Lofsan

Överkroppspass från Hotell Legoland

Det bästa hotellgymmet som jag har varit på, sett till storlek och mängden utrustning är gymmet på Hotell Legoland. Förra året när vi bodde på hotellet körde jag två pass här och igår körde jag ett pass också. Eftersom vi har varit på landet i två veckor har jag inte kört något tyngre styrkepass så jag längtade verkligen efter att ta i ordentligt med musklerna.

Passet jag körde hade fokus på överkroppen och jag körde med så pass tunga vikter att jag orkade max 10 repetitioner, hellre 8 än 12 om jag inte kunde pricka rätt vikt.

Det är 3 block och varje block har 3 övningar, ett triset alltså: två dragrörelser och en pressrörelse. Det är ingen vila mellan övningarna men efter tredje övningen vilar man 1-2 minuter innan man kör övning 1 igen. Totalt kör man varje block 4 gånger. Innan man går vidare till nästa block vilar man 2-3 minuter.

När jag lägger upp pass av denna sort här i bloggen så tänker jag i första hand att det är inspiration till dig som är van att träna i gym, vet hur övningarna ska utföras och i vilka maskiner. Motsägelsefullt nog tycker jag nybörjare inte ska träna med maskiner först utan börja med att lära sig träna med kroppsvikten och fria vikter först.

Block 1:

1. Latsdrag i maskin med pronerat, brett grepp. (Handflatorna framåt)
2. Latsdrag i cablecross, handtag från varsitt viktmagasin, stående på knä. (Starta med handflatorna framåt och vrid sen in dom mot kroppen på väg ner i draget).
3. Axelpress med hantlar. (Stående)

Block 2:

1. Bred rodd med draget ovanifrån.
2. Axeldrag mot hakan.
3. Tricepspress stående.

Block 3:

1. Bred stångrodd.
2. Smal stångrodd.
3. Militärpress med stång.

Block 2 och block 3 kommer här i film!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara SATS och barnvagnfunderingar | Lisa & livet från den ljusa sidan 28 juli, 2015 at 22:41

  […] ha en bra träningsvän med när man ska köra ett nytt pass av lite knepigare slag. Lofsans nyaste pass ”legolandsträning” med fokus på överkropp innehöll många tunga övningar och krävde att man är en van gymtränare […]

 • Svara Johanna 29 juli, 2015 at 15:37

  Bra hotellgym är verkligen uppskattat! Att hålla igång på semestern är självklart tycker jag. Då har man ju ännu mer tid att träna 😉 Jag älskar korta men effektiva pass då jag har fullt upp med en 10-månaders bebis på dagarna /healthbyjohanna.com

  [Svara]

 • Svara Anna 29 juli, 2015 at 19:43

  Ett vanligt misstag som många gör när de ska gå ner i vikt är att man endast tänker på sina kostvanor och skippar träningen.
  Oftast krävs det mer än bara ändrade matvanor för att lyckas.

  Läs min blogg http://www.superwoman.n.nu/ för att ta reda på hur du kan Optimera din fettförbränning och gå ner i vikt!

  [Svara]

 • Lämna kommentar