

  Jag har inte heller sprungit sedan Bad Gastein, utan kört rätt tung styrketräning och promenerat. Och det känns så bra! Tack för all inspiration, ha en kul och skön resa till Playitas!

  [Svara]

 • Svara Charlotte 4 november, 2015 at 21:25

  Det är med dagistider är jättesvårt tycker jag, jag pluggar och får därmed ha barnen på dagis på heltid, och de går 30timmar i veckan….fast man kan liksom inte konstant sitta och plugga 8-16….och jag pluggar ju även helger och kvällar…. Fast man får ju dåligt samvete när man gör ngt annat och barnen är på dagis….

  [Svara]

 • Svara Malin 4 november, 2015 at 23:17

  Hej!
  Går båda dina barn i skolan nu då? Det blir ju ”lättare” för oss med obekväma arbetstider att få tid till egen träning etc när barnen blir större och börjar skolan än när de går på förskolan och man endast får lämna dem de tider man jobbar. Det är ju svårt med tiden när de är små och ens partner jobbar dagtid och man bara går om varandra!
  Man får göra sitt bästa och inte ha för höga krav när barnen är små, träningen får bli lite som den blir

  [Svara]

 • Svara sarah 6 november, 2015 at 15:21

  Hej hej! Kommer det ingen träningspodd denna veckan?
  Kram kram

  [Svara]

 • Svara Jenny 11 november, 2015 at 22:56

  Hej
  Tack för en bra blogg och pod. Älskar att du inte låter all uppmärksamhet gå dig åt huvudet utan verkligen har fötterna på jorden och ger genomtänkta råd och tips (inte bara om träning) och inte bara följer trender eller ger oss läsare/lyssnare det du tror att vi vill ha.

  Du har kanske skrivit om detta tidigare, har inte följt dig jättelänge, men jag undrar hur din syn på och erfarenhet av kosttillskott är. Jag fick t.ex. tips nu ikväll att kombinera magnesium och d-vitamin för att hjälpa musklerna slappna av, få bättre sömnkvalite, bli piggare osv. Tog detta med en nypa salt eftersom jag vet att det är hennes jobb att sälja på extraprodukter men ändå… Vore kul att höra eller läsa dina tankar kring olika typer av kosttillskott.

  [Svara]

 • Lämna kommentar