Lofsan

Permis

Tusen tack för all pepp och alla fina ord här i bloggen, på Facebook och mobilen. Vilket stöd!!!

Baxter har varit hemma på permission över natten och nu ska vi tillbaka för att förhoppningsvis bli utskrivna. De har tagit många prover och odlingar för att spåra infektioner och virus som vi väntar på resultat från. Ett prov på levervärdet är förhöjt vet vi redan.


Gårdagens sjukhusmamma…

Så här i efterhand så kan jag säga att jag starkt avråder från att med flit smitta en 1-åring med vattkoppsvirus. De kan ju fan dö av det! Kom inte och säg att de drabbas av lättare symtom för det vet ni inte i förväg. Sixten var opåverkad och Baxter råkade riktigt illa ut. Sprid gärna detta vidare för att denna allmänna uppfattningen att ju tidigare desto bättre är helt sjuk. En 1-åring har inte full motståndskraft mot de infektioner och virus som vattkopporna ger grogrund för.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara M.H 22 november, 2011 at 10:19

  Uch riktigt ruggigt…hade precis som du en som blev galet sjuk 3 åring och en som var prickig men opåverkad hon var då 9 månader…så sant man vet aldrig hur barnet reagerar…
  Hoppas det vänder nu och B blir frisk !!
  /Martina

  [Svara]

 • Svara Annica 22 november, 2011 at 10:24

  Hoppas han mår mkt bättre idag. Usch, fy, inte skulle jag vilja att min 16 månaders pojke fick vattenkopporna redan nu. Får gärna vänta ett år till. Helst med tanke på att då kan han själv berätta om han har väldigt ont el dylikt.

  Kramar från norr!

  [Svara]

 • Svara Mimmi L 22 november, 2011 at 10:30

  Hoppas de andra proverna är bra så han kan få bli frisk snart, tycker så synd om honom och er!

  Jag trodde precis som de flesta att det blev lindrigare ju tidigare de fick det. Men att de kan få det igen om de är för små, då de inte kan bygga upp motståndskraften.
  Sen att de ofta blir sjukare när de smittas av någon i familjen visste jag, men inte att det kunde bli så här illa! Ska hålla hårt i mina ett tag till om jag hör vattkoppor!

  [Svara]

 • Svara Jennie 22 november, 2011 at 10:55

  Skönt att han är på bättringsvägen!

  I regel blir det ju värre ju äldre man är när man har vattenkoppor… Att få det som vuxen är inte att rekomendera (enligt bvc-läkaren här)
  Att Baxter blev så dålig är nog ett väldigt olyckligt undantag…?
  Det är som att jag skulle avråda från 3månaders-vaccinationerna eftersom min minigris blev fruktansvärt dålig i samband med den med HÖG feber, höga infektionsprover och 4 nätter på sjukhus med antibiotika intravenöst på huvudet som följd…

  [Svara]

 • Svara MansonDust ~ nybliven 4-barnsmamma 22 november, 2011 at 11:03

  Trodde också att det var lindrigare för små.. men då vet jag bättre nu. Våra har ej haft än & äldsta är 9.

  [Svara]

 • Svara Linnéa 22 november, 2011 at 12:01

  Skickar Krya på sig Kramar till Baxter & lite energi till hans mamma! & snart kommer halvtids redovisning via mail av min mage! KRAM

  [Svara]

 • Svara Rebecca 22 november, 2011 at 12:11

  Skönt att ni är hemma igen. Man hann bli riktigt orolig där ett tag!

  [Svara]

 • Svara elinjosefine 22 november, 2011 at 13:19

  Hej!!
  Usch då stackar Baxter!!! Hoppas han är på bättringsvägen. Det är väll så att folk utgår från sig själva och vad man hört.
  Jag fick själv vattenkoppor när jag var 6 månader och var inte alls dålig (enligt mamma) men alla barn är ju olika.

  Stor kram

  [Svara]

 • Svara Julia 22 november, 2011 at 13:20

  Hoppas han mår bättre nu, stackars liten 🙁

  Tänk att dom reagerade så olika, mina har reagerat så som man hör att dom brukar göra. De yngre lättare medan de äldre har varit dåliga.

  [Svara]

 • Svara Lotta 22 november, 2011 at 13:42

  Är det inte så att de inte blir motståndskraftiga förrän de är 2? Jag sitter inte på facit och har ingen aning, våra har ju inte haft denna sjukdom än, men jag har faktiskt aldrig försökt med flit att smitta dem heller. Kommer det så kommer det. Som med allt annat 😉
  Jag håller tummarna för att de inte hittar något allvarligt och att ni får komma hem och vila upp er nu. Ta hand om er. Kram

  [Svara]

 • Svara britta bloggar 22 november, 2011 at 15:38

  Usch, stackars liten! Hoppas det blir bättre snart!

  [Svara]

 • Lämna kommentar