Lofsan, Träning

PT-vinnaren i IQs tävling

IQ hade i våras en tävling där tre personer vann en varsin timme personlig träning tillsammans med mig. En av vinnarna, Sofia, läser min blogg, jätteroligt att en av ”mina” läsare vann! Sofia har planer på att tävla i fitness och har precis kommit igång med att ordentligt strukturera upp sin träning och bli mer noggrann med vad hon äter, bra grejer och mycket energi så att hon kan bygga muskler.

Efter önskemål från Sofia bjöd jag henne på ett träningspass med fokus på benen och mage. Jag förberedde henne på att vi kommer att jobba med pulsbaserad styrka, något som har blivit lite av mitt signum som PT de senaste åren.

Sofias pass såg ut så här:

BLOCK 1 3 varv

20/15/10 (minska varje varv) frivändningar med kettlebells 6 kg

varv 1: 20 steg utfallsgång framåt /varv 2: 20 utfallssteg framåt med händerna golvet på varje steg / varv 3: 20 borzowhopp framåt

10 rodd per sida i planka med 8 kg kettlebell

BLOCK 2 3 varv

20 sumosquats med 18 kg kettlebell

20 grodhopp framåt

10 stepup per sida på 65 cm box

BLOCK 3 3 varv

10 benspark med 1 hel och 1/2 repetition i toppen varannan gång

10 knäböjshopp

[videofyme id=”555512″ width=”500″ height=”320″]

BLOCK 4 3 varv i TRX Plankposition handstående

10 dubbla benindrag

10 växelvisa benindrag

10 bensplittar
[videofyme id=”555506″ width=”500″ height=”320″]

 

Sofia är inte van vid att jobba med styrka och puls parallellt och tyckte att det var väldigt tufft men hon erkände att hon faktiskt njöt av passet, kanske inte under tiden men direkt efteråt. Det var kul att få introducera hennes i några utmanande övningar i TRX:n som blivit ett av mina favoritredskap de senaste månaderna. Jag hoppas få träffa och träna mer med Sofia vid fler tillfällen. Hon är en stark tjej som verkligen kör på hela vägen i mål och det ska bli spännande att följa hennes väg mot en fitnesscen.

Tack IQ för ert engagemang i människors hälsa och välmående!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara sofia 26 juni, 2012 at 20:09

  Tack för en grymt rolig timme! Klart vi gör om det 😀

  [Svara]

 • Svara Josefin 27 juni, 2012 at 08:54

  Jag vill bara lämna ett litet avtryck i form av ett STORT tack för en superbra blogg! Nu är jag i och för sig inte mamma själv utan jag kom i kontakt med din blogg efter tv-serien ”född 2010”. Din blogg har givit mig grym inspiration och motivation att åter på till gymmet. Jag tränade och spelade elitseriebasket mellan jag var 16-21 år och körde då en hel del på gymmet. Tappade efter det totalt intresse för styrketräning, det blev en mer ångest betonad grej. Nu har jag fått en nytändning och går mer än gärna på gymmet inspirerad av dina övningar. Så tack, Tack, TACK! Denna sommar är jag vältränad igen 🙂

  [Svara]

 • Svara Anna 28 juni, 2012 at 22:03

  Utfallsteg framåt med händer på golvet vid varje steg… Hur gör man det? Hänger inte riktigt med hur det skulle se ut:)

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  När du är i främsta läget så sätter du ner händerna på varsin sida om främre foten, du måste alltså sjunka ner i höften. Förstår du?

  [Svara]

 • Lämna kommentar