Lofsan

Orbit till förskolan

Idag gjorde vi premiärhämtningen på förskolan med Orbiten. Den har vi mest kört inomhus senaste månaderna eftersom vi har kört syskonvagn utomhus under vintern. Men idag fick den komma ut och oj vad han njöt. 🙂 Baxter provade skateboarden och jag ser framför mig hur gräbsen slåss om den till sommaren.

Jag jobbar ikväll och mormor och Hans byts av därhemma hos gräbsen. Storebror Tom har vi inte sett på flera veckor eftersom både han och vi varit bortresta så helgen blir extra rolig. Nu tar vi nya tag och spurtar in i helgen!

PS. Det blev livat i kommentarsfältet angående förskolan/syskon/magsjuka och så vidare. Jag går på vår förskolas råd och de tar gärna emot syskon oavsett kräkfestival hemma. Säkert annorlunda på andra förskolor. Jag frågade vid hämtningen av Sixten när Baxter kan komma tillbaka och han är välkommen i morgon om han inte haft några symtom sedan natten till torsdag, är pigg, glad och äter bra. Att Baxter kräks har ingenting med vinterkräksjuka att göra, magsjuka i form av att ha ätit något gammalt från golvet kanske men jag är väldigt säker på att det är den slemlösande medicinen han får som släpper allt slem som gjorde att han kräktes. Om man träffar Baxter vet man hur han hostar och blir inte förvånad över att han kräks. Så spara era åsikter kring hur VI gör och tänker och fokusera på er själva och era egna spyor. Inte riktat mot någon särskild utan bara rent generellt. Har man ingenting snällt att skriva kanske man inte ska skriva något alls. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Kommentarer

 • Svara Emelie 15 mars, 2012 at 20:04

  Fiiina killarna!
  Det finns SÅ mycket kräk som inte är magsjuka och man själv som förälder vet ju bäst vad ens barn har. Vår stora kille har haft magsjuka en gång och den gången visste man verkligen vad det var.
  Önskar er en jättemysig helg!!

  [Svara]

 • Svara Linda kw 15 mars, 2012 at 20:13

  Jag hejar på dig! Vår mini här hemma är laktosintolerant och i början innan vi hade diagnos var hon hemma ofta m storebror pga magsjuka. Dock blev ju aldrig ngn annan sjuk. En sötis kan ju knappast ha vanlig magsjuka utan kräks pga slemmet i halsen eller nåt annat. Bra med förstående förskola!

  Kram

  [Svara]

 • Svara Angelica 15 mars, 2012 at 20:43

  Alltså att folk orkar och ens tröstar yttra sig om hur andra bör och inte bör göra och ens påstå att det helt självklart skulle vara magsjuka bara för att man kräks. De har ju ingen aning egentligen, det är ju bara du/ni som vet anledningen och ingen annan har ju med att göra hur ni gör.
  Spela roll liksom…=)

  Jag älskar i alla fall din blogg och att läsa om ert som för mig verkar så härligt och harmonisk vardag! Jag önskar att jag hade hälften av din energi och positiva inställning till allt!! Kram

  [Svara]

 • Svara Sara, mamma till tre små troll 16 mars, 2012 at 01:32

  Vi får också lämna syskon på dagis när det är magsjuka hemma, i alla fall på stora flickans avdelning. Mellan flickan vägrade pedagogerna ta emot för hon var lös i magen pga gluten, det märkte dom efter ett halvår på dagis eftersom dom inte böt bajsblöjor innan det :/

  [Svara]

 • Svara Heja mamma! 16 mars, 2012 at 06:41

  A mother knows best! Å är det ok med förskolan finns det väl ingen anledning att hetsa upp sig. Kram gumman, hoppas B slipper den där hostan snart.

  [Svara]

 • Svara Åsa 16 mars, 2012 at 06:59

  Heja Lovisa du är bäst!! 😉 Svårt att finna en så positiv person som dig. Jag blir alltid glad och får ny energi när jag läser din blogg!!

  [Svara]

 • Svara Johanna 16 mars, 2012 at 07:32

  Skönt att det gav sig fort! VAd bra er ståbräda ser ut, gillar att den är på sidan! Ha en bra helg!

  [Svara]

 • Svara jess 16 mars, 2012 at 13:37

  Hej
  Jag måste bara hålla med de andra här , det är en sann glädje och en spark i baken bra blogg du har !!:)
  Blir alltid på bra humör och tränings sugen när jag hälsat på här 🙂 mixen med familj och träning , perfekt , det är ju det livet de flesta lever så det är alltid kul att läsa då !
  Sorry för jag är så dålig på att kommentera men när man har ett par favvo bloggar att hinna läsa ,ja då blir det bråttom i bland 🙂
  det ska bli kul att se dig ” live” på tv !
  kram jess.

  [Svara]

 • Svara Helen.HUSnrNIO - Vinn en ryggsäck full med Smoothie 16 mars, 2012 at 15:15

  Hejsan!
  Hamnade på din blogg av en slump och när jag läste ditt inlägg om magsjukan så kan jag inte låta bli att kommentera… för visst måste man få reagera på det som någon väljer att blogga om…

  Med anledning av att du skrev att om man håller syskon hemma så måste man även själv som föräldrar stanna hemma från jobbet och ibland om man har hjälp av mor och farföräldrar så måste även de stanna hemma.
  Om just detta frågade jag sist när jag pratade med rådgivningen och de resonerar så här:
  Nej de vuxna måste inte stanna hemma. En vabar kanske och den andre jobbar.
  För barn umgås, leker, delar saker, små barn stoppar i mun osv så de smittas så mycket lättare. En vuxen som arbetar bland folk kan tvätta sina händer ofta och använda handsprit då dessa två ting tar bort många baciller.
  En vuxen behöver inte heller vara ”upp i ansiktet och ta på sina arbetskamrater” sa de så som barn gör.
  Precis samma info som ovan fick jag på vårdcentralen när jag frågade vid ett tillfälle.

  Att ta emot syskon till magsjuka och vinterkräksjuka barn på ett dagis tycker jag är så fruktansvärt dumt hanterande av personalen.
  Det finns barn med nedsatt immunförsvar eller andra saker som gör att en magsjuka med kräkningar en gång i kvarten får det väldigt tungt.
  Väldigt små barn kan lätt bli uttorkade och i största allmänhet så är det ju så att det är fruktansvårt jobbigt att få magsjuka inflyttad hos sig precis som du beskriver efter er natt. Det är tungt och oftast blir hela familjen drabbad just eftersom det är så smittsamt.

  Jag skulle aldrig acceptera utan kamp bland personal, föräldrar och ledning på dagis att man inte håller syskon hemma när man är hemma för att vårda det andra barnet just i den där sjukan som ödelägger hela avdelningar och halva sjukhus när den är som värst.

  Sen måste jag även säga att självklart känner man sitt barn bäst själv. Jag har själv två barn som kräks så fort de får feber, inte kan ta viss flytande medicin för då kräks de och minstingen kräker ofta när hans falska krupphosta övergår i slemhosta så visst kan ett barn kräkas mycket och av många andra anledningar.

  Gott att ni mår bra nu och kan njuta av helgen.
  Otroligt härlig frulle ni blev bjudna på!

  Trevlig fredag & helg.

  [Svara]

 • Svara Åsa 16 mars, 2012 at 19:15

  Ja, jösses vad folk blir engagerade i vissa frågor… Jag vill tacka för all positiv energi du dagligen sprider och göra tummen ner för negativ energispridning.

  You Go girl!!!

  [Svara]

 • Svara Anonym 18 mars, 2012 at 12:40

  Av HÄNSYN till andra ska man vara symtomfri i minst 48 timmar….

  [Svara]

 • Lämna kommentar