Lofsan

Palatset

Ikväll har vi varit i väg på galej hela familjen.


Dagens Mamma i Abercrombieskjorta (måste köpa fler i New York i december!), Gstarleggings och skinnConverse.


Baxter inviger sin kofta han fick igår. Från Zara. Med tuffaste lapparna på armbågarna.

Hans, hans yngsta son (Hans har tre barn i ett tidigare äktenskap, Sixten och Baxters halvbror), gräbsen och jag var ikväll bjudna till Palatset på Halloweenfest.

Palatset är Stockholms nya ungdomshus. Tusen aktiviteter i ett hus för barn mellan 6 och 18 år. Man kan göra film och radio, fota gå på 3dbio, greja med textil, skriva, skapa musik, klä ut sig och mycket mer. Det kostar 120:- att gå in, Palatsets öppettider är 9-17 på helger och lov. Palatset hette förut Riksarkivet och är beläget på Riddarholmen vid Gamla Stan.

Arrangörer av kalaset var Aptit.se som är ett sorts budföretag för mat och fika. Alla de restauranger och konditorier som man kan beställa mat ifrån via Aptit.se hade dukat upp gigantiska bufféer inne i Palatsets olika rum. Det fanns grekiskt, libanesiskt, delikatesser från Melanders, sushi, tempura, texmex, mera grekiskt, mera sushi, cupcakes, bullar, vin, skumpa vidare och vidare i all oändlighet. Först tänkte jag spontant att det var ett trevligt litet arrangemang, sedan upptäckte jag att det rummet vi ätit i bara var ett av fyra!


Vi åkte buss från Norra Bantorget till Gamla Stan till Sixtens stora förtjusning. Bouss! Sixtens jacka köpte jag på Zara förra året, still going strong fast pälsen på luvan tappade han på Manhattan i julas. Jag ska impregnera hans Timberlandkängor så att han kan växla mellan dem och Salomonstövlarna i vinter.


På Riddarholmen! Sixten älskar att stå på sin skateboard när Hans kör.

Vi tog en paus i ätandet och satte oss för att vila lite. 🙂


Gräbsen.


Baxter har också ett par Timberland i nubuck. Stabila att gå i. Jag älskar snickarbyxor på barn. Tyvärr börjar Baxters bli för korta. Någon som vill köpa ett par Levi’s för 50:-?

Det här var vår stora favorit! De ljusrosa har svartpeppar på sig. Cupcake Sthlm ligger på St Eriksplan. Jag brukar gå in där och köpa en minicupcake när jag är i krokarna, svingoda. Jag funderar på att beställa massa såna här olika till Baxters barnkalas.

Mmm… Goåått!


Mmm… Gott!

Vi kunde tyvärr inte stanna till den guidade visningen av Palatset eftersom alla tre barnen var lite trötta men det var häftigt att få se hur det ser ut inuti. Huset är ju helt enormt! Nästa vecka har Palatset öppet hela veckan, någon med lite äldre barn som ska dit?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Madelene, snart mamma till två 28 oktober, 2011 at 07:59

  Hej Lovisa! Jag köper gärna Baxters Levi’s snickisar!
  Hoppas ingen annan redan ”paxat” dem!
  Kram

  [Svara]

 • Svara Caroline 28 oktober, 2011 at 08:35

  Jag vill köpa Levi’s för 50 kr! Hinner inte maila nu, måste iväg men mailar lite senare.
  /Carro

  [Svara]

 • Lämna kommentar