Lofsan

Poppningstävling

Jag äter bara två sorters snask/snacks på helgen: lösgodis (sura sådana) och micropopcorn.

Vi har en tävling härhemma vid varje poppning. Det gäller att tajma micron och popcornsmärket så att det blir så få opoppade majskorn som möjligt.

Jag har faktiskt lyckats att poppa alla korn i en påse en gång, men bara en gång. Det är svårare än vad man kan tro.

Ikväll blev det alldeles för många opoppade, jag saknade motivation i form av en medtävlande. 🙁

Klockan 17 idag räknade jag ner till att Sixten skulle bli trött så att vi skulle kunna gå och sova, det kändes som att jag satt och sov med öppna ögon bredvid Sixten som prompt ska stå hela tiden. Som tur är har vi ett grymt babygym i trä, som numera fungerar perfekt som arbetsbänk för Sixten med sina leksaker.

I alla fall, nu har Sixten sovit till och från sedan två timmar tillbaka och jag är fortfarande vaken. Popcornen ligger i magen och osmidiga jag svepte en Cola light till dem så risken finns att jag kommer att vara vaken många timmar till och somna lagom till att Sickan tycker att han har sovit klart.

Aja, jag håller mig vaken genom veckans avsnitt av Solsidan i alla fall så vi får väl se insomnian som värd.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara carro 2 april, 2010 at 22:52

  Hej! Hittade din blogg via…*hmmm*..kommer inte riktigt ihåg, men via någons och via någonannans typ:). Vilken inspirationskäla du är tjejen! Jag sitter här höggravid 10 dagar över tiden (=psykisk tortyr för mig). I vilket fall som helt…planerar för träning efter förlossning. Kunnat träna hela graviditeten. Sista passet på bf-dagen. Men min fråga är: Hur gammal var Sixten när du checkade in honom på minisats? Kommer utnyttja det oxå, men redan vid 3 månader (vilket är lägsta ålder) känns tidigt?!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Hej! Vad roligt att du läser min blogg!! 🙂

  Jag började gå på SatsBaby, mammapasset efter tre veckor, jag klarade mig helt oskadd genom förlossningen och kunde därför börja lite mjukt snabbt efter förlossningen. Jag skrev in Sixten på minisats första gången när han var tre månader, då hade han varit där lite tidigare korta stunder när jag var gymmet utan att vara inskriven. Det viktigaste är att du som mamma känner förtroende för personalen och är trygg. Vilket Sats kommer du att träna på? I city är Odenplans minisats min absoluta favorit. Lugn och säker personal, stora ytor och mycket leksaker.

  Men jag tycker att du ska satsa på Mammapassen i första hand så att du och din bebis är tillsammans.
  Lycka till med förlossningen! Skriv och berätta hur det gick sen! 🙂

  [Svara]

 • Svara Alfva 3 april, 2010 at 07:17

  Personligen har jag märkt att Icas popcorn är bäst ur poppningssynpunkt!
  I vår Micro på full effekt i 2 min 15 sekunder är det sällan några opoppade små kärnor kvar alls!

  Men menar du att Sickan gick och la sig för natten klockan 17?

  [Svara]

 • Lämna kommentar